İsmail Saymaz, Ahmet Davutoğlu röportajından sonra ilk kez konuştu

İsmail Saymaz, Ahmet Davutoğlu röportajından sonra ilk kez konuştu

İsmail Saymaz, Ahmet Davutoğlu röportajından... Ahmet Davutoğlu ile canlı katılan isimlerden İsmail Saymaz Davutoğlu'nun konuşmasını değerlendirdi. Babacan ile Gül’ün yeni bir siyasal hareketin başını...

Ahmet Davutoğlu ile canlı katılan isimlerden İsmail Saymaz Davutoğlu'nun konuşmasını değerlendirdi. Babacan ile Gül’ün yeni bir siyasal hareketin başını çektiğini söyleyen Saymaz, Davutoğlu’nun ise ne AKP’den ayrılmaya karar verdiğini ne de yeni bir siyasi hareketin başına geçmeye cesaret ettiğini vurguladı.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bidebunu İzle programında canlı yayında Gazeteci İsmail Saymaz, Akif Beki, Yavuz Oğhan’ın sorularını yanıtladı. Saymaz, Davutoğlu'nun konuşmasını değerlendirdi.

Davutoğlu’nun konuşmasını Gazeteci İsmail Saymaz Medyascope’a değerlendirdi.

Davutoğlu AKP’yi iki noktada eleştirdi

Saymaz, Davutoğlu’nun AKP içine seslendiğini ve kendisinin uzakta kalmış pozisyonunu yeniden elde etmek istiyor olabileceğini belirtti. Saymaz, Davutoğlu’nun AKP’yi iki noktada eleştirdiğini söyledi. Davutoğlu’nun AKP’ye yönelik birinci eleştirisi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AKP Genel Başkanı olmaktan vazgeçmesi, ikincisi ise “cumhurbaşkanı ailesinin devlet katına taşınmaması”

Saymaz, Ahmet Davutoğlu ile Babacan-Gül’ün hareketini birbirinden ayırmak gerektiğini belirtti ve Babacan ile Gül’ün “AK Parti gömleğini çıkararak, yeni, biraz ANAP’ı andıran liberal bir parti formuna taşınmış durumda” olduklarını söyledi.

“Davutoğlu siyasal İslam haritasındaki konumunu yeniden yaratmak istiyor”

Davutoğlu’nun henüz AKP’den ideolojik bir kopuş gerçekleştirmediği değerlendirmesinde bulunan Saymaz, “Davutoğlu Recep Tayyip Erdoğan’la devam eden Türkiye’nin siyasal İslam haritası içerisinde kendi konumunu yeniden yaratmak istiyor” dedi.

Recep Tayyip Erdoğan varken AKP tabanından yeni bir AKP doğurmanın mümkün olmadığını iddia eden Saymaz, “Erdoğan kendi tapulu arazisinde Ahmet Davutoğlu’na gecekondu kurdurmaz” dedi.

Babacan ile Gül’ün yeni bir siyasal hareketin başını çektiğini söyleyen Saymaz, Davutoğlu’nun ise ne AKP’den ayrılmaya karar verdiğini ne de yeni bir siyasi hareketin başına geçmeye cesaret ettiğini vurguladı.

“Davutoğlu kaderini AKP içinde bir yerlerde arıyor”

Davutoğlu’nun AKP’den farklı bir siyasal aklı olmadığını ve belki yöntemsel değişiklikler olabileceğini belirten Saymaz: “Davutoğlu, başbakanlığı dönemine dair iade-i itibar sağlanırsa ve parti-cumhurbaşkanlığı ilişkileri kendi istediği şekilde yeniden düzenlenirse AKP’de kalmayı tercih edecektir, henüz bir yol ayrımı kararı vermiş değil, henüz kaderini AKP içinde bir yerlerde arıyor” dedi.

“Davutoğlu, AKP’den ayrılmadan önce son çağrı niteliğindeki manifestosunun yok sayıldığını, karşılıksız bırakıldığını düşünüyor”

Saymaz, ayrıca Davutoğlu’nun başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere AKP’de birlikte siyaset yaptığı isimlere kırgın olduğunu ve “Davutoğlu’nun bu kırgınlığını ifade ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bu kırgınlık çemberinin dışında tuttuğunu” belirtti.

"İsmail Saymaz, Ahmet Davutoğlu röportajından sonra ilk kez konuştu" haberi, 19 Temmuz 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan İsmail Saymaz, Ahmet Davutoğlu röportajından sonra ilk kez konuştu haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İsmail Saymaz, Ahmet Davutoğlu röportajından sonra ilk kez konuştu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  2. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  3. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  4. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  5. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  6. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  7. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  8. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  9. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  10. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  11. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  12. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  13. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  14. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  15. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  16. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  17. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  18. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  19. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
  20. 23:13 Seda Sayan ve Çağlar Ökten'in yeni aşk yuvası! Yuva değil saray!
Politika Haberleri