‘Kabataş yalanı’ tartışması sürüyor…

‘Kabataş yalanı’ tartışması sürüyor…

‘Kabataş yalanı’ tartışması sürüyor… Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici'nin gündeme getirdiği "Gezi eylemleri sırasında Star'da Elif Çakır'ın yazdığı 'Kadınlar küfrediyor, erkekler vuru

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici'nin gündeme getirdiği "Gezi eylemleri sırasında Star'da Elif Çakır'ın yazdığı 'Kadınlar küfrediyor, erkekler vuruyordu' başlıklı yazının gazetenin internet sitesinden uçması" tartışması sürüyor. Star gazetesinden yanıtların geldiği olayla ilgili olarak Bildirici, yeni bir yazı kaleme aldı.

Bildirici, bir süredir Karar gazetesinde yazan Çakır'a yazının neden kaldırıldığını sorduğunu yazarken "O da yazısının kaldırıldığını bilmiyordu, benim sorum üzerine baktığında öğrendi bu gelişmeyi" demişti. Dün Bildirici'nin yazısının ardından gazetenin haberi tekrar siteye koyduğu öğrenilmişti.

Haberin yeniden sitede olmasının ardından Star gazetesinden konuya dair iki açıklama geldi. Star Web Sitesi Genel Yayın Yönetmeni Abdülkadir Özkan, “Elif Çakır’ın ne kaldırılan bir yazısı var ne de aktive edilen. Gazeteye manşet olan bir yazı köşe yazıları kategorisinde değil haber kategorisinde yer alır. Bunu kontrol etmeden yazmak yıllarını medya ombudsmanlığına vermiş bir isme de yakışmaz” paylaşımında bulundu.

Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak da Twitter’da “Faruk beyin, yönetim ile ilgili hiç ilgim olmayan bir departman hakkında teyid verdiğimi söylemesi çok üzücü. Daha önce de hakkımda yargısız infaz yaptı. Bu ‘ombudsmanlık’, tek taraflı bir algı malzemesi midir? Değilse, neden insanların bir kesimi bu kadar kolay itham ediliyor?” açıklaması yaptı.

Bildirici'den yanıt

Bildirici, Özkan ve Albayrak'ın ithamlarına karşılık olarak yeni bir yazı kaleme aldı. "Gazetenin en yetkili ismi olan Nuh Albayrak ile yazıştım, konuyu açıkça anlattım. Yazının silinip silinmediğini sordum, yazacağımı da belirttim" diyen Bildirici, Albayrak'ın “Gruba ait bütün dijital mecralar ayrı bir departman ve burayla idari bir bağım yok” dediğini aktardı.

Bildirici Albayrak'tan içeriğin linkini de istediğini anlattığı medya ombudsmanlığı yazısının ilgili bölümünde şunları kaydetti:

"Söylediği link, benim baktığım Elif Çakır’ın yazılarının bulunduğu linkti, ben de oraya baktığımı, orada söz konusu yazının olmadığını belirterek, yazının bulunduğu linki vermelerini istedim. Bu isteğime yanıt alamadım. Bunun üzerine yazımın Elif Çakır’ın yazısının silinmesiyle ilgili bölümü gönderdim; bu kadar ayrıntıya gerek olmadığını söyledi; bir cümle yazmama onay verdi."

Yazının tamamı için tıklayın

"‘Kabataş yalanı’ tartışması sürüyor…" haberi, 17 Haziran 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan ‘Kabataş yalanı’ tartışması sürüyor… haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ‘Kabataş yalanı’ tartışması sürüyor… 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  2. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  3. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  4. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
  5. 14:40 Fenerbahçe-Trabzonspor Maçı Sonrası Cezalar Neden Açıklanmadı?
  6. 14:35 Uraz Kaygılaroğlu Yeni Aşkıyla İlk Kez!
  7. 14:35 Kocaeli Sahillerinde Ölü Yunuslar Endişe Yaratıyor: Veteriner Hekimler Alarmda
  8. 14:31 Sulu Köftelerde Mükemmel Dengenin Sırları
  9. 14:27 Beyşehir'in İlkbahar Misafirleri: Leylekler Geri Döndü!
  10. 14:23 Carlo Ancelotti'nin Radarındaki Genç Yetenek: Arda Güler
  11. 14:20 Fenerbahçe'ye La Liga Şoku! İspanyol Basını: "Hukuki Engel Var!"
  12. 14:18 Dünya Zenginleri Yeniden Sıralandı: İstanbul İlk Kez Listede!
  13. 14:14 Islam Memiş: Gram Altın ve Gümüşte Yatırım Fırsatları!
  14. 13:48 Özel: "Mithat Bülent Özmen, tam Eyüpsultan gibi bir başkan"
  15. 13:47 CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan "şüpheli" sıfatı ile ifade verdi
  16. 13:46 Dilan Polat ve Nez Demir davasında mahkeme kararı verdi!
  17. 13:23 "TKP'liyim, AKP'ye oy vereceğim" demişti, AKP'nin Gençlik Kolları yöneticisi olduğu ortaya çıktı!
  18. 13:23 Anket şirketi şaşkına döndü, sonuçları yeniden kontrol edecek!
  19. 13:04 Ankara seçim anketi şok etti: Asal Araştırma inanmakta zorlandı!
  20. 12:58 Ekrem İmamoğlu: "Anketlerde hep öndeyiz, seçimi de kazanacağız!"
Politika Haberleri