İstanbul’da fırtına ve şiddetli yağış hayatı felç etti! Evleri su bastı, ağaçlar devrildi, trafik durma noktas

İstanbul’da fırtına ve şiddetli yağış hayatı felç etti! Evleri su bastı, ağaçlar devrildi, trafik durma noktas

İstanbul’da fırtına ve şiddetli yağış hayatı... İstanbul genelinde sabah saatlerinde başlayan şiddetli rüzgar ve yağmur sebebiyle kent genelinde su baskınları ve ağaç devrilmesi olayları meydana geldi. Diğer yandan İBB trafik yoğunluk haritasına göre saat 18.30'da yoğunluk...

İstanbul genelinde sabah saatlerinde başlayan şiddetli rüzgar ve yağmur sebebiyle kent genelinde su baskınları ve ağaç devrilmesi olayları meydana geldi. Diğer yandan İBB trafik yoğunluk haritasına göre saat 18.30'da yoğunluk yüzde 80'e ulaştı.

Şiddetli yağış sebebiyle Sultanbeyli Mimar Sinan Mahallesi’nde bulunan 4 katlı Şehit İhsan Yıldız İmam Hatip Ortaokulu’nun bodrum katındaki rögar taştı.

Okul yönetimi durumu İSKİ ekiplerine bildirdi. Okulun zemin katı sularla doldu. Su seviyesi yaklaşık 10-12 santimetreyi buldu.

Oluşan su baskını sebebiyle okulda sık sık elektrikler kesildi. Okul yönetimi rögarın taşması nedeniyle öğrencileri okuldan tahliye etti. Derslere ara verildi. Okulda görevli öğretmenler çizmelerini giyerek suları tahliye etmeye çalıştı.

TRAFİK YOĞUNLUĞU YÜZDE 80’E ULAŞTI!

İstanbul’da etkisini tüm gün gösteren yağmur sebebiyle akşam saatlerinde trafik yoğunluğu meydana geldi.

Yoğunluk her iki yakada özellikle TEM ve D-100 karayolunda etkisini gösterdi. Trafik bazı bölgelerde durma noktasına gelirken, İBB trafik yoğunluk haritasına göre saat 18.30 itibarıyla trafik yoğunluğu yüzde 80’e ulaştı.

YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ'NDE KAZA

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde Anadolu’dan Avrupa’ya geçişte sağ şeritte meydana gelen trafik kazası nedeniyle yoğunluk yaşandı.

SULTANGAZİ’DE EVLERİ SU BASTI

Sultangazi’de geceden beri etkili olan şiddetli yağış nedeniyle bazı evleri su bastı. Birçok evin zarar gördüğü su baskınları sebebiyle aileler mağdur oldu.

Su basan evlerden belediye ekipleri vidanjör ile su tahliyesi yaptı.

AĞAÇLAR DEVRİLDİ

Fatih

İstanbul’da etkili olan fırtınayla Fatih Kızılelma caddesinde ağaç devrildi. Devrilen ağaç iki araca zarar verdi.

Şişli

Rüzgarın etkisiyle saat 17.00 sıralarında Cumhuriyet Caddesi üzerindeki bir ağaç yola devrildi. Bu sırada yoldan geçen kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Kökünün çürüdüğü görülen ağaç itfaiye ekiplerinin çalışması sonrasında belediye ekipleri tarafından kaldırıldı.

Kadıköy

Kadıköy Osmanağa Mahallesi’nde de fırtına nedeniyle ağaç devrildi. Ağacın üzerine devrildiği park halindeki otomobilde hasar meydana geldi. Ağacın kaldırılmasının ardından yol açıldı.

Arnavutköy

İstanbul’da etkili olan fırtınayla Sevban Mehmet caddesi’nde bir ağaç yola devrildi. Devrilen ağaç belediye ekiplerince kaldırıldı.

Güngören'de sürücü yaralandı

Güngören Tozkoparan Eski Londra Asfaltı Caddesi’nde ilerleyen otomobilin üzerine şiddetli rüzgar nedeniyle ağaç devrildi. Araçta hasar oluşurken sürücü yaralandı. Yaralı sürücüye olay yerine çağrılan ambulansta müdahale edildi.

FABRİKANIN ÇATISI UÇTU

Bahçelievler Yenibosna Merkez Mahallesi Oruç Reis Sokak’ta 6 katlı bir fabrikanın çatısı şiddetli rüzgar nedeniyle uçtu. Uçan çatının bir kısmı binanın önünde park halindeki kamyonetin üzerine düştü. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi.

İtfaiye ekipleri çevrede güvenlik önlemi alarak, çatının parçalarını kaldırmak için çalışma yaptı. Çatının düştüğü anda çevrede kimsenin olmaması ise olası bir faciayı önledi. Ekiplerin çalışmaları sürerken, fabrikada büyük çaplı maddi hasar meydana geldi.

ÜMRANİYE’DE EVİ SU BASTI

Ümraniye Hekimbaşı Mahallesi’nde yoğun yağış sebebiyle bir evin içerisinde ve bahçesinde su baskını meydana geldi. Evi basan su nedeniyle eşyalar zarar gördü. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Ümraniye Belediyesine bağlı ekipler ve itfaiye ekipleri evdeki suyu tahliye etti. Ev sakinleri ise bahçeleri tamamen su içerisinde kaldığı için evin içerisinde bekledi.

FIRTINA ÇATIYI UÇURDU

Silivri’de fırtına hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Yeni Mahalle 1 Kasım Caddesi üzerinde 3 katlı binanın çatısı bahçeye uçtu. Haber verilmesi üzerine olay itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler tarafından çatı olay yerinden kaldırılırken, tehlike arz eden parçalar da toplandı.

Fırtına ve yağış nedeniyle şemsiyelerle korunarak kaldırımda yürüyen vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Yeni Mahalle 1 Kasım Caddesi’nde bulunan bir marketin tabelası zarar gördü. Haber verilmesi üzerine olay yerine Silivri İtfaiye ekipleri ve Polis ekipleri sevk edildi. Tabela kopmak üzereyken itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla kaldırıldı. Bu sırada Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemleri alarak vatandaşları uyardı.

BİNANIN ÇATISI BAŞKA BİNANIN ÇATISINA UÇTU

Altınşehir Mahallesi Koçak sokak üzerinde bulunan 2 katlı bir binanın çatısı şiddetli rüzgarın etkisiyle yerinden çıkarak yan tarafta bulunan tek katlı binanın çatısına uçtu.

Gürültüyü duyarak yukarıya çıkan bina sakinleri durumu itfaiye ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yerinden çıkan çatıyı halat ile binaya sabitleyerek uçmaması için önlem aldı.

Diğer yandan rüzgarın etkisiyle çatının üzerinde durduğu duvarlardan da parçalar düştü. Duvarlardan düşen parçalar yola savruldu.

"İstanbul’da fırtına ve şiddetli yağış hayatı felç etti! Evleri su bastı, ağaçlar devrildi, trafik ." haberi, 06 Ocak 2020 tarihinde yazılmıştır. Yaşam kategorisi altında bulunan İstanbul’da fırtına ve şiddetli yağış hayatı felç etti! Evleri su bastı, ağaçlar devrildi, trafik .. haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İstanbul’da fırtına ve şiddetli yağış hayatı felç etti! Evleri su bastı, ağaçlar devrildi, trafik .. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  2. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  3. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  4. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  5. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  6. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  7. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  8. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  9. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  10. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  11. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  12. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  13. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  14. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  15. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  16. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  17. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  18. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  19. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  20. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
Yaşam Haberleri