İşte CHP'nin seçim stratejisi

İşte CHP'nin seçim stratejisi

İşte CHP'nin seçim stratejisi CHP seçmene hem doğduğu memleketi üzerinden hem de yaşadığı semt üzerinden ulaşarak iki ayrı koldan kampanya yürütecek. Seçilmiş Başkan Ekrem İmamoğlu'na yapılan haksızlığı kanaat önderleri anlatacak.CHP, 23 Haziran için...

CHP seçmene hem doğduğu memleketi üzerinden hem de yaşadığı semt üzerinden ulaşarak iki ayrı koldan kampanya yürütecek. Seçilmiş Başkan Ekrem İmamoğlu'na yapılan haksızlığı kanaat önderleri anlatacak.

CHP, 23 Haziran için İstanbul’daki seçmenlere, oluşturulan bilgi bankasıyla hem yaşadığı adres hem de doğduğu memleketi üzerinden ulaşarak iki ayrı koldan kampanya yürütecek. Seçmene memleketinden gelen kanaat önderleri aracılığıyla seslenecek CHP, sahada ise mitingler yerine doğrudan vatandaşlarla bire bir iletişim kuracağı bir yöntem izleyecek.

Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul’da yapılacak çalışmalara ilişkin “Büyük İstanbul İttifakı” tanımlaması yaptığı belirtildi.

'SEÇMENLER KANAAT ÖNDERLERİYLE BULUŞTURULACAK'

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul seçimlerini tartışmalı bir şekilde yenileme kararı almasının ardından CHP, 23 Haziran’da seçmenlere ulaşmak için bu kez farklı bir yöntem izlemeye hazırlanıyor.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul’daki seçmenleri takip etmek için çok büyük bir bilgi bankası oluşturan CHP, seçmenlere hem yaşadıkları semt üzerinden hem de doğdukları memleketleri üzerinden ulaşarak kampanyayı iki farklı koldan yürütecek. Seçmenler gruplar halinde memleketlerinden İstanbul’a gelen kanaat önderleriyle buluşturulacak.

Bu kapsamda 80 ilde çalışma grupları oluşturulurken, her grup İstanbul’daki kendi hemşeri grubuna yönelik özel bir çalışma yapacak. Çalışma grupları bünyesinde kampanyaya aktif bir şekilde katılacak her memleketin kanaat önderleri de, kendi hemşerilerine Ekrem İmamoğlu’nun uğradığı haksızlığı anlatacak.

Doğrudan iletişim

CHP’nin seçmenlere ulaşacağı ikinci kol ise doğrudan yaşadığı semt üzerinden olacak. İstanbul’daki 39 ilçe ve 970 mahalleyle ilgili yapılacak görevlendirme kapsamında eski ve mevcut milletvekilleri, il başkanları, parti yönetimi ile kampanyaya destek verecek başta İYİ Parti olmak üzere diğer siyasal partiler sahada seçmenler bire bir iletişim halinde olacak. Kampanya boyunca ramazan ayı dolayısıyla seçmenlerle doğrudan iletişimin iftar sonrası olmasına yönelik bir programlama yapılacak.

KILIÇDAROĞLU: BÜYÜK İSTANBUL İTTİFAKI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eski bakanların yer aldığı Temiz Seçim Platformu’na uygulanacak stratejiyi anlattığı öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun, “Her seçmenle ilgili detayları görebildiğimiz bir veri tabanımız var. Bunun üzerinden seçmene ulaşacağız” dediği belirtildi. Her ilde ekipler oluşturulacağını ve ekiplerin CHP’li olmayacağını ifade eden Kılıçdaroğlu’nun “Bu ekipler kendi memleketinde sevilen sayılan insanlar olacak. Tokatlı ise Tokatlıların, Sivaslı ise İstanbul’daki Sivaslıların ayağına gidecek. İmamoğlu’nun haksızlığa uğradığını düşünen, vicdanı olan herkes bu kampanyaya katkıda bulunacak” değerlendirmesini yaptığı bildirildi. Seçim kampanyasında büyük mitinglere pek yer verilmeyeceğine işaret eden Kılıçdaroğlu’nun, “Seçmenle bire bir temas kuracağız. Vatandaşın ayağına gideceğiz. Bir “Büyük İstanbul İttifakı’nı hayal ediyoruz” diye konuştuğu öğrenildi.

"İşte CHP'nin seçim stratejisi" haberi, 11 Mayıs 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan İşte CHP'nin seçim stratejisi haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İşte CHP'nin seçim stratejisi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:31 Esteban Ocon: Güncellemelerle geliştik ama daha fazlasını bekliyorduk
  2. 09:22 AK Parti'den sosyal medya uyarısı: Paylaşım yaparken dikkatli olun
  3. 09:16 Bakan Yerlikaya duyurdu: Bir organize suç örgütü çökertildi: Elebaşı dahil 8 kişi gözaltına alındı
  4. 09:11 10haber yazarı Erdal Sağlam: Bahçeli'nin çıkışı 2002'deki koalisyonu bozma sürecini hatırlattı
  5. 09:06 Kolombiya'da hükümet ve ELN, müzakerelere yeniden başlıyor
  6. 09:01 Cinci hoca dehşeti: Sana cin musallat olmuş diyerek çocukları taciz ve tecavüz etmiş
  7. 08:54 Murat Ağırel: Ülkemizde de sıklıkla yaşanan bu yakalamalarda metamfetamin maskelenmeye çalışılıyor
  8. 08:48 Barış Yarkadaş: Mustafa Kemal’in askeri olmaktan onur duyduk
  9. 08:42 Türkiye'de satılan en ucuz Tesla modeline 814 bin TL zam yapıldı
  10. 08:37 Akli denge iddiasıyla ipler iyice gerildi: İbrahim Tatlıses açtı ağzını yumdu gözünü
  11. 08:32 Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında birbirine girdi
  12. 08:27 Ölen borçlusunun mezarını açtı, ateşe verip cesedi yakmak istedi
  13. 08:22 Diyanet'in gezi maliyeti dudak uçuklattı
  14. 08:17 Nuray Babacan: Cumhurbaşkanlığı ekibinin Akşener’in ekibiyle yakın ilişkide olduğu iddia edildi
  15. 08:13 İsmail Saymaz: Yolcular uyarmış, 50 saniye önce teleferiği durdurmuşlar
  16. 08:10 Aytunç Erkin yazdı: Erdoğan’ın okumadığı “yolsuzluk” raporu/kitabı
  17. 08:07 Fehmi Koru: AK Parti zirvesi, AK Partili medyayı okuyup dinlese
  18. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji'den İstanbul dahil birçok il için sağanak uyarısı
  19. 02:59 Para transferi açıklamasındaki not MASAK’ı harekete geçirdi
  20. 02:57 Haiti'de çete şiddeti: İlk 3 ayda 2 bin 500 kişi öldürüldü
Politika Haberleri