İstanbul referanduma mı gidiyor? CHP’den kritik Kanal İstanbul açıklaması…

İstanbul referanduma mı gidiyor? CHP’den kritik Kanal İstanbul açıklaması…

İstanbul referanduma mı gidiyor? CHP’den kri... Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili ve Milletvekili Özgür Özel, Kanal İstanbul Projesi hakkında, "Gerekirse 2020'de sandığı ortaya koyarız, İstanbul'da kanalla ilgili referandumu yaparız. Oyları İstanbullu atar, bu kararı...

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili ve Milletvekili Özgür Özel, Kanal İstanbul Projesi hakkında, "Gerekirse 2020'de sandığı ortaya koyarız, İstanbul'da kanalla ilgili referandumu yaparız. Oyları İstanbullu atar, bu kararı onlar verir." dedi.

Özgür Özel, partisinin Manisa il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, CHP Grup Başkanvekilliği olarak TBMM'ye Kanal İstanbul Projesi'nin geçeceği bölgede 2011'den bu yana olan mülkiyet değişikliklerinin araştırılmasıyla ilgili komisyon kurulmasını teklif ettiklerini hatırlatarak, bölgedeki pek çok arsanın Orta Doğulu iş insanları tarafından toplandığını öne sürdü.

Özel, kurulacak komisyonla Kanal İstanbul'un yapılmasından esas fayda görecek kişileri tespit etmek istediklerini dile getirerek, "Çünkü bu projeden İstanbullular fayda görmeyecek ama bundan fayda görecekler 9-10 yıl önce arsaları ve tarlaları toplamaya başlamışlar. Bu bilgileri kimler kimlere sızdırdı, bu projede kimler kimlerle beraber, bunu görmemiz gerekiyor." diye konuştu.

BAHÇELİ DEĞERLENDİRMESİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Kanal İstanbul'a yaklaşımını eleştiren Özel, "2011 yılında bu proje ortaya çıktığında sayın Devlet Bahçeli, 'Bu İstanbul için bir proje değil, rant ve talanı sürdürme projesidir' demişti ama bugün geldiğimiz noktada projenin kent için faydalı bir proje olduğunu söylüyor. Bu tarihi savrulmayı ve tarihi U dönüşünü bir kenara not ediyoruz." ifadesini kullandı.

KATAR EMİRİ'NİN ANNESİ

Özel, Kanal İstanbul'un geçeceği arazilerdeki tapu değişiklikleriyle ilgili bazı tespitlerinin olduğunu belirterek, "Katar Emiri'nin annesinin 40 dönüm arsasını, Suudi iş adamının 9,5 dönümlük arazisini ve bir Kuveyt vatandaşının 53 dönümlük arazisini şimdiden tespit ettik. Ne kadar mal mülk, tapu ve arsa değişimi varsa bunların hepsinin Meclis eliyle araştırılması gerekmektedir." dedi.

REFERANDUM YAPARIZ

Kanal İstanbul'un açılmasıyla Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nin de tartışmalı hale geleceğini, Türkiye'nin boğazlar üzerindeki kazanımlarının yok olacağını savunan Özel, "Gerekirse 2020'de sandığı ortaya koyarız, İstanbul'da kanalla ilgili referandumu yaparız. Siz de anlatırsınız, biz de anlatırız, bilim adamları da anlatır, Katarlı yandaşlarınız da bir kenarda oturup ağlaşır. Oyları İstanbullu atar, bu kararı onlar verir." değerlendirmesinde bulundu.

{{unknown}}

- Libya ile imzalanan mutabakat

Özgür Özel, Türkiye ile Libya arasında imzalanan Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası'na ilk desteği veren parti olduklarını, anlaşmanın Meclis'e geldiği gün gereken desteği verip, Meclis'ten geçirdiklerini anlattı. CHP Grup Başkanvekili Özel, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu anlaşmayı desteklerken bir de uyardık. 'Bu anlaşmanın arkasından bir de askeri anlaşma çıkarmayasınız, Mehmetçiği Libya bataklığına sokmayasınız' dedik. O gün sustular, daha sonra Libya ile bir askeri anlaşma getirdiler karşımıza, izleri belliydi hemen karşı çıktık. Bütün muhalefetle birlikte Mehmetçiğin Libya'da bir serüvene yollanmasına itiraz ettik."

Özel, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan'ın TRT'de canlı yayına katılmasıyla ilgili yapılan suç duyurusuna ilişkin, Cumhuriyet Başsavcılığınca verilen kovuşturmaya yer olmadığına dair karara da tepki gösterdi.

"İstanbul referanduma mı gidiyor? CHP’den kritik Kanal İstanbul açıklaması…" haberi, 26 Aralık 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan İstanbul referanduma mı gidiyor? CHP’den kritik Kanal İstanbul açıklaması… haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İstanbul referanduma mı gidiyor? CHP’den kritik Kanal İstanbul açıklaması… 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:52 Fenerbahçe, Beşiktaş derbisi için hazırlıklara devam ediyor
  2. 14:49 Ekrem İmamoğlu: "Kanal İstanbul projesi ihanettir"
  3. 14:47 Unlubitlerin Yaydığı Virüs, Batı Afrika'daki Kakao Üretimini Tehdit Ediyor
  4. 14:45 Arizona Mahkemesi, 2020 Seçimine Müdahale Davası: Giuliani ve Meadows Dahil 18 Kişiye Dava Açıldı
  5. 14:38 Galatasaray'ın Transfer Hareketi: Davy Klaassen İle Anlaşma Sağlandı!
  6. 14:34 Ankara'yı Yarın Yağmur ve Rüzgar Kasıp Kavuracak! Şiddetli Fırtınaya Karşı Hazırlıklı Olun!
  7. 14:33 Küresel Isınma Avrupa'da Sivrisinek Kaynaklı Hastalıkları Artırıyor: Uzmanlar Uyarıyor
  8. 14:29 Çocukluk İstismarı ve Beyin: Yapay Zeka İncelemesi, Travmanın Genç Beyinleri Nasıl Etkiliyor?
  9. 14:25 Orta Akdeniz'de Düzensiz Göç: 23 Nisan Kazasıyla Ölü Sayısı 510'a Yükseldi
  10. 14:22 ABD'nin Asya'daki Stratejik Hareketi: USS George Washington Japonya'ya Yola Çıktı
  11. 14:18 Mangalın Vazgeçilmezi: Enfes Mangal Sosu Tarifi!
  12. 14:16 TC Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
  13. 14:11 Süper Lig'de Heyecan Dorukta: 34. Hafta Mücadeleleri Başlıyor!
  14. 14:08 ABD Stokları Düşerken Brent Petrol Fiyatları Yükselişte
  15. 13:58 TFF, Euro 2024'ü takip etmek isteyen vatandaşlara Schengen uyarısında bulundu
  16. 13:53 İzmir'de Çöl Tozu Bulutu: Görüş Mesafesi Azalırken Hava Kalitesi Değişiyor
  17. 13:53 Getir, o ülkede faaliyetlerini durdurma kararı aldı!
  18. 13:52 BAE Başbakanı, Dubai'deki Şiddetli Yağışlar İçin 545 Milyon Dolarlık Yardım Onayladı
  19. 13:48 O Banka 15.000 TL'lik nakit emekli promosyonunu resmen açıkladı!
  20. 13:46 Emeklilerin Alım Gücü Azalıyor: TÜED'den Çağrı
Haberleri