İstiklal'deki canlı bomba saldırısı davasında yeni gelişme!

İstiklal'deki canlı bomba saldırısı davasında yeni gelişme!

İstiklal'deki canlı bomba saldırısı davasınd... İstiklal Caddesi'nde 19 Mart 2016'daki canlı bomba saldırısıyla ilgili 4'ü tutuklu 5 sanığın yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme heyeti, dava

İstiklal Caddesi'nde 19 Mart 2016'daki canlı bomba saldırısıyla ilgili 4'ü tutuklu 5 sanığın yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme heyeti, sanıklar Ercan Çapkın ve Hüseyin Kaya hakkında "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs"  ve " Tasarlayarak kasten öldürme" suçlarından 5'er kez ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 2 sanık "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15'er yıl hapis cezasına çarptırılırken, bir sanık da tüm suçlardan beraat etti. 

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar Hüseyin Kaya,  İbrahim Gürler, Ercan Çapkın hazır bulundu. Tutuklu sanık Mehmet Mustafa Çevik ise Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı. Son sözleri sorulan sanıklar beraatlerini ve tahliyelerini talep etti.

ANAYASAL DÜZENİ ORTADAN KALDIRMAYA TEŞEBBÜS SUÇUNDAN CEZA

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanıklar Ercan Çapkın ve Hüseyin Kaya'nın  "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.  Mahkeme heyeti,  Simha Simon Damri, Alireza Razmkhah, Yonatan Suher, Abvraham Godman'ın bombalı saldırıda hayatını kaybettiğini belirterek,  sanıklar Ercan Çapkın ve Hüseyin Kaya'nın "Tasarlayarak kasten öldürme" suçundan 4'er kez ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ercan Çapkın, "Ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletler hakkında kanuna muhalefet" suçundan da 2 yıl 1 ay hapis ve 60 gün adli para cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, verilen ceza süresini dikkate alarak sanıklar Çapkın ve Kaya'nın tutukluluk hallerinin de devamına hükmetti.

'KARAR VERİLMESİNE YER OLMADIĞINA KARAR VERDİ'

Mahkeme heyeti, Ercan Çapkın ve Hüseyin Kaya hakkında "Tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirmesi" suçundan dava açıldığını belirterek,  bu suçun  "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçu kapsamında kalarak eridiğini belirterek, sanıklar Çapkın ve Kaya hakkında "Tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirmesi" suçundan karar verilmesine yer olmadığına karar verdi.

'ÖRGÜT ÜYELİĞİNDEN' 2 SANIĞA 15'ER YIL HAPİS CEZASI

Sanıklar Mehmet Mustafa  Çevik ve İbrahim Gürler ise "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan ayrı ayrı 10'ar yıl hapis cezasına çarptırıldı. Suçun "terör suçu" kapsamında kaldığını belirten mahkeme heyeti, sanıklar Çevik ve Gürler'e verilen cezayı 15'er yıla yükseltti. Mahkeme sanıklar Çevik ile Gürler'in tutukluluk hallerinin de devamını kararlaştırdı.

BİR SANIK BERAAT ETTİ

Sanıklardan Erkan Çapkın hakkında "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "Tasarlayarak kasten öldürme", "Tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs"  ve "Tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirmesi" suçlarından dava açıldığını kararında belirten mahkeme heyeti, üzerine atılı eylemi işlediğinin sabit olmaması nedeniyle sanık Erkan Çapkın'ın beraatine hükmetti.

KASTEN ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS SUÇUNDAN KARAR VERİLMESİNE YER OLMADIĞINA KARAR VERDİ

Mahkeme heyeti, Ercan Çapkın ve Hüseyin Kaya hakkında "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 44 kez uygulanmasına yönelik olarak iddianame tanzim edildiğini belirterek kararında şu ifadelere yer verdi: " Buna ilişkin iddianamede açık bir anlatımın yer almadığı, iddianameden mağdur olarak 25, müşteki olarak da 20 kişi olmak üzere toplam 44 kişinin isminin geçtiği ancak bunların hangilerinin olayda yaralandığının belirtilmemesi karşısında atılı suçtan hüküm tesisine yeterli iddianamede anlatım olmadığı dikkate alınarak karar verilmesine yer olmadığına karar verilmiştir. Söz konusu eylemde  yaralananlararla ile ilgili olarak gereğinin takdir ve ifası için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılğı'na suç duyurusunda bulunulmasına hükmedildi."

DAVANIN GEÇMİŞİ

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde bulunan Yunanistan Konsolosluğu önünde DEAŞ terör örgütünün talimatı ile canlı bomba Mehmet Öztürk tarafından bombalı eylemi gerçekleştirilmişti. Canlı bomba saldırısında İsrail vatandaşları Simha Simon Demri, Yonathan Suher, Avraham Godman ve İran vatandaşı Ali Rıza Khalman'ın hayatını kaybetmiş, 44 kişi ise yaralanmıştı. İddianamede 5 sanık hakkında  "Anayasayı ihlal" , "Nitelikli kasten adam öldürme", "Birden fazla kişiyi öldürmeye teşebbüs", "Tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması" ve "Ruhsatsız silah bulundurma" ve "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçlarından çeşitli oranlarda hapis cezaları talep edilmişti.

"İstiklal'deki canlı bomba saldırısı davasında yeni gelişme!" haberi, 05 Nisan 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan İstiklal'deki canlı bomba saldırısı davasında yeni gelişme! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İstiklal'deki canlı bomba saldırısı davasında yeni gelişme! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
    2. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
    3. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
    4. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
    5. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
    6. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
    7. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
    8. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
    9. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
    10. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
    11. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
    12. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
    13. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
    14. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
    15. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
    16. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
    17. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
    18. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
    19. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
    20. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
    Haberleri