İYİ Parti Ankara İl Başkanı Akif Sarper Önder Görevinden İstifa Etti

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Akif Sarper Önder Görevinden İstifa Etti

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Akif Sarper Önde... İYİ Parti Ankara İl Başkanı Akif Sarper Önder, görevinden istifa etti. Önder, yeni genel başkanın elini rahatlatmak için bu kararı aldığını belirtti. İstifa sonrası parti içinde yeni döneme odaklanma çağrısı yapıldı.

İYİ Parti'nin Ankara İl Başkanı Akif Sarper Önder, görevinden istifa ettiğini duyurdu. Önder, yeni genel başkanın seçim öncesi daha rahat hareket etmesini sağlamak amacıyla bu kararı aldığını ifade etti. İstifanın ardından parti içinde birlik ve yeni döneme odaklanma çağrıları yapıldı.

İYİ Parti, 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından başlayan istifa dalgası, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından da devam etti. İYİ Parti'nin olağanüstü kurultay kararı sonrasında istifalar gelmeye devam ediyor.

Partinin Ankara İl Başkanı Akif Sarper Önder, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Önder, paylaşımında, "Cumhuriyetimizin 2. yüzyılında ve sonrası sonsuz yüzyıllarında ülkemizin olmazsa olmazı olan İYİ Partimizin 27 Nisan’da yapılacak olan olağanüstü genel kurulunun ülkemize, milletimize, Türk siyasetine ve partimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu vesileyle; 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel yönetimler seçimlerinin gerçekleşmesine az bir zaman kala kurucu Genel Başkanımız Meral Akşener Hanımefendi'nin onurlarıyla atandığım ve görev süresince Ankara’mızın en ücra köşesindeki üyemizin dahi partimize olan mensubiyet şuurunu artırmak, il teşkilatımızı kurumsal bir yapıya dönüştürmek ve seçimlerde de başarılı olmak adına yönetim kurulu ve divan üyesi dostlarımla birlikte büyük bir gayretle yürütmüş olduğum Ankara İl Başkanlığı görevimi bugün itibariyle sonlandırdığımı tüm kamuoyuna duyururum" ifadelerini kullandı.

Önder’in açıklamasının devamı şu şekilde:

"Birbirinden kıymetli Genel Başkan Adayı ağabeylerimizle öncesinde yapmış olduğum görüşmelerimde kendilerine de bildirdiğim bu kararımın tek sebebi, yeni seçilecek olan genel başkanımızın elini rahatlatarak, yeni dönemde (ihtimalen) çalışmak isteyebileceği bir partilimin Ankara il başkanlığı görevine (kendileri tarafından) getirilme düşünceleri için imkan verebilmektir.

Arkadaşlarımla birlikte yürütmüş olduğum bu şerefli görev sürecinde şahsıma ve nezdimde çalışma arkadaşlarıma tevdi edilen takdir ve teveccühleri koruyarak, il başkanlığımın sonrasında da partime olan sorumluluğumun tüm gereklerini üstün bir hassasiyetle yerine getireceğimden hiç kimsenin zerre şüphesi olmamalıdır.

Teşkilat mensubu bir partili olarak Genel Başkan adayı ağabeylerimizden tek beklentim, kaybedenin olmayacağı kongremizde partililerimizi birleştirerek İYİ ailemizi hak ettiği hedeflere ulaştırmalarıdır.

Bu itibarla başta İl Başkanlığı göreviyle beni onurlandıran kurucu Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener Hanımefendi olmak üzere görevim sürecince desteklerini hiçbir surette esirgemeyen genel düzce merkez divan üyelerime, gik üyelerime, gecelerini gündüzlerine katarak azimle çalışan il başkanlığı yönetim kurulu ve divan üyelerime, ilçelerimizin çok değerli fedakar başkan ve yönetim kurulu üyelerimiz ile gerek genel düzce merkez gerek il başkanlığımızda görevli personellerimize teşekkür ediyor ve haklarını bana helal etmelerini talep ediyorum.

Var olsun teşkilat!"

"İYİ Parti Ankara İl Başkanı Akif Sarper Önder Görevinden İstifa Etti" haberi, 23 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 23 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan İYİ Parti Ankara İl Başkanı Akif Sarper Önder Görevinden İstifa Etti haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İYİ Parti Ankara İl Başkanı Akif Sarper Önder Görevinden İstifa Etti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 03 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:53 Fatih Sultan Mehmet Han'ın Vefatının 543. Yılı Anıldı: Kabri Başında Dualarla Anıldı
  2. 18:47 Starbucks Türkiye'de Sarsıntı: Hisse Değerleri Düşüşte
  3. 18:43 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Taksim Olaylarına Karışan 29 Şüpheli Yakalandı
  4. 18:42 Kıdem Tazminatı Hakkında Heyecan Verici Gelişme! Milyonlarca Kişiyi Etkileyecek Düzenleme
  5. 18:36 Piyasalarda Dalgalanma: İslam Memiş'ten Önemli Analizler
  6. 18:33 Bitcoin'in fiyatı 61 bin doları geçti!
  7. 17:37 Süper Lig Yolunda Kritik Karşılaşma: Eyüpspor vs Göztepe!
  8. 17:33 MSB'den 2024 Askerlik Yeri ve Sevk Tarihleri Duyurusu
  9. 17:29 Hamas'tan İsrail'e Koşulsuz Ateşkes Talebi: Son Durum Ne?
  10. 17:24 Türkiye'nin İsrail Kararına ABD'den İlk Yanıt: İlişkilerimizi Zedelemez
  11. 17:18 Güney Brezilya'da Şiddetli Yağışlar: Baraj Çöktü, 30'dan Fazla Kişi Hayatını Kaybetti
  12. 17:15 Fenerbahçe'de Mert Hakan Yandaş Belirsizliği: İç Transfer Hareketliliği Devam Ediyor
  13. 16:08 Kültür ve Turizm Bakanlığı 2024 Yılında Sinema Sektörüne 34,5 Milyon Lira Destek Sağlıyor
  14. 16:05 Süper Lig'de Heyecan Dorukta: Trabzonspor, 12 Yıl Sonra Samsun'da!
  15. 15:58 Özel: “Siyasetçilerin el sıkışmadığı dönemlerin sonu demokrasi için felaket olmuştur”
  16. 15:58 ABD'de Formula 1 heyecanı devam edecek
  17. 15:49 İki yılı kalmıştı: ABD güçleri o ülkede süresiz kalacağını açıkladı
  18. 15:47 Nisan Ayında Otomotiv Satışlarında Yüzde 22,3'lük Düşüş: Fiat Liderliğini Sürdürüyor
  19. 15:46 Britney Spears'tan sinir krizi geçirdiği iddiasına yanıtladı: 'Bu işin arkasında annem var'
  20. 15:43 Amcasının Heimlich manevrası 3 yaşındaki yeğenini ölümden kurtardı: O anlar güvenlik kamerasında!
Gündem Haberleri