İstanbul’da grip salgını

İstanbul’da grip salgını

İstanbul’da grip salgını İstanbul'da mevsim normallerinin üstünde seyreden sıcaklık grip salgınına neden oldu, hastanelerin acil servislerinde hasta yoğunluğu oluştu. Şişli Hamidiye

İstanbul'da mevsim normallerinin üstünde seyreden sıcaklık grip salgınına neden oldu, hastanelerin acil servislerinde hasta yoğunluğu oluştu. Şişli Hamidiye Etfal Eğitim Araştırma Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Dr. Özgür Çevim, "Ben de hastayım, bütün sağlık personelleri hasta" açıklamasında bulundu.

İstanbul'da son günlerde hastanelerin acil servislerinde akşam saatlerinde yoğunluk yaşanıyor. Birçok kişi, grip ve soğuk algınlığı şikayetiyle hastanelere başvuruyor. Dün gece Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi'nde ki yoğunluk kameralara yansıdı.

‘Pamuklu kıyafet giymemiz lazım’

Yoğunlukla ilgili değerlendirmede bulunan Şişli Hamidiye Etfal Eğitim Araştırma Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Dr. Özgür Çevim, "Aralık ayındayız ama hava 19 derece. Kısa kollu tişörtlerle dolaşıyoruz . Ama akşamüstüne doğru hava soğumaya başlıyor. Bütün üşütme durumları burada başlıyor. Kişi terliyor gündüzden, üzerini değiştiremediği için akşamüstü o terle üşütmeye başlıyor ve akşamına hasta olmaya başlıyor. Nasıl korunacağız? Pamuklu kıyafet giymemiz lazım, terlediğimiz zaman kendimizi korumamız gerekiyor ya da mümkünse üzerimizi değiştirmemiz gerekiyor" dedi.

‘Lodosun uzun sürmesi bizim ayarımızı biraz bozdu’

Özgür Çevim, "Aslında İstanbul'da 6-8 saat lodosta herkesin başı ağrır, baca tüter, kömür sobasından zehirlenmeler olur. Lodosta bunlar beklediğimiz şeyler. Ama uzun sürmesi bizim ayarlarımızı biraz bozdu. 3 gün sürdü, uyanıyoruz 18 derece, ertesi gün sanki Eylül ayındaymışız gibi. Bunun üzün sürmesinden kaynaklanıyor. Evde doğalgazı yaksak mı? Bir açıyoruz, bir kapatıyoruz. Ben de hastayım, bütün sağlık personelleri hasta" diye konuştu.

‘Lodosun aralıksız uzun sürmesinden kaynaklanıyor’

"Mevsim etkilerine göre beklediğimiz sayılar var. Ama son 2-3 günde süren lodosa bağlı insanlarda baş ağrısı, halsizlik şikayetlerinin olması sayıyı artırdı. Bu da lodosun aralıksız uzun sürmesinden kaynaklanıyor. Biz bu duruma zaten hazırlıklıydık, mevsimsel gribin özelliklerini taşıyan hastalara zaten gereken yapılıyor “ ifadelerini kullanan Çevim, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“ Vatandaşlarımıza şunları önerebilirim; eğer eşlik eden bir hastalıkları yoksa, risk grubunda değilseniz, her gün ilaç kullanmıyorlarsa, tansiyon hastalıkları yoksa, kanser, şeker hastası değillerse, 65 yaşın altındaysalar grip olduklarında yani kuru öksürük, baş ağrısı, halsizlik, burun akıntısı gibi semptomlarla karşılaştıklarında normalde yapılması gereken şey evde istirahat. 3 gün evde istirahat etmeleri gerekir ve bol sıvı almaları gerekir. Ateşleri yükselirse sadece ateş düşürücü öneriyoruz. Herhangi bir antibiyotik kullanmadan rehabilite edilebilir. Ama bunlardan bir tanesi varsa bizim polikliniklerimize başvurmaları gerekir."

‘Bu sene çok grip oldum’

Hastaneye gelen Ahmet Hüseyinoğlu, "Perişana vaziyetteyiz, grip oldum 25 gündür kurtaramıyorum kendimi" dedi.

Lütfullah Gökçen ise "Grip olayı çok var maalesef, ben bile gribim" diye konuştu. Didem Bozkurt ise hastane çıkışında, "Bu sene çok grip oldum ben, hiç olmam aslında. Baya bir grip salgını var. Her halde kar yağmıyor, hava da çok sıcak" diye konuştu.

"İstanbul’da grip salgını" haberi, 24 Aralık 2019 tarihinde yazılmıştır. Sağlık kategorisi altında bulunan İstanbul’da grip salgını haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İstanbul’da grip salgını 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  2. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  3. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  4. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  5. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  6. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  7. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  8. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  9. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  10. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  11. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  12. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  13. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  14. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  15. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  16. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  17. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  18. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  19. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
  20. 20:59 Sağlık Bakanı Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de Kökten Değişim Getiriyor
Sağlık Haberleri