Kartlarda puanı olanlar dikkat! Son günler

Kartlarda puanı olanlar dikkat! Son günler

Kartlarda puanı olanlar dikkat! Son günler Tüketici dernekleri, banka ve kredi kartlarının yanı sıra perakende sektöründe faaliyet gösteren markaların veya AVM'lerin müşterilerine sunduğu sadakat kartlarındaki puanların yıl sonuna kadar kullanılması çağrısında bulundu.Yetkililer,...

Tüketici dernekleri, banka ve kredi kartlarının yanı sıra perakende sektöründe faaliyet gösteren markaların veya AVM'lerin müşterilerine sunduğu sadakat kartlarındaki puanların yıl sonuna kadar kullanılması çağrısında bulundu.

Yetkililer, bu puanların en azından bir kısmının kullanım süresinin 2019 itibarıyla dolabileceğini, tüketicilerin konuyla ilgili bilgi alması gerektiğini bildirdi.

Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Küçük "Ülkemizde kredi kartı sayısı 68 milyon, toplam banka kartı sayısı ise 160 milyonu aşmış durumda. Şirketlerin ve markaların verdiği sadakat kartlarının sayısı ise bilinmiyor" dedi.

Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Levent Küçük, yaptığı açıklamada, artan rekabet ile birlikte müşteri memnuniyeti ve müşteri bağlılığı her geçen gün daha önemli hale geldiğini belirterek, özellikle sadık ve düzenli ödeme yapan müşterilerin, işletmeler ve bankalar tarafından tercih edildiğini söyledi.

Bu kapsamda firmaların müşterilerine çeşitli firma kartları verdiğini dile getiren Küçük, kullanımı teşvik etmek ve müşteri bağlılığını sağlamak amacıyla harcama yaptıkça kartlara para puan ve hediyeler yüklendiğini, hava yolu şirketlerinin uçuş mili hediye ettiğini anlattı.

Küçük, insanların özellikle kredi kartlarında puan kazanma yolunu çok tercih ettiğini kaydederek, şu uyarılarda bulundu:

"Bankalararası Kart Merkezi verilerine göre ülkemizde kredi kartı sayısı 68 milyonu, toplam banka kartı sayısı ise 160 milyonu aşmış durumda. Şirketlerin ve markaların verdiği sadakat kartlarının sayısı ise bilinmiyor. Bu kartlarda biriken puanların ve millerin belli bir kullanım süresi oluyor. O yüzden tüketiciler kartlardaki puanların kullanım süresini kontrol etmeli. Bu yıl süresi dolacak puanları 2019 bitmeden kullanmalı. Aslında bu puanların ne zaman süresinin dolacağına dair bankalar ve ilgili şirketler tarafından bilgilendirme yapılmalı."

Küçük, puanların nerelerde kullanılacağına dair bilgilerin ilgili baka veya şirketlerden öğrenebileceğini sözlerine ekledi.

"KAZANILMIŞ HAKKIN KULLANIMININ SÜREYLE SINIRLANDIRILMASI DOĞRU DEĞİL"

Bilinçli Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Ömer Keser ise, kredi kartlarındaki puanların tüketicilerin kazanılmış hakkı olduğunu belirterek, "Bankaların bu hakkın kullanımını süreyle sınırlandırmasını doğru bulmuyoruz. Tüketici bu hakkı istediği zaman kullanabilmeli." dedi.

Bankaların bu konudaki kuralları yumuşatması gerektiğini dile getiren Keser, bu noktadaki yaklaşımın tüketici memnuniyeti çerçevesinde olması gerektiğini söyledi.

Keser, "Dolayısıyla müşteri memnuniyetini öne alan bankalar tüketiciler tarafından daha çok tercih edilecektir. Bu durum da bankaların lehine olacaktır. Tüketicilerin bu talebine bankaların ve diğer şirketlerin olumlu yanıt vermelerini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Kartlarda puanı olanlar dikkat! Son günler" haberi, 13 Aralık 2019 tarihinde yazılmıştır. Ekonomi kategorisi altında bulunan Kartlarda puanı olanlar dikkat! Son günler haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kartlarda puanı olanlar dikkat! Son günler 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:21 İçkili Araç Kullanma Davasında, Alkol Üreten Vücuda Sahip Kişi Hakkında Karar Verildi!
  2. 21:06 Koç Holding'den Uyarı: Sahte Hesaplar ve Web Siteleri!
  3. 20:56 İflas Dalgası Sürüyor: Türkiye'nin İki Dev Şirketi Daha Battı!
  4. 20:47 Tüm Tazminatı Almak İçin Yeni Bir Yöntem Geliyor! İstifa Edenler Dikkat!
  5. 20:38 Moda Devi Krizde! Firma İflas Etti ve 100'den Fazla Mağazasını Kapatmayı Planlıyor!
  6. 20:33 ASELSAN'ın Yeni Silahı "Ejderha"! Uzaktan Durma Yeteneğiyle Herkesi Şaşırtıyor!
  7. 20:28 Sigortadan ödeme alabilmek için gerçekleştirdikleri yöntemler tüyler ürpertici!
  8. 20:26 Boğaziçi Üniversitesi'nde Tarihi Bir Durum: İlk Seçilmiş Rektör Okula Alınmadı!
  9. 20:23 Bakan Güler'den Irak İşbirliği ve Savunma Güncellemeleri: Ortak Harekat Merkezi ve F-16 Süreci
  10. 20:21 Apple, Çin Pazarında Zorlu Bir Döneme Giriyor!
  11. 20:20 Uzayda o tehlikelerden koruyor: Akrep derisinden üretiliyor ve Türk yapımı!
  12. 20:14 Trafik sigortasında yeni bir dönem başlıyor!
  13. 20:06 Milli Eğitim Bakanı, öğretmen atamalarıyla ilgili kesin bir rakam verdi
  14. 19:59 Yıllar sonra altın fiyatlarında bir ilk yaşandı!
  15. 19:55 Bademli Magnum dondurmalarının iki ülkede de geri çağrılmasına karar verildi
  16. 19:47 Türk firmasının çığır açan buluşu: Eski aracınızı elektrikli hale getirin!
  17. 19:41 Özgür Özel, eski cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i ziyaret etti
  18. 19:30 Rusya, Türk Hava Yolları'nın Rus Vatandaşlarına Meksika ve Arjantin Seyahatlerinde Uyarı Yaptı
  19. 19:27 EPA'nın Yeni Standartları: Ağır Yük Araçlarında Emisyon Kısıtlamaları ve Elektrikli Araç Endişeler
  20. 19:24 İsmailağa Cemaati'nde Lider Değişimi: Fikri Doğan Yeni Şeyh Olarak İlan Edildi
Ekonomi Haberleri