İstanbul'da korkutan deprem! İstanbul Valiliği ve deprem bilimciler açıklama yaptı

İstanbul'da korkutan deprem! İstanbul Valiliği ve deprem bilimciler açıklama yaptı

İstanbul'da korkutan deprem! İstanbul Valili... İstanbul'da Marmara Denizi'nin Silivri açıklarında bir deprem meydana geldi. Deprem İstanbul'un birçok ilçesinden de hissedildi. Kandilli Rasathanesi, depremin merkezinin İstanbul'un Büyükçekmece ilçesi ile Tekirdağ'ın Marmara...

İstanbul'da Marmara Denizi'nin Silivri açıklarında bir deprem meydana geldi. Deprem İstanbul'un birçok ilçesinden de hissedildi. Kandilli Rasathanesi, depremin merkezinin İstanbul'un Büyükçekmece ilçesi ile Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi arasında olduğu ve büyüklüğünün 4.7 olduğunu duyurdu. Sarsıntının yerin 9,8 km derinliğinde olduğu bildirildi.

11.01'de meydana gelen depremle ilgili, AFAD'ın açıklamasında depremin şiddeti 4,6 olarak açıklandı. Deprem, İstanbul’un sahil şeridi başta olmak üzere büyük bir kısmında da hissedildi.

11.01'deki depremin ardından yine Silivri açıklarında 11.57'de bir 3.4 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

AFAD: OLASI İSTANBUL DEPREMİNİN MEYDANA GELECEĞİ FAY KOLU ÜZERİNDE

AFAD Deprem Dairesi Başkanı Murat Nurlu, depremin, olası İstanbul depreminin meydana geleceği Marmara Denizi Kuzey Anadolu Fay kolu üzerinde gerçekleştiğini söyledi. Nurlu, “Marmara Denizi çevresinde son bir haftada 27 deprem meydana geldi. Bu depremler arasında en büyüğü 4.6. 4,6 büyüklüğündeki depremin ardından artçı üç deprem meydana geldi. Meydana gelen deprem Marmara Denizi Kuzey Anadolu Fay kolu üzerinde meydana geldi. Olası İstanbul depremi bu fay üstünde meydana gelecek. Bu aktiviteyi gözlemlemekteyiz. Orta kuvvette hissedilmiştir. Yapılarda herhangi bir hasar oluşturmaz, vatandaşlar tarafından hissedilir" diye konuştu.

DEPREM BİLİMCİLERDEN AÇIKLAMA

İstanbul'da yaşanan depremin ardından CNN Türk canlı yayınına katılan Prof. Dr. Orhan Tatar '' Yaşanan deprem öncü müdür?'' sorusuna ''Son bir haftalık deprem aktivitesine baktığımızda toplam altı tane var. Bu son bir hafta içerisinde olan depremlerin en büyüğü oldu. 4,6 büyüklüğündeki bu depremin hasar yaratma gücü yok" şeklinde yanıt verdi. Tatar,  İstanbul'u beklenen bu büyük depreme hazırlamamız gerekiyor. Denizde olması önemli. Karaya uzaklığı yaklaşık 20 km metre.  Bunlar bizim için uyarıcı depremler, gelecekte beklediğimiz büyük deprem için uyarıcı niteliğinde" dedi.

Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yıldırım ise Büyükçekmece ile Tekirdağ arasındaki hatta dikkat çekti. Yıldırım "Marmara'daki fayın bir kolu hareket etmiştir. Büyüklüğü fazla olmayan bir deprem. Daha çok dikkat edilmesi gereken, kırılacak kesimin Büyükçekmece ile Tekirdağ arasındaki hat. O çok önemli. Depremin ne zaman olacağı, kaç büyüklüğünde olacağı değil bina temellerimizin sağlam olması gerekiyor. Şartnameye uygun yapılan binalarımızda deprem sırasında dışarı çıkmasına gerek yok. Sığ bir deprem yaşandı. Sahillerde daha çok hissedildi. Ana karada bu çok hissedilmedi. Büyük hasar verecek bir deprem değildi" dedi.

'TETİKLEME DEĞİL, DEPREM YARATACAK KOLLARDAN BİRİ ÜZERİNDE'

Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerif Barış, yaşanan depremin İstanbul depremine neden olacak kollardan birinde gerçekleştiğini belirtti. Barış, “Bu tetikleme değil. İstanbul’da deprem yaratacak kollardan biri olan kuzey kolda gerçekleşti. Marmara denizinin içerisindeki kuzey kolda olan bir deprem” dedi.

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Süleyman Pampal, “İstanbul depremini 17 Ağustos 1999’dan beri konuşuyoruz. Oldukça isabetli yorumlar söz konusu. Marmara’da ayrıntılı çalışmalar gösterdi ki küçük depremlerin olduğu kesim bizim korktuğumuz kesim. Silivri’nin güneyindeki bölgede kırılmamış bir kesim var. 70 kilometre uzunluğu olan bir parça olduğu gündemde. Burası kırılırsa özellikle Avrupa yakasının kıyı kesimini etkileyen büyük bir deprem yaşanacak. Bu depremin üs merkezi kıyıya yakın. Umulur ki bu fay parçası tamamen kırılmasın ve yeniden büyük bir depremi yaşamayalım. Önümüzdeki dönemde yaşayacağız, bunu söylemekte fayda var. Bu bölgede kırılmamış parçanın beklemekte olduğunu, bu kesimde olmasının bir miktar korkutucu olduğunu eklemek istiyorum” dedi.

SİLİVRİ BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ise yaptığı açıklamada, ''Bütün yetkililerle görüştük korkulacak bir şey yok ama depremle hem bizim hem de İstanbul bir şekilde yüzleşmesi gerekiyor. Yapı stoklarımız güncellenmesi gerekiyor. Şuana kadar aldığımız can veya mal kaybı haberi yok'' ifadelerini kullandı.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği Marmara Denizi Silivri açıklarında meydana gelen depremle ilgili açıklama yaptı. Valilikten yapılan açıklamada şu ana kadar herhangi bir hasar ihbarı yapılmadığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından alınan bilgiye göre; Marmara Denizi Silivri Marmara Ereğlisi açıklarında, bugün saat 11.00'de 4.6 Mw şiddetinde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem sonrasında ilimizdeki AFAD, AKOM, 112, 155, 156 ihbar hatlarına şu ana kadar herhangi bir hasar ihbarı yapılmamıştır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur."

DEPREMİN HARİTA KONUMU

deprem

Öte yandan, birçok artçı deprem de meydana geldi.

İŞTE SON DEPREMLER:

deprem

Silivri'de yaşayanlar deprem anını DHA'ya anlattı

Kadıköy'de bir okulda da deprem anında öğrencilerin okulu boşaltması cep telefonu kameralarına yansıdı.

"İstanbul'da korkutan deprem! İstanbul Valiliği ve deprem bilimciler açıklama yaptı" haberi, 24 Eylül 2019 tarihinde yazılmıştır. Yaşam kategorisi altında bulunan İstanbul'da korkutan deprem! İstanbul Valiliği ve deprem bilimciler açıklama yaptı haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İstanbul'da korkutan deprem! İstanbul Valiliği ve deprem bilimciler açıklama yaptı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:Boş

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:19 Kuzey Kore’den yeni füze denemesi geldi
  2. 15:16 Max Verstappen Rekor Kralı Oldu!
  3. 15:13 Ordunun polisin yetkileri genişletildi: Ekvador'da OHAL ilan edildi
  4. 15:12 Beşiktaş'ta Bomba Ayrılık!
  5. 15:11 Beşiktaş'ın Galibiyet Sevinci Çok Çok Kısa Sürdü!
  6. 15:10 Libya’dan Filistin’in BM üyeliğinin veto edilmesine ilişkin açıklama geldi: Derin üzüntü duyuyoruz
  7. 15:09 Bakan Symmonds ‘Zamanı gelmişti’ dedi: Barbados, Filistin’i resmen tanıdı
  8. 15:05 Öpüşme Görüntüleri Kumpas! Yılmaz Erdoğan'ın hamlesi çok konuşulacak!
  9. 15:05 AKP'den 'İstiklal Marşı', 'Atatürk ve Erdoğan'a hakaret' iddialarıyla ilgili açıklama geldi
  10. 15:02 Erasmus+ Projesi Kapsamında Konya'da Kariyer Danışmanlığı Eğitimi Verildi
  11. 15:00 Türkiye'yi Vuran Şiddetli Fırtına ve Sağanak:Ağaçlar Devrildi,Çatılar Uçtu,Yaşam Olumsuz Etkilendi
  12. 15:00 Malatya'da 3.8 Büyüklüğünde Deprem: Endişe ve Uyarılar Artıyor
  13. 14:57 Gemlik'te Yağışın Sebep Olduğu Duvar Çökmesinde 2 Kişi Yaralandı
  14. 14:56 Komşusunun Hayatını Heimlich Manevrasıyla Kurtardı
  15. 14:51 Nicolas Pepe'nin Trabzonspor'dan Ayrılığı Gündemde: Juventus İlgileniyor
  16. 14:50 Eskişehir’de 3 bin fidan projesinde yüzler güldü!
  17. 14:50 "Döner Kardeşler" Çete Liderleri Banu Parlak Davasına Karıştı: İfade ve Pazarlık Detayları
  18. 14:46 Hamas'ın Siyasi Bürosu Merkez Değiştiriyor: İsrail-Hamas Görüşmeleri Tehlikede!
  19. 14:45 Uğur Dündar'ın Cinsellik Açıklaması! Program sunucusu Ece Üner'i Kahkahalara Boğdu!
  20. 14:43 Sultanlar Ligi Finalinde Fenerbahçe ve Eczacıbaşı Arasındaki Heyecan Dorukta!
Yaşam Haberleri