'Kalp hastasıyım, ameliyat edilmiyorum' diyen yurttaş HDP Diyarbakır binası önündeki eyleme katıldı

'Kalp hastasıyım, ameliyat edilmiyorum' diyen yurttaş HDP Diyarbakır binası önündeki eyleme katıldı

'Kalp hastasıyım, ameliyat edilmiyorum' diye... Kalp hastası olan ve doktorların kendisini ameliyat etmediğini söyleyen Mehmet Emin Cenan isimli yurttaş, HDP binası önünde oturma eylemi yaptı.

Kalp hastası olan ve doktorların kendisini ameliyat etmediğini söyleyen Mehmet Emin Cenan isimli yurttaş, HDP binası önünde oturma eylemi yaptı. Polisin “Emniyete gel” diyerek uzaklaştırmaya çalıştığı Cenan, “Çözümü emniyette arasam emniyete giderdim” dedi.

Çocuklarının dağa gönderildiği iddiasıyla Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl binası önünde bekleyen ailelere katılmak isteyen ve “Kalp hastasıyım, ameliyat olmam gerekiyor, ancak doktorlar ameliyat etmiyor” diyen Mehmet Emin Cenan’a polis izin vermedi. Polisin izin vermemesi üzerine Cenan, ailelerin karşısına geçerek, bir süre tek başına oturdu.

Kalp hastası olan Cenan, ameliyatlarının riskli olmasından kaynaklı doktorların kendisini ameliyat etmediğini ve şiddetli ağrılar karşısında ciddi sorunlar yaşadığını belirtti. Yüzde 60 bedensel engelli raporu olan Cenan, “Bir sene önce kalp krizi geçirdim. Krizden dolayı kalp kapaklarım değişti. Şeker, tansiyon hastasıyım. Sağlık durumum bazen iyi, bazen kötü. İlaçla yaşayan bir insanım. Her gün hastanelerdeyim” diyerek, sağlık problemleri karşısında yaşadığı zorluklara dikkat çekti.

'ÇÖZÜMÜ EMNİYETTE ARASAM EMNİYET'E GİDERİM'

MA'nın haberine göre, Kalp hastası olan ancak ameliyat edilmeyen Mehmet Emin Cenan, HDP binası önünde oturma eylemi yaptı. Polisin “Emniyete gel” diyerek uzaklaştırmaya çalıştığı Cenan, “Çözümü emniyette arasam emniyete giderdim” diyerek tepki gösterdi.

Çocuklarının dağa gönderildiğini iddia ederek Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl binası önünde bekleyen ailelere katılmak isteyen ve “Kalp hastasıyım, ameliyat olmam gerekiyor, ancak doktorlar ameliyat etmiyor” diyen Mehmet Emin Cenan’a polis izin vermedi. Polisin izin vermemesi üzerine Cenan, ailelerin karşısına geçerek, bir süre tek başına oturdu.

'BEN HALKIM BENİM DE SORUNUM VAR'

Polislerin oradan uzaklaştırmak istediği Cenan ile polisler arasında kısa bir tartışma yaşandı. Cenan, kendisini il binasından uzaklaştırmak isteyen polislere, “Ben canavar değilim, bu insanları yiyecek değilim. Burada bu kadar insan bekliyor kimseye tepki yok. Ben halkım bu insanların sorunu varsa benim de sorunum var. Ben sizin dediğiniz şeyi yapmak zorunda değilim” dedi. Cenan’ı ikna etmeye çalışan polis, “Ben sizinle görüşmeye geldim” demesi üzerine Cenan, “Ben sizinle neden görüşeyim? Siz emniyet müdürüsünüz. Ben görüşmek istersem zaten emniyete gelirim. Ancak benim sorunuma çözüm siz değilsiniz” diye cevap verdi.

Kalp hastası olan Cenan, ameliyatlarının riskli olmasından kaynaklı doktorların kendisini ameliyat etmediğini ve şiddetli ağrılar karşısında ciddi sorunlar yaşadığını belirtti. Yüzde 60 bedensel engelli raporu olan Cenan, “Bir sene önce kalp krizi geçirdim. Krizden dolayı kalp kapaklarım değişti. Şeker, tansiyon hastasıyım. Sağlık durumum bazen iyi, bazen kötü. İlaçla yaşayan bir insanım. Her gün hastanelerdeyim” diyerek, sağlık problemleri karşısında yaşadığı zorluklara dikkat çekti.

HDP binası önünde çocuklarının dağa gönderildiğini söyleyen anneleri görünce gelme kararı aldığını belirten Cenan, “Ben de sağlık problemlerime dikkat çekmek ve bir çare için partiye geldim. Parti bana da bir çare bulsun. Hastaneler bulmadı. Kan sulandırıcı ilaç kullanmam lazım. Ameliyat çok riskli ama ağrılarım çok. Bugün parti önüne gelip çare aradığım için çok iyiyim. Partiden rica ediyorum varsa bir çare bulsunlar. Ayda aldığım 500 TL engelli maaşı var. Geçimimi sağlayamıyorum” diye belirtti.

Polisler tarafından il binasından uzaklaştırılan Cenan, “Geldim oturdum ama polisler, ‘Gel bizimle konuş’ diyor. Emniyetin yolunu biliyorum. Çözümü emniyette arasam emniyete giderdim. Bu kapıda oturan insanların hepsi sizin yanınıza gelmiyorlarsa, ben hastalığımdan dolayı neden sizinle görüşeyim ki” şeklinde konuştu.

"'Kalp hastasıyım, ameliyat edilmiyorum' diyen yurttaş HDP Diyarbakır binası önündeki eyleme katıldı" haberi, 12 Eylül 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan 'Kalp hastasıyım, ameliyat edilmiyorum' diyen yurttaş HDP Diyarbakır binası önündeki eyleme katıldı haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Kalp hastasıyım, ameliyat edilmiyorum' diyen yurttaş HDP Diyarbakır binası önündeki eyleme katıldı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  2. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  3. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  4. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  5. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  6. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  7. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  8. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  9. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  10. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  11. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  12. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  13. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  14. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  15. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  16. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  17. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  18. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  19. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  20. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
Politika Haberleri