‘İt sürüsü’ tartışması: MHP’li Sazak özür dilemeyince HDP İnsan Hakları Komisyonu’ndan çekildi

‘İt sürüsü’ tartışması: MHP’li Sazak özür dilemeyince HDP İnsan Hakları Komisyonu’ndan çekildi

‘İt sürüsü’ tartışması: MHP’li Sazak özür di... TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nda MHP Milletvekili Metin Sazak, gözaltına alınan HDP Gençlik Meclisi üyelerini savunan hukukçular için, "O teröristlerin it sürüsü gibi avukatları var" deyince HDP'li milletvekilleri...

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nda MHP Milletvekili Metin Sazak, gözaltına alınan HDP Gençlik Meclisi üyelerini savunan hukukçular için, "O teröristlerin it sürüsü gibi avukatları var" deyince HDP'li milletvekilleri bu sözlerle ilgili özür dilenmesini istedi ancak Sazak bunu kabul etmedi. HDP milletvekilleri de bu olayın ardından komisyondan çekildi. HDP'li Beştaş, “Avukatların işkenceyi tespit ettiklerini söylediğimizde Sazak (MHP milletvekili) avukatlara ‘it sürüsü’ demiştir. Aslında avukatlara ‘it sürüsü’ diyerek tüm avukatları aşağılamıştır" açıklamasında bulundu.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nda bugün yaşanan tartışmanın ardından HDP çalışmalardan çekildi. Komisyonun bugünkü toplantısında HDP Gençlik Meclisi üyelerinin günlerdir gözaltında olduğu ve işkence gördükleri iddiaları üyeler arasında gerilime neden oldu.

Tartışma HDP milletvekillerinin, gözaltına alınan HDP Gençlik Meclisi üyelerine yapılan işkence iddialarını gündeme getirmesiyle başladı. MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, HDP tarafından konunun gündeme getirilmesinin ardından, “O teröristlerin it sürüsü gibi avukatları var” dedi. Bu sözlere HDP milletvekilleri tepki gösterdi. Sazak’ın özür dilemesini talep eden vekiller daha sonra toplantıyı terk etti.

‘ÜYELER EĞİTİMDEN GEÇMELİ’

HDP’nin komisyon üyesi milletvekilleri Ebru Günay, Ömer Faruk Gergerlioğlu ve Meral Danış Beştaş daha sonra bir basın açıklaması yaptı. Beştaş’ın yaptığı açıklamada, “Avukatların işkenceyi tespit ettiklerini söylediğimizde Sazak (MHP milletvekili) avukatlara ‘it sürüsü’ demiştir. Aslında avukatlara ‘it sürüsü’ diyerek tüm avukatları aşağılamıştır. Buna dair tepkimizi ifade ettikten sonra komisyon ara verdi. Eğer özür dilemezse toplantıya devam etmeyeceğimizi ifade ettik. Toplantı devam ettiğinde farklı bir tabloyla karşılaşmadık. Kimsenin herhangi bir yurttaşa ‘it sürüsü’ demeye hakkı yoktur. Bu çok üzüntü verici bir durum. Çünkü Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu yetkileri geniş bir komisyondur. İddiaları ilgili mercilere iletmek, raporlar hazırlamakla yetkili ve sorumlu bir kuruldur. Yüzlerce başvurumuza kılını kıpırdatmayan bir komisyondan bahsediyoruz. Türkiye’de insan hakları anlamında tarihin en ağır dönemi yaşandığını ifade ettik. Meclis’te işkence aklanmaya çalışılıyor. Biz bugün insan hakları komisyonu üyelerinin öncelikle bir eğitimden geçmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

"‘İt sürüsü’ tartışması: MHP’li Sazak özür dilemeyince HDP İnsan Hakları Komisyonu’ndan çekildi" haberi, 14 Kasım 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan ‘İt sürüsü’ tartışması: MHP’li Sazak özür dilemeyince HDP İnsan Hakları Komisyonu’ndan çekildi haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ‘İt sürüsü’ tartışması: MHP’li Sazak özür dilemeyince HDP İnsan Hakları Komisyonu’ndan çekildi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:54 Hızlı ve Pratik: Pirinçle Avokado Olgunlaştırma Yöntemi!
  2. 12:49 Siber Tehlike: Yapay Zeka İle Birlikte Kötü Amaçlı Yazılımların Yüzde 600'den Fazla Artışı
  3. 12:45 Yavaş: 'Lüks Belediye Binaları İsraf, Halkın Parasını Harcamak Doğru Değil'
  4. 12:40 New York'ta Trump Davası Sırasında Trajik Olay: Şahıs Kendini Ateşe Vererek Hayatını Kaybetti
  5. 12:36 Kuzguncuk'ta Antep Fıstıklı Kurabiyeler Tartışma Yarattı: Maliyet 110 Lira!
  6. 12:31 Denizli Belediye Başkanı Çavuşoğlu'dan İsraf Protestosu: 45 Kiralık Araç Sergilendi
  7. 12:28 AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu, Rolex Paylaşımını Silme Kararını Açıkladı
  8. 12:23 İran-İsrail Gerilimi Petrol Fiyatlarını Uçurdu: Türkiye Enerji Arayışlarını Sürdürüyor
  9. 11:42 İstanbul Valisi Gaziosmanpaşa'daki Toprak Kaymasıyla İlgili İncelemelerde Bulundu
  10. 11:39 Fenerbahçe'de Sadettin Saran Adaylığını Açıkladı
  11. 11:34 NASA Başkanı: Çin'in Gizli Uzay Varlığı ve Ay İddiaları ABD'yi Endişelendiriyor
  12. 11:31 Ortadoğu Gerilimi: Piyasalarda Hareketlilik Devam Ediyor
  13. 11:28 İçişleri Bakanı: Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri İddiaları İçin Soruşturma Başlatıldı
  14. 11:24 Galatasaray, Okan Buruk'a Yıllık 30 Milyon TL'lik Zam Teklif Ediyor
  15. 11:21 Gazze'deki İsrail Saldırılarında Can Kaybı Artıyor: Son 24 Saatte 37 Ölü, 68 Yaralı
  16. 11:17 Stute Şirket Grubu İflas Başvurusu Yaptı: Ekonomik Zorluklar Artıyor
  17. 11:10 Sağlık Dünyasında Yeniden Parlayan Kuyruk Yağı: İbn-i Sina ve Canan Karatay'dan Destek!
  18. 11:02 Özgür Özel, Anıtkabir’i ziyaret etti: Anıtkabir Özel Defteri’ni de imzaladı
  19. 10:42 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Emeklilerle ilgili birtakım hazırlıklar var
  20. 10:37 Reklam Kurulu’ndan aldatıcı reklamlara 3,5 ayda 94 milyon TL ceza
Haberleri