İstanbul’da tekrar örgütlendiler: Şahinler, liderleri tutuklanınca yeni lider seçti

İstanbul’da tekrar örgütlendiler: Şahinler, liderleri tutuklanınca yeni lider seçti

İstanbul’da tekrar örgütlendiler: Şahinler, ... Kamuoyunda Şahinler olarak bilinen organize suç örgütüne yönelik yeni bir dava açıldı. İddianamede, örgüt lideri Sedat Şahin'in tutuklanmasının ardından, örgüt içinde otorite boşluğu oluştuğu ve yeni finans kaynakları sağlamak amacıyla Mehmet Şahin'in önde gelen isim olduğu belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Şahinler adlı organize suç örgütüne yönelik yeni bir dava açtı.

İddianamede, 22 kişi müşteki, 59 kişi ise sanık olarak yer aldı.

Soruşturma sırasında, 15 Kasım 2019'da ifadesi alınan müştekiler İsa Karakale ve Emre Büyükyıldız'ın, Bakırköy’de bir adreste kendilerine yönelik yağma suçunun işlendiğini belirttiği ve daha sonra elde edilen delillerin bu ifadeleri doğruladığı belirtildi. Ayrıca, müştekilerin ifadelerinde adları geçen kişiler hakkında daha öncesinde benzer suçlarla ilgili birçok kez soruşturma ve kovuşturma yürütüldüğü ifade edildi.

İSTANBUL’DA YENİ OLUŞUM

İddianamede, sanıkların, suç örgütünün korkutucu ve baskıcı yapısını kullanarak müştekileri darp edip zorla senet imzalattıkları, müşteki Karakale’nin aracını gasp ettikleri belirtilmiş ve bu eylemlerle Şahinler olarak bilinen suç örgütünün İstanbul'da yeni bir oluşum içinde olduğu tespit edilmiştir.

Ayrıca, iddianamede, sanıkların örgütün yurt dışında bulunan liderlerinden Bahadır Şahin’in direktifleriyle eylemlerini sürdürdükleri ve haksız kazanç elde etmek amacıyla oluşturulan örgüt çatısı altında bir araya geldikleri ifade edilmektedir.

"MEHMET ŞAHİN YENİ ÖRGÜTÜN ELEBAŞISI"

İddianamede, örgütün önceki lideri Sedat Şahin'in tutuklanmasıyla birlikte örgütte otorite boşluğunun ortaya çıktığı vurgulanmıştır. Bu durumun ardından, örgütün yasa dışı finans kaynaklarının devam etmesi amacıyla Sedat Şahin'in amcasının oğlu olan sanık Mehmet Şahin'in yeni lideri olduğu belirtilmiştir.

Ayrıca, iddianamede, sanıkların hiyerarşi içinde birlikte çalışarak suç işledikleri, suç işlemeye teşebbüs ettikleri ve bunu uzun bir süredir sürdürdükleri ifade edilmiştir.

İŞ İNSANLARINA YÖNELİK 18 EYLEM

İddianamede, sanıkların büyük miktarlarda para aldıkları ve iş insanlarına karşı yağma ve gasp eylemlerinde bulundukları belirtilmiştir. Ayrıca, iddianamede sanıkların gerçekleştirdiği 18 farklı suç eylemi detaylı olarak açıklanmıştır.

Örgüt yöneticisi Bahadır Şahin'in talimatı doğrultusunda, sanık Erkan Okur'un zorla senet imzalattığı müşteki İsa Karakale'yi kaçırdığı ifade edilmektedir. İddianamede, müştekinin şikayetçi olmaması konusunda tehdit edilip serbest bırakıldığı belirtilmektedir.

İddianamede, diğer sanıkların da müşteki Mehmet Ali Sarıkaya’dan haksız maddi menfaat elde etmek için ticari bir iş yapıldığı izlenimi vermek için hayali bir ticaret senaryosu oluşturdukları aktarılmıştır. Bu senaryo çerçevesinde, hayali bir inşaat projesinden indirimli daireler satışı yapılarak müştekinin ödemeleri alınmasına rağmen gayrimenkulün devrinin gerçekleşmediği ifade edilmiştir.

Müştekinin vazgeçmek istemesine rağmen, sanıkların tehdit ederek ödemelerini sürdürmeye devam ettikleri belirtilmiştir. Bu şekilde, sanıkların haksız maddi menfaat elde ettiği iddia edilmiştir. İddianamede, bazı sanıkların ise müşteki Şefik Yalvaç’tan satın aldıkları araçların bedelini ödemedikleri vurgulanmıştır.

Ayrıca, iddianamede müşteki Yalvaç’ın, araçların bedeli olarak bir inşaat projesindeki iş yerinin devrini kabul ettiği belirtilerek, sanıkların ödemeleri yapan bu müştekiyi korkutmak için başka bir kasten öldürme olayını anlatarak ölümle tehdit ettikleri ifade edilmiştir.

İSTENEN CEZALAR

İddianamede, sanıklar Mehmet Şahin, Bahadır Şahin ve Hasan Akdeniz'in suç işlemek amacıyla örgüt kurma, nitelikli yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, silahla tehdit ve mala zarar verme gibi suçlardan 176 ila 305 yıl arasında hapis cezasıyla cezalandırılmaları talep edilmiştir.

Diğer 56 sanık için ise suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma, örgüte yardım etme, nitelikli yağma, tehdit ve ruhsatsız silah taşıma suçlarından 12 yıl 6 ay ile 46 yıl 9 ay arasında değişen hapis cezaları talep edilmiştir.

Sanıklar, iddianameyi kabul eden İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacaklardır.

"İstanbul’da tekrar örgütlendiler: Şahinler, liderleri tutuklanınca yeni lider seçti" haberi, 17 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 17 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan İstanbul’da tekrar örgütlendiler: Şahinler, liderleri tutuklanınca yeni lider seçti haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İstanbul’da tekrar örgütlendiler: Şahinler, liderleri tutuklanınca yeni lider seçti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 30 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:11 Gazze'de Enkaz Altında Binlerce Kişinin Cesedi: Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor
  2. 18:08 Özel ve Erdoğan görüşmesinin zamanı ve yeri netleşti
  3. 18:04 Beşiktaş'ın Şampiyonluk İçin Transfer Atağı: Almanya'dan Yıldız Golcü Patrik Schick Hedefte
  4. 17:56 Ünlü Şarkıcı Hadise’den Galatasaray’ın Yıldızı Lucas Torreira Hakkında İtiraf!
  5. 17:56 İmamoğlu: "İstanbul Küçükçekmece Sahil Parkı Kazası Siyasi İstismara Alet Edilmemeli"
  6. 17:50 Ukrayna'da Rus Saldırısı: Harkov ve Kiev'de Yeni Gelişmeler
  7. 17:38 Galatasaray, Süper Lig Şampiyonluğu İçin Real Madrid'in Golcüsü Joselu'yu Hedefliyor
  8. 17:31 İspanya'da Del Bosque RFEF Denetim Komisyonu Başkanı Olarak Atandı
  9. 17:26 Fenerbahçe'den İsmail Kartal ve Edin Dzeko İddialarına Net Yanıt: Kriz Yok!
  10. 17:23 Ömer Çelik'ten açıklama: Irak, PKK'yı terör örgütleri listesine almalı
  11. 17:23 Kudüs’te Türk Vatandaşı İsrail Polisi Tarafından Öldürüldü!
  12. 17:16 Lisede Elektronik Sigara Tartışması: Öğrenci Müdür Yardımcısını Bıçakladı
  13. 17:09 Sınır Ötesi Operasyon: Türkiye, PKK Terörüne Karşı Kararlılığını Sürdürüyor
  14. 17:06 AB Komisyonu, Meta'nın AB Dijital Hizmetler Yasası İhlali İddiasıyla Soruşturma Başlattı
  15. 17:02 Trump "sus payı" davasında 10 bin dolarlık ihlal cezasına çarptırıldı
  16. 17:00 Yunanistan artık Türk ziyaretçilere 10 ada için sınırda vize verecek: İşte o adalar
  17. 17:00 Merkez Bankası Başkanı Karahan enflasyon mesajı verdi
  18. 16:59 Altın talebi güçlenerek yılın başlangıcını en güçlü seviyede geçirdi
  19. 16:57 Bakan Bayraktar açıkladı: “2024’de madenciliğe 106 milyar kamu yatırımı yapılması hedefleniyor”
  20. 16:57 UNRWA Genel Komiseri: Gazze'deki İnsani Yardım İlerliyor Ancak Yetersiz
Türkiye Haberleri