İyi Parti’den parlamenter sistem çağrısı!

İyi Parti’den parlamenter sistem çağrısı!

İyi Parti’den parlamenter sistem çağrısı! İYİ Parti Sözcüsü Cihan Paçacı, “17 yılda kullandığınız milletin parası olan, trilyonlarca dolarla, değil köprüler, yollar, tüneller yapmak; Türkiye

İYİ Parti Sözcüsü Cihan Paçacı, “17 yılda kullandığınız milletin parası olan, trilyonlarca dolarla, değil köprüler, yollar, tüneller yapmak; Türkiye yeniden inşa edilebilirdi” dedi. Cihan Paçacı sözlerine '' Şaibeli bir referandum sonrası devletimizin 150 yıllık tecrübesine sahip parlamenter sistemden vazgeçilmiş ve ne olduğu halen tarif edilemeyen ve dünyada başka örneği görülmeyen bir ucube sisteme geçilmiştir'' ifadeleriyle devam ederken parlamenter sisteme geri dönüş çağrısı yaptı

“Ne kadar baskılanırsa baskılansın, insanımız, anayasal özgürlüklerinden ve temel haklarından asla vazgeçmeyeceğini beyan etmiştir.Milletimiz en olumsuz şartlarda dahi feraset ve basiretini, cesaretle ortaya koyacağını bir kez daha göstermiştir. Tüm darbelere olduğu gibi, AK Partinin kurguladığı 6 Mayıs sivil darbesine de boyun eğmeyeceğini haykırmıştır.Sandıktan çıkan bu sonuçlar, demokrasimizin geleceği açısından milletimize umut vermiştir.”

“PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜLMELİ”

“Şaibeli bir referandum sonrası devletimizin 150 yıllık tecrübesine sahip parlamenter sistemden vazgeçilmiş ve ne olduğu halen tarif edilemeyen ve dünyada başka örneği görülmeyen bir ucube sisteme geçilmiştir.Partili Cumhurbaşkanı ve tek adam rejimi, bugüne kadar hiçbir sorunu çözemediği gibi, aksine bu sorunların kronikleşmesine yol açmıştır.

Çağdaş dünyanın vazgeçilmez değerleri olan hukukun üstünlüğü ve çoğulcu demokrasi bu sistemle rafa kaldırılmış, otokratik yönetim bütün ağırlığıyla siyasal sistemin üzerine çökmüştür. Bu kaotik sistem, sorunları çözmek bir yana, yeni sorunlar ve krizler üreten hastalıklı bir yapıya dönüşmüştür. Yaşadığımız ekonomik krizin temel sebebi de, bizzat sistemin kendisidir. Bu sistem değişmediği sürece, salt ekonomik tedbirlerle ekonomik krizin aşılması da mümkün gözükmemektedir.

İYİ Parti olarak temel görüşümüz, çağın ihtiyaçlarına göre güçlendirilmiş parlamenter sisteme bir an önce geçilmesidir.İktidar erkinin, tek bir kişi tarafından ya da yakın akraba ve yandaşlarca değil, anayasal kurumlarca kullanıldığı bir “Kurallar ülkesi” olmalıdır.Kamu hizmetlerinde, ehliyet ve liyakat yeniden tesis edilmelidir.Türkiye yatırım, üretim ve istihdamı konuşan, ihracat seferberliğini başlatmış ve dünya ile rekabet eden bir ülke, ekonomimiz ise, “Üreten ekonomi” haline gelmeli, ithalat seviciliğine son verilmelidir.

Basın, iktidarın emrinden çıkarılıp, özgürleştirilmelidir.

Parlamento ve diğer demokratik kurumlar yeniden işler hale getirilmelidir. Ve bunlar bir an önce yapılmalıdır.İzlenmesi gereken yol, partiler arası diyaloğun başlatılması ve gerilim stratejilerinin terk edilerek milletimizin ve devletimizin problemlerine çözümler üretilmesidir.Siyaset sahnesinde var olduğu günden bugüne kadar, İYİ Parti hep bu amaçların hayata geçirilmesi mücadelesini vermiştir, iktidara uyarılarını hep bu yönde yapmıştır.İki yıla yaklaşan siyasi ömründe, “Türkiye’ye İYİ gelecek” sloganı ile milletinden yetki istemiş, bu yetki ile meclise girmiş, milletimizin dert ve isteklerini kürsüye taşıyarak O’nun sesi ve soluğu olmuştur.Bu kadar kısa zamanda İYİ Parti, gerçekten Türkiye’ye iyi gelmiş, tüm kesimlerin umudu olmuştur.Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener ile, Türkiye’de bir şey değişmiş ve her şey “Değişim” evresine girmiştir. Sayın Akşener, “Türkiye’yi gülümseten lider” olarak siyasi tarihteki yerini şimdiden almıştır.”

"İyi Parti’den parlamenter sistem çağrısı!" haberi, 27 Haziran 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan İyi Parti’den parlamenter sistem çağrısı! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İyi Parti’den parlamenter sistem çağrısı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  2. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  3. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  4. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  5. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
  6. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  7. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  8. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  9. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  10. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  11. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  12. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  13. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  14. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  15. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  16. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  17. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  18. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  19. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  20. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
Politika Haberleri