Kapısı açık minibüsten düşerek hayatını kaybeden kadın ‘asli kusurlu’ sayıldı

Kapısı açık minibüsten düşerek hayatını kaybeden kadın ‘asli kusurlu’ sayıldı

Kapısı açık minibüsten düşerek hayatını kayb... Adana'da geçen yıl kapısı açık minibüsten düşerek yaşamını yitiren kadın, adli tıp raporunda asli kusurlu sayıldı. Kadının ailesi karara tepki gösterdi.

Adana'da geçen yıl kapısı açık minibüsten düşerek yaşamını yitiren kadın, adli tıp raporunda asli kusurlu sayıldı. Kadının ailesi karara tepki gösterdi.

Adana'da, seyir halindeyken kapısı açık olduğu ileri sürülen minibüsten düşerek hayatını kaybeden kadın, İstanbul Adli Tıp Kurumunun hazırladığı raporda "hareket halindeki araçtan inmek isteyerek kendi can güvenliğini tehlikeye attığı" gerekçesiyle asli kusurlu olarak değerlendirildi.

Çukurova Üniversitesi yerleşkesinde geçen yıl 6 Haziran'da kapısı açılan dolmuştan düşerek yaşamını yitiren 3 çocuk annesi Servet Altundağ'ın ölümüne sebep olduğu iddiasıyla şoför Turgay A'nın yargılandığı mahkemeye ulaşan kusur raporunun ardından yargılama tamamlandı.

Raporda, hayatını kaybeden Servet Altundağ'ın "Yolcu olarak bulunduğu minibüsün durmasını beklemeden, kendi can güvenliğini tehlikeye atarak hareket halindeki araçtan inmek istemesi sonucu kazanın meydana geldiği, Altundağ'ın gereken dikkat ve özen yükümlülüklerine aykırı davrandığı" sebebiyle asli kusurlu bulunduğu belirtildi."

HAPİS CEZASINA ERTELEME

Minibüsü durdurmadan yolcu kapısını açtığı gerekçesiyle tali kusurlu bulunan şoför Turgay A. ise mahkeme tarafından 1 yıl 8 ay hapse çarptırılıp hükmün açıklanması geriye bırakıldı.

'ÖLEN DE EŞİM SUÇLU OLAN DA'

Kazada eşini kaybeden Mehmet Altundağ, yaptığı açıklamada, İstanbul Adli Tıp Kurumunun eşinin asli, şoförün tali kusurlu bulunmasına yönelik raporu nedeniyle büyük üzüntü duyduklarını söyledi.

Diyarbakır’da trafik kazası sonrası çocuklar yolu trafiğe kapattı, sinyalizasyon sistemi yapılmasını istedi

Eşinin ölümüne neden olan şoföre verilen hapis cezasını az bulduğunu belirten Altundağ, Adli Tıp Kurumu raporuna tepki göstererek, şöyle konuştu:

"Raporda ne hikmetse eşim asli kusurlu bulunmuş. Ölen eşim, suçlu olan eşim. Bu nasıl bir karar? Acaba Adli Tıp Kurumunda rapor yazılırken bir yanlışlık mı yapıldı diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Eğer şoför hareket halindeyken dolmuşun kapısını açmasaydı eşim ölmeyecekti. Eşim ölünce 3 çocuğumla perişan olduk. Bu karar acımızı bir kat daha arttırdı."

KARARA İTİRAZ

Altundağ'ın avukatı Hikmet Kazancı da karara itiraz ettiklerini dile getirdi.Olaydan sonra 2 kusur raporu alındığını ve ikisinde de sanık sürücünün tam kusurlu olduğunun belirtildiğini anlatan Kazancı, şunları kaydetti:

"Daha sonra İstanbul Adli Tıp Kurumundan alınan raporda diğer raporların tam tersine ölen yolcu asli kusurlu, sürücü tali kusurlu bulundu. Adli Tıp Kurumu raporu esas alınarak karar verildi. Araçta yolcu olarak bulunan birinin asli kusurlu olması mümkün değil, sürücü, hareket halindeyken durmadan kapıyı açmasıyla kaza meydana gelmiştir. Burada sürücünün diğer raporlarda olduğu gibi asli kusurlu olması gerektiğini düşünüyoruz. Yolcunun kazaya etken hareketi bulunmamakta, kapı açılmasaydı yolcu bu araçtan düşüp ölmeyecekti. Asli kusurun ölene, tali kusurun kazaya neden olan sürücüye verilmesi hayatın olağan akışına da uygun değildir. Karara itiraz ettik."

KALDIRILDIĞI HASTANEDE ÖLMÜŞTÜ

Çukurova Üniversitesi kampüsünde geçen yıl 6 Haziran'da kapısı açık olduğu öne sürülen dolmuştan düşen 3 çocuk annesi Servet Altundağ (31) yaralanmış, kaldırıldığı hastanede bir hafta sonra yaşamını yitirmişti. Olayın ardından tutuklanan ve 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması istemiyle hakkında dava açılan minibüs şoförü Turgay A, dava aşamasında, adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti.

Adana 23. Asliye Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasında, İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan kusur raporu doğrultusunda, Altundağ asli kusurlu bulunmuş, şoför Turgay A. ise tali kusurlu bulunarak 1 yıl 8 ay hapse mahkum edilmiş, hükmün açıklanması geriye bırakılmıştı.

"Kapısı açık minibüsten düşerek hayatını kaybeden kadın ‘asli kusurlu’ sayıldı" haberi, 25 Eylül 2019 tarihinde yazılmıştır. 3. Sayfa kategorisi altında bulunan Kapısı açık minibüsten düşerek hayatını kaybeden kadın ‘asli kusurlu’ sayıldı haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kapısı açık minibüsten düşerek hayatını kaybeden kadın ‘asli kusurlu’ sayıldı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. 3. Sayfa konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:26 Trabzonspor'dan Salih Uçan ve Oliver Torres Hakkında O Açıklama Geldi!
  2. 19:19 Fenerbahçe'nin THY Avrupa Ligi play-off'unda Monaco ile karşılaşmaları belli oldu!
  3. 18:56 Piyasalarda Dalgalı Seyir: BIST 100 Düşüşle Kapanış Yaptı, Bankacılık Endeksi Arttı
  4. 18:51 TCMB'den Piyasa Düzenlemesi: Menkul Kıymet Tesis Oranı %1'e İndiriliyor
  5. 18:44 Sağlıklı ve Lezzetli Atıştırmalık: Pratik Hurma Topları Tarifi
  6. 18:37 Rönesans Rezidans Faciası: Müteahhidin Çarpıcı Savunması 'Bina Yan Yattı, Çökme Olmadı'
  7. 18:31 Tokat'ta meydana gelen 5.6 büyüklüğünde deprem
  8. 18:26 Arsenal, Ferdi Kadıoğlu'nu Gözlemlemek İçin İstanbul'a Gözlemci Gönderdi
  9. 18:20 Web Bağlantısı Sorunlarına Hızlı Çözümler: İnternet Deneyiminizi İyileştirin!
  10. 18:14 Senatör Nelson: Çin'in Gizli Uzay Programları ABD'yi Uyandırmalı
  11. 18:09 İran Komutanı: İsrail'in Nükleer Tesise Saldırı Tehdidi, Politika Değişikliğine Neden Olabilir
  12. 17:59 Domateslerin Uzun Süre Taze Kalması İçin Pratik Yöntemler
  13. 17:52 Antalya'daki Teleferik Kazası: Tutuklu Belediye Yetkililerinin İtirazı Reddedildi
  14. 17:37 İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF Başkanlığına adayı oldu!
  15. 17:32 Denizlispor’da sezon kapandı! Bekir Turaç Böke'den Haber!
  16. 17:28 İsrail'den İran'a karşı "diplomatik atak" geldi!
  17. 17:24 Ronald Araujo'dan İlkay Gündoğan'ın O Sözlerine Hemen Cevap Geldi!
  18. 17:20 Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder açıklamalar yaptı! “Hata lüksümüz yok”
  19. 17:12 Trabzonspor'da O Futbolcuyla Yollar Ayrılacak!
  20. 17:10 Et ve Süt Kurumu'ndan Büyük Zam: Yüzde 25 Artış!
3. Sayfa Haberleri