İYİ Parti'de istifa depremi: O ilçede yönetim düştü!

İYİ Parti'de istifa depremi: O ilçede yönetim düştü!

İYİ Parti'de istifa depremi: O ilçede yöneti... İYİ Parti Trabzon Ortahisar İlçe Başkanı Erdal Uzun, parti üyeliği ve görevinden istifa ettiğini duyurdu. İlçe Yönetim Kurulu'nda bulunan 45 üyeden 33'ünün istifasıyla yönetim düştü.

Trabzon'da İYİ Parti'den Yomra Belediye Başkanı seçilen Mustafa Bıyık ile İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Fatma Başkan'ın istifalarının ardından, Ortahisar İlçe Başkanı Erdal Uzun da görevinden ve partiden istifa ettiğini duyurdu.

33 ÜYENİN İSTİFASIYLA YÖNETİM DÜŞTÜ

Uzun'un istifasının ardından İYİ Parti Ortahisar İlçe Yönetim Kurulu'nda bulunan 45 üyeden 33'ü de parti üyeliği ve görevinden istifa etti. Bu gelişmeler sonucunda yeterli sayıda üyenin kalmamasıyla birlikte ilçe yönetimi düştü.

''AĞIR BİR HEZİMETE UĞRADIK''

İlçe Başkanlığı’nda istifasına ilişkin açıklamalarda bulunan Erdal Uzun, "2023 ve 2024 seçimlerinde partimizin takip ettiği strateji, uyguladığı politika ve özellikle yerel seçimlerdeki muhalefete muhalefet etme söylemi, seçmen nezdinde kabul görmemiş ve İYİ Parti'nin oyları günden güne erimiştir. Partimize zarar vermemek için Genel Merkezimizin aldığı kararlar isabetsiz olsa da partici olmanın bir gereği olarak elimizden geleni yaptık. Ancak İYİ Parti olarak sınırlı sayıda il ve ilçeler hariç ülke genelinde seçimlerde ağır bir hezimete uğradık" dedi.

''KURULTAY SÜRECİNDE HAKSIZLIK YAPILDI''

Erdal Uzun, olağanüstü kurultayda Trabzonlu olan Koray Aydın'ı desteklediklerini belirtti. Kurultay sürecinde birçok haksızlık ve hukuksuzluk yaşandığını iddia eden Uzun, şu ifadeleri kullandı: 

"Olağanüstü kurultayın birinci turunda delegenin teveccühü ve iradesi Sayın Koray Aydın'dan yana ortaya çıkınca, önceden planlanan operasyon yürürlüğe konulmuş, ikinci ve üçüncü turda gerekli yönlendirmeler yapılarak Trabzonlu genel başkan adayı Sayın Koray Aydın'ın önü kesilmiştir. Olağanüstü hal şartlarında bile görülmeyecek şekilde yetersiz bir yer ve sıkışık bir takvimde yapılacağı açıklanan İYİ Parti'nin olağanüstü kurultay sürecinde birçok haksızlık ve hukuksuzluk yapılmıştır. Milletin kurduğu İYİ Parti'nin kurultayı, milletten kaçırılmıştır."

''YÖNETİM DÜŞMÜŞTÜR''

"İYİ Parti'den Türkiye'de ikinci kez üst üste seçim kazanan tek belediye başkanı olan Sayın Mustafa Bıyık, Trabzon il kongresinde üst kurul delegesi seçilmiş olmasına rağmen bu olağanüstü kurultayda oy kullanamamıştır. Oy kullanamayanlar sadece Mustafa Bıyık Başkanımız ile sınırlı kalmamıştır. Bize göre; kendi belediye başkanının seçme hakkını koruyamayan ve kendi üyesinin kurultaya katılma hakkını sağlayamayan, dahası elinden alan bir İYİ Parti'nin, milletin hakkını ve hukukunu koruması artık mümkün değildir. Bu şartlar altında, inandığımız siyaset prensipleriyle İYİ Parti'de siyaset yapma imkanımız kalmamıştır. Bizler Sayın Koray Aydın'dan bağımsız olarak, kendisine yapılan vefasızlıkları, önünün kesilmesi için oynanan oyunları ve sadece bir kaç örneğini saydığımız kurultay sürecinde yapılan tüm haksızlıkları içimize sindiremediğimiz için mert ve ilkeli bir tavır ortaya koyuyoruz. İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanı olarak, başkanlıktan, teşkilatlardaki bütün görevlerimden ve İYİ Parti üyeliğimden istifa ediyorum. İYİ Parti Ortahisar yöneticilerinin de büyük çoğunluğu hem görevlerinden hem de parti üyeliklerinden istifa etmiş olup parti tüzüğü gereği yönetim düşmüştür."

"İYİ Parti'de istifa depremi: O ilçede yönetim düştü!" haberi, 02 Mayıs 2024 tarihinde yazılmıştır. 02 Mayıs 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Yerel Gündem kategorisi altında bulunan İYİ Parti'de istifa depremi: O ilçede yönetim düştü! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İYİ Parti'de istifa depremi: O ilçede yönetim düştü! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yerel Gündem konusunda 17 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Sara Ö Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:04 Fatih Terim'in Panathinaikos Serüveni Kısa Sürdü: Yeni Teknik Direktör Belirlendi!
  2. 13:01 İmamoğlu, İtalya'ya 45 gazeteciyle birlikte seyahat etti
  3. 13:00 17 Mayıs 2024 akaryakıt fiyatları
  4. 12:54 Hollanda, Euro 2024 için Yıldızlarla Dolu Kadrosunu Açıkladı: Wout Weghorst da Listede!
  5. 12:53 Bakan Işıkhan emeklilere müjdeli haberi duyurdu! Emekliler artık o avantajlardan faydalanabilecek
  6. 12:49 İçişleri Bakanı: 77 Şehirde Silah Kaçakçılarına Karşı Kapsamlı Operasyon
  7. 12:43 Gazze'ye Gece Yarısı İsrail Saldırısı: En Az 4 Filistinli Hayatını Kaybetti
  8. 12:34 Liverpool'da 2 Ayrılık Acısı!
  9. 12:31 Gazze'deki Refah Sınır Kapısı İçin İsrail'in Yeni Girişimi: Mısır'a Teklif Sunuldu
  10. 12:30 17 Mayıs 2024 güncel döviz fiyatları
  11. 12:21 İzmir Bayraklı'da Yangın: Prizde Unutulan Şarj Aleti Faciası!
  12. 11:43 Patatesleri Yeniden Canlandırmanın Sırları: Kızartmadan Mücver'e!
  13. 11:40 Ajda Pekkan'ın Beşiktaş Stadyumu'nda vereceği konserinde kazanacağı ücret belli oldu
  14. 11:34 Senegal ve Nijerya Liderleri, Batı Afrika Sorunları Üzerine Görüşmek İçin Buluştu
  15. 11:34 Annesini öldürüp, babasını yaralayan sanığa iyi hal indirimi
  16. 11:29 17 Mayıs 2024 günlük burç yorumları
  17. 11:27 Kendisini 'cinsel terapist' olarak tanıtan Buse Aydın'a ağır ceza
  18. 11:23 İzmir'de Sokak Tartışması Kanla Bitti: Hastane Çalışanı Yaşamını Yitirdi
  19. 11:20 Çetin Doğan tahliye oldu: “Bir af söz konusu değil, anayasanın gereği yapıldı”
  20. 11:16 İspanya, İsrail'e Silah Taşıdığı İddia Edilen Gemilere Sert Tepki Gösteriyor
Yerel Gündem Haberleri