Juncker: Biz Avrupalılar libidomuzu kaybettik, hakaret gören gelin gibi...

Juncker: Biz Avrupalılar libidomuzu kaybettik, hakaret gören gelin gibi...

Juncker: Biz Avrupalılar libidomuzu kaybetti... AB'nin içinde bulunduğu krizi "Kolektif libidomuzu kaybettik" diye analiz eden Avrupa Komisyonu Başkanı, İngilizlerin her gün hakaret gören gelin muamelesi yaptıkları AB'yi sonunda terk ettikleri benzetmesini yaptı.Orantısız davranışlarıyla...

AB'nin içinde bulunduğu krizi "Kolektif libidomuzu kaybettik" diye analiz eden Avrupa Komisyonu Başkanı, İngilizlerin her gün hakaret gören gelin muamelesi yaptıkları AB'yi sonunda terk ettikleri benzetmesini yaptı.

Orantısız davranışlarıyla sık sık espri konusu olan Avrupa Komisyonu Başkanı Jean - Claude Juncker,  Avrupa Birliği'ne psikanaliz yapmaya soyundu. Psikanalizin kurucu babası Sigmund Freud'un insan davranışını yönlendiren cinsellik gibi içgüdülerden gelen enerji olarak tanımladığı 'libido'ya el atan Juncker, "Birbirimizi sevmiyoruz. Kolektif libidomuzu kaybettik" değerlendirmesinde bulundu.AB'nin geleceğiyle ilgili düzenlenecek zirvenin öncesinde Almanya'nın Handelsblatt gazetesine konuşan Juncker, birliğin icra organının kendi yönetimi altında küçük işleri mütevazi şekilde hallederken asıl büyük işlere odaklandığını söyledi.

Kasımda görevi bırakacak olan Başkan "Komisyon'un artık yurttaşların yaşamlarının her küçük ayrıntısına müdahil olmamasını sağladım. Ama bunu kimsenin fark etmemesinden hem şaşkınlık hem de hayal kırıklığı duyuyorum" dedi.

Yükselişteki AB karşıtı partilerin ay sonunda yapılacak Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinin de favorisi olmasının gölgesinde konuşan Juncker, bunun kıta için uğursuz bir işaret olduğunu söyleyip şöyle devam etti:

"Birbirimizi sevmiyoruz. Kolektif libidomuzu kaybettik... Biz Avrupalılar birbirimizi yeterince tanımıyoruz. Laponya'daki insanların Sicilya'daki insanları neyin harekete geçirdiğine dair en ufak fikirleri yok... Gelgelelim AB'nin herkes için geçerli ortak kurallara ihtiyacı var. Onun için birbirimizin hassasiyetlerine daha fazla özen göstermeliyiz."

"2. Dünya Savaşı'ndan 5-6 yıl sonra Avrupa'da kolektif libido vardı. Oysa bugünlerde Avrupalıların birbirlerine aşık olmaları 1952'ye kıyasla daha kolay olmalıydı."

Lüksemburg başbakanlığı da yapmış kurt siyasetçi, Britanya'nın AB'den çıkma (Brexit) süreciyle ilgili 'Britanya'da baştan beri sistematik şekilde yerden yere vurulan bir gelin konumunda olan AB'nin sonunda tümden reddedildiği' analizini yaptı:

"Brexit özel bir vaka. Bir ulusu 40 yıl boyunca gerçekten AB'ye ait olmadığı mesajıyla bombalarsan, bunun mantıki sonucu terk etme kararı alması olur. Gelin sistematik olarak hakarete uğradı ve sonunda terk edildi."

Brexitçilerin yaptığı gibi Avrupa yurttaşlarının da Avrupa demokrasisinin her başarısızlığından Brüksel'i sorumlu tutmalarının adil olmadığını ifade eden Juncker, şöyle konuştu:

"Avrupa Komisyonu elinden gelenin en iyisini yapıyor. Ama her sorunu çözemez. Avrupa'daki demokrasilerin ve ulusal hükümetlerin zaaflarını Komisyon telafi edemez. Britanya'ya bakın. Brexit referandumundan ancak 3 yıl sonra hükümet ile muhalefetin bu konuda birbirleriyle konuşmaya başlamalarının, Britanya demokrasinin gücüne işaret ettiğini söyleyemeyiz."

"Juncker: Biz Avrupalılar libidomuzu kaybettik, hakaret gören gelin gibi..." haberi, 03 Mayıs 2019 tarihinde yazılmıştır. Dünya kategorisi altında bulunan Juncker: Biz Avrupalılar libidomuzu kaybettik, hakaret gören gelin gibi... haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Juncker: Biz Avrupalılar libidomuzu kaybettik, hakaret gören gelin gibi... 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:58 Bill Gates açıkladı: Yapay zeka işte bu meslekleri yerinden edemiyor!
  2. 22:58 Aston Villa, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde büyük bir etki yarattı
  3. 22:55 Burdur'da Çöl Tozu Etkisi: Kent Tozla Kaplandı, Yetkililer Uyarıyor!
  4. 22:50 NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, G7 Toplantısında Ukrayna'ya Destek Vurgusu Yaptı
  5. 22:44 Tunceli'de PKK'ya Ait 8 Sığınak Tespit Edildi: 'Şehit Savcı Murat Uzun' Operasyonu
  6. 22:40 Diyadin İlçesinde İmamın Öğrencilere Şiddet İddiası: Gözaltı ve Soruşturma Başladı
  7. 22:36 Türkiye'deki Enflasyon Artışı: Ankara Havalimanı'nda Bir Bardak Çay 100 TL!
  8. 22:27 Kenya'da Helikopter Kazası: Genelkurmay Başkanı Ogolla ve 10 Askeri Personel Hayatını Kaybetti
  9. 22:22 Bahar Geldi, Flamingolar Ankara'nın Gölbaşı İlçesine Misafir Oldu!
  10. 22:22 Çin BM Güvenlik Konseyi'nde İsrail'e Gazze Çağrısı Yaptı
  11. 22:09 Türkiye'nin Önde Gelen Mobilya Devi İflas Etti!
  12. 22:05 Netanyahu açıkladı: "Varoluşsal bir tehlikeyle karşı karşıyayız"
  13. 21:57 Hindistan'da 47 Milyon Yıllık Dev Yılan Fosili Bulundu!
  14. 21:20 Türk Kargo Şirketi GKN İflas Etti: Beşiktaş ve Galatasaray'ın da Sponsoruydu!
  15. 21:14 Ünlü Reçel Markası İflas Etti: 139 Yıl Önce Kurulmuştu!
  16. 21:01 Zeytin Değil Altın Hasat Etti: Bahçesinde Çapa Yaparken Altın Dolu Bizans Hazinesini Buldu!
  17. 19:26 Trabzonspor'dan Salih Uçan ve Oliver Torres Hakkında O Açıklama Geldi!
  18. 19:19 Fenerbahçe'nin THY Avrupa Ligi play-off'unda Monaco ile karşılaşmaları belli oldu!
  19. 18:56 Piyasalarda Dalgalı Seyir: BIST 100 Düşüşle Kapanış Yaptı, Bankacılık Endeksi Arttı
  20. 18:51 TCMB'den Piyasa Düzenlemesi: Menkul Kıymet Tesis Oranı %1'e İndiriliyor
Dünya Haberleri