Ali Kaya Soysal
Ali Kaya Soysal - İşte futbol bu nedenle dünyada en sevilen spor branşı

İşte futbol bu nedenle dünyada en sevilen spor branşı

Bu başlığı atmamın sebebinden başlayayım..

Futbolun dışında hiçbir takım sporunda sürprizlere pek yer yoktur. Basketbol, voleybol, hentbol branşlarında güçlü takım rakibini % 99 virgül 9 yener, ama futbol farklıdır, ben bu konuyu bir buçuk asırdır tek bir nedene bağlıyorum, futbol 6 dönümlük büyük bir alanda oynanıyor...

90 dakikanın her anı yaşanan enstantanelere , fizik mücadeleye ve hatalara 350 küsur metrekarelik sıcak salonlara göre daha açıktır, dolayısıyla yerkürenin tüm futbol coğrafyasında bu branşın skorları sürprizlerle doludur, milyarlarca insanın izlediği, takip ettiği ve en popüler spor işte bu yüzden futboldur..

Bu girişten sonra dün akşamki Beşiktaş-Malatya maçına dönmek gerekirse 105 dakikalık maçın en az 80 -85 dakikasını tek kale oynayan Beşiktaş maçı 0-2 geride bitirdi..Pozisyonlara girdi, atamadı, karşı atak oyununu ülkede en iyi uygulayan futbolculara sahip Malatya ya doğal olarak pozisyonlar verdi, aradaki fark sarı-kırmızılılar bunları biri penaltı olmak üzere değerlendirdi, siyah-beyazlılar ise boşa harcadı..

Tüm bu anlatımlarımın üzerine şu takım böyle oynadı, biri 4/4/2 , diğeri 3/5/2 taktiğini denedi, o oyuncu girseydi, şu değiştirilmeliydi gibi ukalalıklara gerek yok..

Sadece şu yorumları yapabilirim:

1- Beşiktaş liderliği yakalama çabasında bir yara aldı...

2- Malatya son haftalardaki puan olarak düşüşüne önemli bir ivme kazandırdı..

3- Beşiktaş Caner i derhal bir pskiyatriste teslim etmeli..

4- Abdullah Avcı Umut a daha erken dakikalarda şans vermeli, hatta ilk 11'de yer açmalı..

Ve son olarak takımının yediği iki golde de baş rol oynayan Güven Yalçın'ın pozisyon alma konusunda çok antrenman yapması gerekli...

Toplam 1697 defa okunmuştur.

Ali Kaya Soysal diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.