Josef Sural’ın vefatına ilişkin müftülükten tepki çeken açıklama: ‘Rahmet dilemeyin!’

Josef Sural’ın vefatına ilişkin müftülükten tepki çeken açıklama: ‘Rahmet dilemeyin!’

Josef Sural’ın vefatına ilişkin müftülükten ... Alanyasporlu Josef Sural’ın vefatıyla ilgili Alanya Müftülüğü'nden yapılan açıklama gündem oldu. Müftülüğün açıklamasında, “Müslüman olmayanlara rahmet dilemeyin” ifadeleri yer aldı.Kayserispor maçı dönüşünce...

Alanyasporlu Josef Sural’ın vefatıyla ilgili Alanya Müftülüğü'nden yapılan açıklama gündem oldu. Müftülüğün açıklamasında, “Müslüman olmayanlara rahmet dilemeyin” ifadeleri yer aldı.

Kayserispor maçı dönüşünce Alanyaspor’a ait aracın kaza yapması sonucu hayatını kaybeden Josef Soral, yeşil sahada düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Tüm ülkeyi yasa boğan olayın ardından, sosyal medyada yüzlerce vatandaş Sural’e Allah’tan rahmet dilerken, Alanya Müftülüğü resmi sosyal medya hesabında bir mesaj paylaştı.

ALANYA MÜFTÜLÜĞÜNÜN YAYINLADIĞI MESAJ

Alanya Müftülüğü sosyal medya hesabından, “Gayrimüslimlere rahmet okumak ve istiğfar etmek, onların yaşarken inkâr ettikleri Yüce Allah’tan onlar adına af dilemek anlamına gelir. İslam inancına göre herkes Yüce Allah’a ve dinine inanmakla mükellef olduğu için kişinin kendi ameli esas kabul edilmiştir. Bir kimse hayattayken iman etmeyip küfür üzere öldükten sonra başkalarının onun için yapacağı dualar geçersiz olur ve ona herhangi bir faydası dokunmaz.

Nitekim birçok âyet-i kerimede inkâr üzere ölen kâfirlerin onlara af dilense bile affedilmeyecekleri belirtilmiş (Nisâ, 4/18, 48; Tevbe, 9/80) ve onlara istiğfar edilmesi yasaklanmıştır. Diğer taraftan “Resûlullah (s.a.s.), amcası Ebû Tâlib ölüm döşeğinde iken ona ‘La ilahe illallah’ kelimesini telkin etmiş, iman etmemesi üzerine, ‘Allah’a yemin ederim ki, senin için af ve mağfiret dilemek bana yasaklanmadığı müddetçe, senin için muhakkak Allah’tan mağfiret dileyeceğim.” (Buhârî, Cenaiz, 79) buyurmuştur. Bu olay üzerine “Cehennem ehli oldukları açıkça kendilerine belli olduktan sonra, —yakınları da olsalar— Allah’a ortak koşanlar için af dilemek, ne Peygambere ne de müminlere yaraşır.” (Tevbe, 9/113) âyeti inmiştir.

Başka bir rivayette ise Hz. Peygamberin (s.a.s.), münafıkların başı sayılan Abdullah b. Übey b. Selûl’ün cenaze namazını kıldığı, akabinde ona rahmet dileyeceğini ifade ettikten sonra “Asla onlardan ölen birinin namazını kılma ve kabrinin başında durma. Çünkü onlar Allah’ı ve Resûlünü inkâr ettiler ve fasık olarak öldüler.” (Tevbe, 9/84) mealindeki âyetin nazil olduğu belirtilmektedir (Buhari Cenaiz, 83).

İlgili âyetlerden hareketle müslüman bir kimsenin, gayrimüslim olarak ölen bir kimseye istiğfar etmemesi ve rahmet dilememesi gerektiği, böyle bir cenazeyle karşılaştığında da nazik cümlelerle taziye dileğinde bulunması ve kalanlara sabrı tavsiye edip teselli vermesinin uygun olacağı anlaşılmaktadır.

Din İşleri Yüksek Kurulu” ifadelerine yer verdi.

"Josef Sural’ın vefatına ilişkin müftülükten tepki çeken açıklama: ‘Rahmet dilemeyin!’" haberi, 30 Nisan 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Josef Sural’ın vefatına ilişkin müftülükten tepki çeken açıklama: ‘Rahmet dilemeyin!’ haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Josef Sural’ın vefatına ilişkin müftülükten tepki çeken açıklama: ‘Rahmet dilemeyin!’ 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:45 Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda seferler üç gün sonra normale döndü
  2. 08:40 Hyundai IONIQ 5, Türkiye'ye özel donanımıyla satışa sunuldu
  3. 08:35 Kiracısı Demet Akalın'ı çıldırttı: O evi almak için milletin ağız kokusunu çektim
  4. 08:31 Gönül Dağı dizisinin ekibinde yaşanan taciz davası sonuçlandı
  5. 08:27 CHP kurmayları anlattı: Yargı krizi konuşulacak
  6. 08:24 ABD'ye kaçan yazar Eylem Tok ve oğlu hakkında son durum: Oğuz Murat Aci'nin avukatından açıklama
  7. 08:20 İsmailağa'da liderlik kavgası kızıştı: Cübbeli Ahmet'ten tehdit açıklaması
  8. 08:16 Diyanet Tasarruf Genelgesi’ni deldi: Audi A6 tahsis edildi
  9. 08:11 Aytunç Erkin yazdı: Ziyaret iptal olabilir 2 gün içinde netleşecek
  10. 08:08 Fehmi Koru: Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler
  11. 08:04 Meteoroloji'den sağanak alarmı: Meteoroloji'den 44 il için sarı kodlu uyarı
  12. 05:03 25 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları
  13. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  14. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  15. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  16. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  17. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  18. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  19. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  20. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
Haberleri