İşte CNN Türk boykotunun perde arkası: Hande Fırat ve Buket Aydın…

İşte CNN Türk boykotunun perde arkası: Hande Fırat ve Buket Aydın…

İşte CNN Türk boykotunun perde arkası: Hande... CNN Türk'ün Twitter'daki takipçisi 200 binden fazla düştü. Cumhuriyet Halk Partisi'nin dün aldığı boykot kararı sonrası özellikle Twitter'da CNN Türk...

CNN Türk'ün Twitter'daki takipçisi 200 binden fazla düştü. Cumhuriyet Halk Partisi'nin dün aldığı boykot kararı sonrası özellikle Twitter'da CNN Türk hesabını takip edenler takipten çıkıp hesabı engellemeye başladı.

CHP’nin aldığı CNN Türk’ü boykot kararının perde arkası ortaya çıktı. CNN Türk’ü boykot etmeye giden olaylar dizisi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun canlı yayına davet edilip son anda programların iptal edilmesi ile başladı.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre, CNN Türk 31 Mart Yerel Seçimine iki hafta kala üst üste iki kez CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu canlı yayına davet etti ama yayınlar son anda iptal edildi. İptal edilen yayınlar için televizyonun üst yönetiminden hiç kimse, Kılıçdaroğlu’na bir gerekçe göstermedi.

HANDE FIRAT VE BUKET AYDIN

CHP Genel Başkanı’nın davet edilip ekrana çıkarılmadığı iki program şunlardı: Hande Fırat’ın Gece Görüşü ve Buket Aydın’ın “40”…

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan yayınların iptal gerekçesi için o dönem CNN Türk’ün genel müdür koltuğunda oturan Bora Bayraktar’a, Demirören Medya Grubu’nun o günkü medya grup başkanı Mehmet Soysal’a ve patron Meltem Demirören’e ulaşmaya çalıştı ama telefonlarına yanıt veren olmadı.

Seçime kısa bir süre kala yaşanan bu olayın yanı sıra CNN Türk ekranlarından yapılan, CHP’nin belediye meclisi üyeleri arasında teröristler olduğu, CHP’nin PKK ile işbirliği yaptığı vb. yayınlar da partililerin tepkisini çekmeye devam etti. Boykot önerisi o günlerde de konuşulmuştu ama parti yönetimi, seçime günler kala medya ile kavga eden CHP görüntüsü vermekten kaçındı. Ancak parti yöneticileri, Kılıçdaroğlu’na yapılanın “her şeyden önce nezaketsizlik” olduğu konusunda hemfikirdi.

MYK’da değerlendirilen boykot önerisinin ardından Tuncay Özkan ve Okan Konuralp, görüştükleri CNN Türk yöneticilerine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılanın kabul edilemez olduğunu ve 24 saat içinde bunu telafi edecek bir yanıt beklediklerini ifade ettiler. Ancak o yanıt gelmedi. CNN Türk yönetiminden ya da Demirören ailesinden Kılıçdaroğlu’nu arayıp bir izahta bulunan olmadı. Bunun üzerine Tuncay Özkan boykot açıklamasını yaptı.

BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA

Yerel seçimlerden bu yana yaklaşık bir yıl geçti, peki bardağı taşıran damla ne oldu? Bu süre zarfında CNN Türk’ü, Demirören Medya Grubunda çalışan gazeteciler aracılığıyla defalarca uyardıklarını ifade eden CHP yönetimi, “Ahmet Hakan’ın programında Fethullah Gülen ile görüştüğü iddia edilen CHP Parti Meclisi üyesi Gökhan Günaydın’a söz hakkı tanınmaması ve arkadaşımıza hakaret edilmesi bu meseleyi bizim için kabul edilemez bir noktaya taşıdı” diyorlar.

Duvar’a konuyla ilgili açıklama yapan CHP yöneticileri şunları söyledi: “Her programda bize hakaret ediliyor, FETÖ’cülük vb. suçlamalarına yanıt vermemiz engelleniyor, konuklar, o programlara davet edilen arkadaşlarımıza karşı ağıza alınmayacak ifadeler kullanıyor. Durum bu hale gelince boykot bizim için kaçınılmaz oldu.”

"İşte CNN Türk boykotunun perde arkası: Hande Fırat ve Buket Aydın…" haberi, 07 Şubat 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan İşte CNN Türk boykotunun perde arkası: Hande Fırat ve Buket Aydın… haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İşte CNN Türk boykotunun perde arkası: Hande Fırat ve Buket Aydın… 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:23 "TKP'liyim, AKP'ye oy vereceğim" demişti, AKP'nin Gençlik Kolları yöneticisi olduğu ortaya çıktı!
  2. 13:23 Anket şirketi şaşkına döndü, sonuçları yeniden kontrol edecek!
  3. 13:04 Ankara seçim anketi şok etti: Asal Araştırma inanmakta zorlandı!
  4. 12:58 Yaz saati uygulaması başlıyor: Saatler bir saat ileri alınacak!
  5. 12:58 Ankara ve İstanbul için yepyeni bir seçim Kararı!
  6. 12:58 Karabük'te sosyal medya skandalı: 8 kişi gözaltına alındı!
  7. 12:56 Putin: Polonya ve Baltık Ülkelerine Yönelik Saldırı İddiaları 'Tamamen Saçmalık'
  8. 12:51 İsrail'in Gazze Saldırıları: 62 Filistinli Hayatını Kaybetti,Kızılay Çalışanları Serbest Bırakıldı
  9. 12:47 Telefon Ekranınızı Ters mi Düz mü Tutmak: Artılar ve Eksiler
  10. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  11. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  12. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  13. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  14. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  15. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  16. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  17. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  18. 11:20 Sabancı'dan dev hisse devri: Hisselerin satışı tamamlandı!
  19. 11:19 10 Yunan Adası'nda kapıda vize heyecanı! Bayram tatiliniz hazır mı?
  20. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
Haberleri