İşte DSP’de yaşanan istifaların sebebi

İşte DSP’de yaşanan istifaların sebebi

İşte DSP’de yaşanan istifaların sebebi Demokratik Sol Parti’den (DSP) 31 Mart yerel seçiminde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olan, 23 Haziran’daki yenileme seçiminde ise adaylıktan çekilen Muammer Aydın, genel başkan yardımcılığı ve Başkanlar...

Demokratik Sol Parti’den (DSP) 31 Mart yerel seçiminde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olan, 23 Haziran’daki yenileme seçiminde ise adaylıktan çekilen Muammer Aydın, genel başkan yardımcılığı ve Başkanlar Kurulu üyeliği görevlerinden istifa ettiğini duyurdu.

Aydın ile birlikte Genel Başkan Yardımcısı Hasan Uğurtürk ile Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Erdinç Özdil de istifa ettiğini duyurdu. Yaşanan istifalar sonucunda DSP’de neler yaşandığını DSP Genel başkan adayı Ayşe Hazal Beytaş anlattı.

Yurt'tan Ökkeş Taşkın'ın haberine göre Ayşe Hazal Beytaş, ‘’DSP’de dik duranların değil, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın istifa etmesi gerektiğini söyledi. 23 Haziran İstanbul seçimleri öncesi Genel Başkan Önder Aksakal’ın parti meclisinin aldığı karara aykırı olarak Yeni Şafak’tan Faruk Aksoy’a vermiş olduğu röportajda Parti Meclisi’nin (PM) kararını çarptırarak İmamoğlu’nun desteklenmemesi olarak yorumlaması istifaları beraberinde getirdi’’ şeklinde ifade etti.

{{unknown}}

’DSP SAFLARINDA BİR İNFİAL YARATMIŞTIR’

‘’Bu yorumlayış açık bir çarpıtmadır ve DSP saflarında bir infial yaratmıştır. Akıl, izan ve sağduyu sahibi DSP Parti Meclisi ise neredeyse oy birliği sayılabilecek bir oy çoğunluğuyla seçimlere girmeme kararı alarak DSP’nin demokrasi güçlerinin yanında yer almasını sağlıyor ve Genel Başkan’ın neden olduğu bu garabeti ortadan kaldırıyor. Ancak bağımsız bir siyasal parti olarak herhangi bir adayın adının belirtilmesine gerek olmaksızın siyasal tavrının açıklanmasıyla yetinmeyi doğru bulan Parti Meclisi’nin bu kararını Önder Aksakal çarpıtarak İmamoğlu’nun PM’den onay almadığı şeklinde yorumladığını’’ belirtti.

'DSP GENEL BAŞKANI ÖNDER AKSAKAL’IN İSTİFA ETMESİ GEREKİR’

‘’DSP genel başkanı  PM toplantı kararlarına uymayarak parti suçu işlemiştir. Bu durumda parti içinde dik duranlar değil, Önder Aksakal istifa etmelidir. Onun için iki yol kalıyor; ilkin parti içinde daha fazla çalkalanmaya yol açmadan parti üyeliğinden ve bütün görevlerinden istifa etmesi ya da PM’nin onun için  azil sürecini başlatmasıdır. DSP’nin tarihine, programına ve kurucu genel başkanına ve tabiiki lideri, Ecevit’e aykırı tutum ve davranışıyla öne çıkan Önder Aksakal’ı bütün görevlerinden azletmeleri DSP’nin kuruluş amacının bir gereğidir’’ dedi.

’DSP CUMHURİYET YANLISI HALKIMIZLA AYNI CEPHEDEDİR’

‘’Ecevit çizgisinden ayrılmayan Demokratik Solcular,  Atatürk ilkelerine gönülden bağlı, laik, demokratik Cumhuriyet yanlısı halkımızla aynı cephededir.  Kimsenin talimatına göre değil, Cumhuriyetin değerlerine göre tavır belirlerler, tepkilerini de  ona göre  koyarlar ve 23 Haziran seçimlerinde de baskıcı AKP iktidarına  karşı Ekrem İmamoğlu'nun bulunduğu cephede yer almışlardır’’ dedi.

AKSAKAL NE DEMİŞTİ?

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ise 23 Haziran seçimi öncesi “Bazı arkadaşlar parti meclisimize Ekrem İmamoğlu’nun desteklenmesi konusunda teklif getirdi ancak reddedildi” demişti.

Aksakal şu ifadeleri kullanmıştı: “İstanbul adayımız Av. Muammer Aydın kendisi çekildi. Oysa Muammer Aydın’ı, DSP aday göstermişti. Ama o çekildi. Çekilmesinin ardından yeni bir aday çıkarmayı düşündük. Fakat tam olarak, layıkıyla seçim çalışması yapamayacağımızı gördük. Bunun için ekonomik gücümüz de yoktu. Aday çıkarmadık. Aday çıkarmadık diye bir yeri işaret etmedik, buraya oy vereceksiniz demedik.”

"İşte DSP’de yaşanan istifaların sebebi" haberi, 01 Temmuz 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan İşte DSP’de yaşanan istifaların sebebi haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İşte DSP’de yaşanan istifaların sebebi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:02 Evde uygulayacağınız bu yöntemle herkes dişlerinizin beyazlık sırrını soracak!
  2. 21:56 Hamas, Blinken'ı İsrail'in yanında olmakla suçladı
  3. 21:44 Kızartma yapmadan önce yağa bir parça ekmek koyun
  4. 21:43 Koç Holding, Romanya'daki Ford Otosan Fabrikasında Seri Üretime Geçti!
  5. 21:37 Bakan İbrahim Yumaklı duyurdu: Ödemeler hesaplara yatırılıyor
  6. 21:36 ABD Dışişleri Bakanı Blinken açıkladı: “Refah’ta askeri operasyonlar desteklemediğimiz bir şey”
  7. 21:33 Pamuklu nevresimler nasıl düzgün şekilde yıkanır?
  8. 21:13 Galatasaray'ın hedefi 60 milyon avro
  9. 20:53 Hızlı Uyumanın Sırları: Sadece Birkaç Dakikada Uykuya Dalmanın Yolları!
  10. 20:49 ECB Başkanı Lagarde açıkladı: "Dezenflasyon sürecinin devam etmesi bekleniyor"
  11. 20:49 Tarım Bakanlığı, çiftçilere yönelik yeni destekler açıkladı!
  12. 20:49 İstanbul'da toprak kayması yaşandı: 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi!
  13. 20:45 Biden Yönetimi İsrail'e 1,3 Milyar Dolarlık Silah Satışı İçin Hazırlık Yapıyor
  14. 20:42 Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: 14 Gecekondu Etkilendi, 70 Kişi Tahliye Edildi
  15. 20:38 Görsel Zeka Testi: Hızlı Düşünme ve Algılama Becerilerinizi Ölçün!
  16. 20:37 Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Randevu alıp gitmeyenler dikkat!
  17. 20:33 AYM'den ifade özgürlüğü kararı alındı: Bildiri dağıtmak için artık izne gerek yok
  18. 20:33 NATO, Ukrayna'ya Askeri Destekte Kararlı: Savunma Kapasitesi Güçleniyor
  19. 20:27 Alerjik Astım: Semptomları, Tanı ve Tedavi Yöntemleri
  20. 20:19 Isparta'da Uyuşturucu Taciri Kaçmaya Çalışırken Yakalandı
Haberleri