Canan Kaftancıoğlu: ‘O kaybetti biz kazandık ve şimdi biz mevsimi başlıyor…’

Canan Kaftancıoğlu: ‘O kaybetti biz kazandık... CHP’li Kaftancıoğlu sosyal medya paylaşımları ve sahte tweetler gerekçe gösterilerek açılan davada bugün hakim karşısına çıkıyor. CHP dava öncesi adliye...

CHP’li Kaftancıoğlu sosyal medya paylaşımları ve sahte tweetler gerekçe gösterilerek açılan davada bugün hakim karşısına çıkıyor. CHP dava öncesi adliye önünde basın açıklaması yaptı.

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, 6 yıl önce yaptığı bazı sosyal medya paylaşımları nedeniyle bugün hâkim karşısına çıktı. Kaftancıoğlu, cumhurbaşkanına hakaret, Türkiye Cumhuriyeti devletini alenen aşağılama, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek ve terör örgütü propagandası yapmak iddiasıyla 37. Ağır Ceza Mahkemesinde 17 yıla kadar hapis istemiyle yargılandı.

ABC / TELE1 Özel Fotoğraf

Kaftancıoğlu’nun duruşmasını Çağlayan Adliyesi önünde bekleyen çoğunluğu CHP’li bir grup da takip ediyor. Birkaç yüz kişilik grup ara ara “Hak, hukuk, adalet” sloganları atıyor. CHP’li vekiller, il başkanları, STK temsilcileri ve sanatçı Fazıl Say Kaftancıoğlu’na destek için adliye geldi. CHP’li Muharrem Erkek ve Sezgin Tanrıkulu dava öncesi açıklamalarda bulundu.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na “Cumhurbaşkanına hakaret”, “Türkiye Cumhuriyeti devletini alenen aşağılamak”, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek”, “kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret” ve “terör örgütü propagandası yapmak” suçlarından açılan dava bugün Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’nde görülecek. Kaftancıoğlu, 37. Ağır Ceza Mahkmesi’nde 17 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor. Kaftancıoğlu’nun duruşması başladı.

ABC / TELE1 Özel Fotoğraf

Kaftancıoğlu’na destek için çok CHP üye ve yöneticileri, STK temsilcileri, siyasi parti üyeleri, Fazıl Say’ın da aralarında olduğu sanatçılar Çağlayan Adliyesi önünde buluştu. Adliye önünde yapılan açıklamanın ardından duruşma salonuna geçildi. Kaftancıoğlu’na destek adliye koridorlarına taştı.

Gazeteci Hilmi Hacaloğlu twitter hesabından “2011 yılında açıldığında 328 bin 544 metrekare kapalı alanı olduğu için “Avrupa’nın en büyük adliyesi” olmak övünülen Çağlayan’daki İstanbul Adliye Sarayı’nda 326 duruşma salonu var. 200 + kişilik salon salon sayısı 1 ve Kaftancıoğlu duruşması 30 kişilik salonda görülüyor.” paylaşımını yaparak tepkisini dile getirdi.

,

DURUŞMADA GERGİN ANLAR

Duruşma başladı. İrem Afşin’in aktardığına göre Canan Kaftancıoğlu seçim ile duruşma tarihi arasında az zaman olduğu için hazırlanamadığını söyledi (tebliğ tarihi 31 Mayıs 2019) ve savunmasını hazırlamak için süre talep etti. Hakim “Yeterli süreniz vardı, hazırlansaydınız” diyerek süre talebini reddetti. “Savunmanızı yapacak mısınız?” diye yeniden Kaftancıoğlu’na sordu ve o da talebini yenileyerek “Seçim sürecinde avukatlarım ile görüşemedim” dedi. Avukatlar süre talebini yineledi.

Kaftancıoğlu’nun avukatları reddi hakim talebini değerlendirmeden duruşmaya devam edilmesine itiraz ettiler. Hakim söz almadan konuşan avukatı ve salonda tepki gösteren izleyicileri sözlü olarak uyardı, aksi halde salonun boşaltılacağını söyledi.

DURUŞMADA GERGİN ANLAR

Duruşma başladı. İrem Afşin’in aktardığına göre Canan Kaftancıoğlu seçim ile duruşma tarihi arasında az zaman olduğu için hazırlanamadığını söyledi (tebliğ tarihi 31 Mayıs 2019) ve savunmasını hazırlamak için süre talep etti. Hakim “Yeterli süreniz vardı, hazırlansaydınız” diyerek süre talebini reddetti. “Savunmanızı yapacak mısınız?” diye yeniden Kaftancıoğlu’na sordu ve o da talebini yenileyerek “Seçim sürecinde avukatlarım ile görüşemedim” dedi. Avukatlar süre talebini yineledi.

Kaftancıoğlu’nun avukatları reddi hakim talebini değerlendirmeden duruşmaya devam edilmesine itiraz ettiler. Hakim söz almadan konuşan avukatı ve salonda tepki gösteren izleyicileri sözlü olarak uyardı, aksi halde salonun boşaltılacağını söyledi.

AVUKAT KAVİLİ SALONDAN ÇIKARILDI

Müşteki avukatlar sözlerine devam ederken, katılım talepleri ve heyet reddi talebinin reddi talebi alındı. Av. Ömer Kavilli duruma itiraz edince Kavilli salondan dışarı çıkarıldı. Hakim sürekli olarak “bütün salonu boşaltırım” şeklinde tehditlerde bulunurken, müşteki avukatların taleplerinin hepsini kabul etti.

Kaftancıoğlu’nun avukatlarının heyetin reddi istemi, heyetin kendi arasında hiç konuşmamasına rağmen oybirliği ile reddedildi.

Canan Kaftancıoğlu’nun avukatları müştekilerin talep ve beyanları hakkında kendilerine söz verilmediğini, hakimin heyet reddi ile ilgili karar vermeden önce müşteki avukatların taleplerine karar verdiğini söyledi ve reddi heyet talebini yineledi. Hakim, ara karar için 15 dakika ara verdi.

Verilen aranın ardından hakim, savunma süre talebini kabul ederek duruşmayı 18 Temmuz’a erteledi.

Duruşma 18 Temmuz’a ertelendi. Savunma için ek süre verildi.

Savunma için ek süre verildi. Kaftancıoğlu duruşma salonundan alkışlar eşliğinde çıktı. Kendisine “Geçmiş olsun” diyenlere Kaftancıoğlu “Hukuk sistemine geçmiş olsun” yanıtını verdi.

KAFTANCIOĞLU: HUKUK SİSTEMİNE GEÇMİŞ OLSUN

Duruşma sonrası açıklama yapan Kaftancıoğlu, “Bu sıcağın altında destek için gelenlere teşekkür ediyorum. Herkesin yapacağı daha önemli işleri varken bu davada biz bir araya gelmek zorunda kaldık. İddianamelerdeki suçlamaları asla ve asla kabul etmiyorum. Burada yargılanması gerekenler yargıya emir ve talimat verenlerdir. 6-7 yıl önce attığım tweetlerden dolayı en önemlisi 31 Mart başarısından hemen sonra suçlanıyorum. Yıllar sonra söylemelerin dava konusu olmasının tek bir sebebi var; o kaybetti biz kazandık ve şimdi biz mevsimi başlıyor. Toplumsal olaylara ilişkin tepki vermemden daha doğal bir şey olamaz. İstanbul’dan yanan umut ışığı birilerini rahatsız etti. Soruşturma dosyası İl Başkanı olmamdan hemen sonra, iddianame 31 Mart’tan sonra hazırlandı. 23 Haziran seçimlerinin hemen ardından hâkim karşısına çıktım. Tüm hukuki haklarımı sonuna kadar savunacağım. Ek süre talep ettik. Her ne kadar zorlansak da… Yine yargı hızlı çalışarak 18 Temmuz’a gün verdi. Ben bu yüzden bu mevsime biz mevsimi diyorum.” diye konuştu.

‘AMAÇ KAZANILMIŞ SEÇİM ŞAHSINDA KAFTANCIOĞLU’NDAN HESAP SORMAK!

Sezgin Tanrıkulu soruşturmanın açıldığı ve iddianamenin hazırlandığı  tarihlere dikkati çekerek, ” Bütün bu tarihler ve iddianamenin içeriği sonuçta bu yargılamanın adil ve dürüst yapılmayacağını ortaya koydu. Bugün heyet de ilk başta ek süre vermeyerek, sonra da süre vererek tutumunu ortaya koydu. Bu dava siyasi bir davadır. 6 yıl önceki suç konusu olmayan tweetler nedeniyle açılmıştır. Amaç İstanbul’un şahsında, kazanılmış seçim şahsında Canan Kaftancıoğlu’ndan hesap sormaktır. Ama başaramayacaklar” dedi.

"Canan Kaftancıoğlu: ‘O kaybetti biz kazandık ve şimdi biz mevsimi başlıyor…’" haberi, 28 Haziran 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Canan Kaftancıoğlu: ‘O kaybetti biz kazandık ve şimdi biz mevsimi başlıyor…’ haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Canan Kaftancıoğlu: ‘O kaybetti biz kazandık ve şimdi biz mevsimi başlıyor…’ 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:38 Asal Araştırma Ankara ve İstanbul anketlerini açıkladı: Fark çok büyük
  2. 09:32 Audi, Nisan ortasına kadar Carlos Sainz'dan haber bekliyor
  3. 09:28 Seren Serengil kime oy vereceğini açıkladı: Ben onlar için çok üzülüyorum
  4. 09:23 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Dış güçler olmasa günahlarımızı kime yükleriz
  5. 09:19 Lille'den ayrılmaya hazırlanan Yusuf Yazıcı'dan Beşiktaş kararı
  6. 09:13 Kendini Hazreti Meryem ilan etti
  7. 09:07 Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
  8. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
  9. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  10. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  11. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  12. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  13. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  14. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  15. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  16. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  17. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  18. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  19. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  20. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
Politika Haberleri