İYİ Parti Genel Başkan Adayı Kodaz açıkladı: “Basın açıklaması yapmama izin verilmedi”

İYİ Parti Genel Başkan Adayı Kodaz açıkladı: “Basın açıklaması yapmama izin verilmedi”

İYİ Parti Genel Başkan Adayı Kodaz açıkladı:... İYİ Parti Genel Başkanlığına aday olacağını duyuran Avukat Günay Kodaz, partinin genel sekreterliği tarafından genel merkez önünde bir açıklama yapmasına izin verilmediğini iddia etti. Kodaz, "Benim aday olup olmamam konusunda kamuoyunun kafasını bulandırdılar," diye konuştu.

İYİ Parti Genel Başkan Adayı Günay Kodaz, partisinin genel merkezinde basın açıklaması yapmasına izin verilmediğini ifade etti. 

İYİ Parti Genel Başkanlığına aday olacağını duyuran Avukat Günay Kodaz, partinin genel sekreterliği tarafından genel merkez önünde bir açıklama yapmasına izin verilmediğini iddia etti. İhlas Haber Ajansı'na açıklamada bulunan Kodaz, "Benim aday olup olmamam konusunda kamuoyunun kafasını bulandırdılar. Yasal olarak hakkımdı. Hala kurucular kurucusu üyesiyim, hala parti üyesiyim. Ve hala da üst kurul delegesiyim. Benim bu aday yolculuğumu karalamak istediler. İhraç durumum var ama kesinleşmedi. Davamız devam ediyor. Genel başkan adayı koşullarına sahip olduğuma dair dilekçe verdim. Ve genel merkezde açıklama yapmak istedim. Önce bana dönüp "Yapabilirsiniz" dediler. Diğer adaylar için basına duyuruda bulundular. Fakat benim için basın duyurusunda bulunmadılar. Basına duyuruyu kendim yapmam gerektiğini belirttiler. Bunun üzerine kendim basın açıklaması hazırladım. Fakat bugün bana geri dönüş yapıldığında genel merkezde basın açıklaması yapmama izin verilemeyeceğini belirttiler. Koray Bey ve benim bu saatten sonra açıklama yapamayacağımı söylediler. 17 Nisan günü açıklama yapmama izin verdiler. 3 gün sonra bugün ise açıklama yapamayacağımı söylediler. Bu kararı şüpheyle karşılaşıyorum" şeklinde konuştu.

Bu karardan İYİ Parti Genel Sekreteri Ayfer Yılmaz'ı sorumlu tutan Kodaz, "İYİ Parti'nin içinde bazıları benim kürsüye çıkıp seçmenin gönlünü kazanacağım için hitap etmemi istemediler. Seçmeni ikna edebileceğim kaygısıyla bu yarışın tek kadın adayını elemeye gayret ediyorlar. Önce yasal olmasına rağmen aday olamayacağımı söylediler ve üst kurul delegesinin kafasını karıştırmaya çalıştılar. Bunu engelleyemeyeceklerini anladıktan sonra aday olabilirsiniz dediler" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkan Adayı Günay Kodaz, bu durumun siyasi nezaketsizlik ve eşitlik ilkesine aykırı olduğunu ifade etti.

"İYİ Parti Genel Başkan Adayı Kodaz açıkladı: “Basın açıklaması yapmama izin verilmedi”" haberi, 22 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 22 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan İYİ Parti Genel Başkan Adayı Kodaz açıkladı: “Basın açıklaması yapmama izin verilmedi” haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İYİ Parti Genel Başkan Adayı Kodaz açıkladı: “Basın açıklaması yapmama izin verilmedi” 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 04 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:İHA

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
(1) Yorum
SON HABERLER
  1. 00:00 Borçlarını ödeyemeyenler bu yönteme başvuruyor!
  2. 23:57 Aşkta şanslı olan 3 burç! Aradıkları aşkı çok daha kolay bulup mutlu olacak
  3. 23:50 Telefonunuzu yatarken şarjda bırakmayın!
  4. 23:48 Kayısı çekirdeklerini çöpe atmayın: Bakın 1 avuç yenilirse ne oluyor
  5. 23:45 Kıyafetlerinizi naylon poşette saklamayın!
  6. 23:39 Evde pastaneleri aratmayan dereotlu poğaça tarifi: Günlerce dursa bayatlamıyor
  7. 23:39 Elmalısıyla yarışır! Damak çatlayan havuçlu kurabiye tarifi
  8. 23:39 Mayalamayı beklemeden hızlıca yapın! İşte püf böreği tarifi
  9. 23:35 Fenerbahçe Beko Turu Zora Taşıdı!
  10. 23:32 Ütünüz Eskidi ve Karardı mı? Bu Pratik Yöntemle Ütünüz Yeni Gibi Olacak!
  11. 23:16 Özel'in görüşmeleri devam ediyor: Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun ardından Mansur Yavaş ile görüşecek!
  12. 23:11 Temel Karamollaoğlu: Genel başkanlık görevimden ayrılacağım!
  13. 22:47 Joe Worrall, siyah-beyazlı formayla ilk kez gol attı!
  14. 22:46 O Şehirde 2025'ten İtibaren Dizel ve Benzinli Araçları Yasaklıyor!
  15. 22:43 Özel ile Kılıçdaroğlu görüştü!
  16. 22:38 Bu testi çözebilenler 'dahi' olarak nitelendiriliyor!
  17. 22:34 Kocaeli’deki bir fabrikada grup seks skandalı: Soruşturma başlatıldı!
  18. 22:26 Borsa İstanbul'da 4 yeni endeks başlatılacak
  19. 22:15 Rashica 5. golünü atmış bulundu!
  20. 22:15 Suudi Arabistan'da 'kaçak' hac ile mücadeleye yeni uygulama başlatıldı: Kontrol noktaları kurulacak
Politika Haberleri