Kadın cinayeti sanığından savunma: ‘Hayvan değiliz’

Kadın cinayeti sanığından savunma: ‘Hayvan değiliz’

Kadın cinayeti sanığından savunma: ‘Hayvan d... Bolu'da, eşini öldüren eski polis Haydar Fadıl Haşim'in (36) ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı. Haydar...

Bolu'da, eşini öldüren eski polis Haydar Fadıl Haşim'in (36) ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı. Haydar Fadıl Haşim, eşini kendisini aldattığı için öldürdüğünü iddia ederken, mahkeme başkanının daha önce eşine şiddet uygulayıp uygulamadığı yönündeki soruya, "Hayvan değiliz. Akıl var fikir var, neden vurayım?" diye cevap verdi.

Olay, 7 Şubat'ta Beşkavaklar Mahallesi İskender Sokak'ta meydana geldi. Irak uyruklu Haydar Fadıl Haşim, bir süredir ayrı yaşadığı ve hakkında uzaklaştırma kararı olan 4 çocuğunun annesi eşi Saja Jamel Mansur'un (29) evine gitti. Daha önce ülkesinde polis memurluğu yaptığı öğrenilen Haydar Fadıl Haşim kendisini aldattığını iddia ettiği eşi ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesiyle Haydar Fadıl Haşim, Mansur'u 32 kez bıçaklayıp, boğazını kesti. Saja Jamel Mansur yaşamını yitirirken, Haydar Fadıl Haşim tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haydar Fadıl Haşim'in, Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' suçundan yargılanmasına başlandı. Duruşmada, sanık Haşim ve maktul Saja Jamel Mansur’un çocukları R.B., G.B., R.B. ile taraf avukatları hazır bulundu. Duruşmada ifade veren Haydar Fadıl Haşim, "Kendisi beni aldatıyordu. Çorum’da birlikteydik. Sonra buraya geldim. Daha sonra eşim sebepsiz yere çocukları bırakıp 16 gün ortadan kayboldu. Sorun neydi ben de bilmiyorum. Irak’taki ailesine ulaştım. Kaçtığında 4’üncü çocuğumuza hamileydi. Çocuklarını düşünerek herhalde geldi. Bolu’ya dönünce beraber yaşamaya başladık" dedi.

'HAYVAN DEĞİLİZ'

Mahkeme başkanı sanığa, eşine daha önce fiziksel şiddet uygulayıp uygulamadığını sordu. Sanık Haşim ise soruya, "Hayvan değiliz. Akıl var fikir var, neden vurayım?" diyerek cevap verdi.

'AKLIM YERİNDE DEĞİLDİ'

Olay gününü anlatan sanık Haşim, "Ben eve girdim. Bir anda bıçaklamaya başladım. Bir dakika sürdü zaten. Aklım yerimde değildi. Nereden bıçakladığımı ve ilk neresinden bıçakladığımı hatırlamıyorum. Ben vurduktan sonra gidip kendim teslim oldum" dedi.

Ardından ifade veren Haşim'in 3 çocuğu da annelerinin bazen kendilerine şiddet uyguladığını ve yemek vermediğini savundu. Çocuklar, annelerinin babaları evde yokken zaman zaman eve 2 erkekle geldiğini, babalarının ise daha önce annelerine hiç şiddet uygularken görmediklerini de ifadelerine ekledi.

Mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına karar verirken, duruşmayı tanıkların dinlenmesi için erteledi.

"Kadın cinayeti sanığından savunma: ‘Hayvan değiliz’" haberi, 03 Aralık 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Kadın cinayeti sanığından savunma: ‘Hayvan değiliz’ haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kadın cinayeti sanığından savunma: ‘Hayvan değiliz’ 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:35 Tokat'ta peş peşe depremler
  2. 08:28 Verdiği pozlar olay olmuştu: Uraz Kaygılaroğlu özür diledi
  3. 08:24 Seçimi kazandı, 3 gazeteye aboneliği iptal etti: Yıllık 426 bin TL
  4. 08:14 Aytunç Erkin yazdı: Erdoğan’ın korkusu teşkilatların çözülmesi
  5. 08:10 İsmail Saymaz: Sopayla döverek öldürmüşler
  6. 08:06 Fehmi Koru: Erdoğan’ın oy hesabıyla onun hesabı arasında büyük fark var
  7. 08:04 Gök gürültülü sağanak geliyor: Meteoroloji’den İstanbul dahil çok sayıda kente uyarı
  8. 04:15 Bir boya çeşidi olan akrilik boya nedir?
  9. 04:11 Bir zamanlar Türkiye'nin önde gelen mobilya devi olan şirket iflas etti!
  10. 04:05 İstanbul'daki taksiciler, öldürülen meslektaşları için bir araya geldi
  11. 03:29 Hırvatistan'da genel seçimleri Hırvat Demokrat Birliği'nin (HDZ) kazandığı bildirildi
  12. 03:27 CHP, 20-21 Nisan tarihlerinde bir "Yerel Yönetimler Çalıştayı" düzenliyor
  13. 03:23 Avrupa Birliği, İran'a yaptırımların genişletilmesi kararı aldı
  14. 03:03 Google'dan daha fazla çalışanı işten çıkarma kararı geldi
  15. 02:42 Bu testi 45 saniyeden kısa sürede çözen %10'luk kişiden biri misiniz?
  16. 02:39 Faydalarıyla sosyal medyayı sallayan biberiye suyu nasıl yapılır?
  17. 02:37 Bu 8 burca asla sırrınızı vermeyin!
  18. 02:34 Tokat'ta 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi
  19. 02:23 İliç'teki maden kazası için oluşturulan komisyonun üyeleri belirlendi
  20. 01:59 Kredi kartı sıkılaşması risk doğuruyor
Haberleri