Karalar: Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün büyüklüğünün kaynaklarından biri çok kitap okumasıdır

Karalar: Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün büyüklüğünün kaynaklarından biri çok kitap okumasıdır

Karalar: Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ... Engellilerin sorunlarıyla ilgili farkındalık oluşturmak ve kitap okumanın önemine vurgu yapmak gibi iki önemli amaca hizmet eden “Konsere Biletle Değil Kitapla Geliyoruz” temalı etkinliğe katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı...

Engellilerin sorunlarıyla ilgili farkındalık oluşturmak ve kitap okumanın önemine vurgu yapmak gibi iki önemli amaca hizmet eden “Konsere Biletle Değil Kitapla Geliyoruz” temalı etkinliğe katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, okumanın hayati önemine vurgu yaptı. Başkan Zeydan Karalar, Mustafa Kemal Atatürk’ü, çok büyük insan ve lider yapan özelliklerinin başında çok okumasının geldiğini aktardı, 1 yıl düzenli okuyan insanın kendine güveninin artacağını söyleyerek, gençlere mesaj verdi.

Çukurova Üniversitesi İİBF Maliye Bölümü Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında düzenlenen “Konsere biletle değil, kitapla geliyoruz” temalı, Dilek Ergin Şan ve Piyano Öğrencileri Konseri, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirildi. Konserde, 11-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle, Mavisu Engelliler Sanat ve Spor Kulübü Derneği’nin öğrencileri olan özel çocuklar da tango yaptı, çeşitli gösteriler sundu.

ÇÜ İİBF Öğretim Görevlisi İsmail Güneş’in proje yürütücülüğünü üstlendiği etkinliğe, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra, Adana Kent Konseyi Engelli Meclis Başkanı Ali Duran Karakaya da destek verdi.

Misafirlerin salona biletle değil, kitap hediye ederek girebildiği etkinlikte toplanan kitaplar, çeşitli kütüphanelere bağışlanacak.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, salona bilet yerine kitapla girilmiş olmasından ve okumayı teşvik eden bir proje yürütülmesinden etkilendiğini söyledi.

1 YIL DÜZENLİ OKUYAN İNSANIN KENDİNE GÜVENİ ARTAR

Salonu dolduran misafirlere ve projenin uygulayıcısı üniversite öğrencilerine seslenen Başkan Zeydan Karalar, “Okumak çok önemli sevgili gençler. Üniversite bitirmek kadar, diploma almak kadar önemli. Hatta bazen tüm bunlardan daha önemli okumak. Kitap okuyanınız vardır, az okuyanınız vardır.

Eğer kitap okumayanınız varsa, bir yıl düzenli okumayı deneyin. Kendinize olan güveninizin 1 yıl içinde nasıl artmış olacağını göreceksiniz. Kitap okumak insanın hem beynini, yorum yeteneğini geliştirir, hem insanı olgunlaştırır. Bu çok nettir” dedi.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN BÜYÜKLÜĞÜ, OKUMANIN ÖNEMİNİN EN NET KANITIDIR

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, okuma alışkanlığına değinen Başkan Zeydan Karalar, “Bakın Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün büyüklüğünün nedenlerinden biri çok kitap okumasıdır. Zeki, inanılmaz öngörülü, yaptığı işi en iyi bilen insan olması gibi bir çok meziyetinin kaynağı, olağan üstü sayıda kitap okumasıdır.

5 bine yakın kitap, 5 bine yakın da uzun makale okumuştur. Onun için Mustafa Kemal Atatürk, her konuda en doğru yöntemi geliştirmiş, en doğru uygulamayı getirmiş ve veciz sözler söylemiştir. Okumanın önemini bundan daha iyi tarif edebilecek bir olay daha yoktur” diye konuştu.

"Karalar: Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün büyüklüğünün kaynaklarından biri çok kitap okumasıdır" haberi, 13 Mayıs 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Karalar: Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün büyüklüğünün kaynaklarından biri çok kitap okumasıdır haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Karalar: Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün büyüklüğünün kaynaklarından biri çok kitap okumasıdır 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:46 Hamas'ın Siyasi Bürosu Merkez Değiştiriyor: İsrail-Hamas Görüşmeleri Tehlikede!
  2. 14:43 Sultanlar Ligi Finalinde Fenerbahçe ve Eczacıbaşı Arasındaki Heyecan Dorukta!
  3. 14:39 Ünlü Ekonomist Korhan Berzeg'in Gizemli Kayboluşu mahalle sakinlerinde büyük endişe yaratıyor
  4. 14:33 İran Dışişleri Bakanı İsrail'e Sert Tepki Verdi: 'Çocuk Oyuncaklarına Benziyor!
  5. 14:29 Galatasaray-Pendikspor Maçı: Liderlik Koltuğu İçin Kritik Karşılaşma Öncesi Heyecan Dorukta
  6. 14:25 Türkücü İzzet Yıldızhan 23 yıllık eşiyle sosyal medyayı salladı! İlk kez paylaştı!
  7. 14:25 Malatya'da Uyuşturucu Operasyonu: 8 Şüpheli Yakalandı, Büyük Miktarlarda Uyuşturucu Ele Geçirildi
  8. 14:22 Trabzonspor, Yıldız Transfer İçin Hazırlıklara Başladı: Olympiakos'un Fortounis'i Radarında!
  9. 14:17 İzmir'de Şiddetli Yağışın Ardından Foça Açıklarında Hortum Oluştu
  10. 14:05 New York'ta Farelerle Bulaşan Hastalık Vakalarında Artış: Sağlık Yetkilileri Tedbir Alıyor
  11. 14:03 Grammy Ödüllü American Idol Şarkıcısı Mandisa Lynn Hundley 47 Yaşında Hayatını Kaybetti
  12. 14:01 Can Uzun'un Duygusal Anları: Penaltı Kaçırışı ve Gözyaşlarıyla Dolu Maç
  13. 14:00 İzel-Çelik-Ercan grubu birleşmişti! O grup yeniden dağıldı!
  14. 13:57 Libya'dan ABD'nin Filistin BM Üyeliğini Veto Etmesine Tepki:İnsani Değerler ve Hukuka Saygı Çağrısı
  15. 13:53 Xiaomi, İlk Elektrikli Otomobilini Piyasaya Sürdü
  16. 13:53 Ev Yapımı Peynirli Börek Tarifi: Sofralarınıza Lezzet Katın!
  17. 13:47 Balıkesir'de Dereye Düşen Adamın Cansız Bedenine Ulaşıldı
  18. 13:47 20 Nisan 2024 akaryakıt fiyatları
  19. 13:45 Beşiktaş'ta bir futbolcuyla yollar kesin olarak ayrıldı!
  20. 13:42 "Türk Fizikçi Furkan Öztürk, Harvard'dan Prestijli Ödül Aldı"
Politika Haberleri