Kaspersky'den Telegram Kullanıcılarına Toncoin Dolandırıcılığı Uyarısı

Kaspersky'den Telegram Kullanıcılarına Toncoin Dolandırıcılığı Uyarısı

Kaspersky'den Telegram Kullanıcılarına Tonco... Kaspersky araştırmacıları, Telegram kullanıcılarını kripto para birimi dolandırıcılığına karşı uyarıyor. Dolandırıcılar, Toncoin (TON) adı altında kripto para çalma girişimlerinde bulunuyor. Kullanıcılar, hızlandırıcılar ve referanslarla kandırılıyor.

Kaspersky araştırmacıları, Telegram kullanıcılarını Toncoin (TON) adlı kripto para birimine karşı yapılan dolandırıcılık girişimleri konusunda uyarıyor. Dolandırıcılar, hızlandırıcılar ve referanslarla kullanıcıları kandırarak kripto paralarını çalmaya çalışıyor. Bu tür tekliflere karşı dikkatli olmak önemli.

Kaspersky araştırmacıları, dolandırıcıların dünya genelindeki Telegram kullanıcılarından Toncoin (TON) çalmaya çalıştığına dair ölçeklenebilir bir plan tespit etti. Şirketin açıklamasına göre, dolandırıcılar, kullanıcıları kripto para birimi hızlandırıcıları ve arkadaşlık referansları gibi çeşitli taktiklerle hedef alıyorlar.

Saldırı, dünyanın dört bir yanındaki kullanıcıları etkiliyor ve dolandırıcılar, Telegram kullanıcılarını cezbetmek için gelişmiş bir plan kullanıyorlar. Hedeflenen kişilere, kontak listelerinden biri tarafından "özel bir kazanç programına" katılmaları teklif edilen bir bağlantı gönderiliyor. Dolandırıcılar, kurbanlardan kripto para birimlerini depolamak için resmi olmayan bir Telegram botuna katılmalarını ve yasal cüzdanlarına bağlamalarını istiyorlar.

Daha sonra, kullanıcılara sözde hızlandırıcılar satın almaları söyleniyor. Dolandırıcılar, bu işlemi tamamlamaları gerektiğini ve kullanıcıların kazanmaya başlamak için bunu yapmaları gerektiğini ikna etmeye çalışıyorlar. Ancak, satın alma işleminden sonra kullanıcılar kripto paralarını geri dönülemez bir şekilde kaybediyorlar.

Kaspersky'nin Kıdemli Web İçerik Analisti Olga Svistunova, hızlandırıcıların dolandırıcılar tarafından kullanıcıların token kazanmalarını sağlayan araçlar olarak tanıtıldığını belirtti. Bu taktik, çevrimiçi oyunlardaki destekleyicilere benziyor ve kullanıcıların ek avantajlar elde edebileceklerini düşünmelerini sağlıyor.

Svistunova, yönlendirme programının saldırının önemli bir bileşeni olduğunu vurgulayarak, "Ne kadar çok kişi buna katılırsa, dolandırıcıların kazancı o kadar yüksek oluyor" dedi. Dolandırıcılar, kurbanın para kazanmaya başlayabilmesi için en az beş kişinin özel bir gruba katılmasını istiyorlar ve davet ettikleri her kişiden komisyon alacaklarını iddia ediyorlar.

Toncoin, Telegram Open Network (TON) blok zinciri tarafından desteklenen bir kripto para birimidir. Telegram, aylık 900 milyon kullanıcıya ulaşan bir mesajlaşma platformudur ve bu nedenle TON ile ilişkili dolandırıcılık girişimleri özellikle tehlikeli kabul edilir.

Kaspersky uzmanları, kullanıcıların arkadaşlarından veya yakın tanıdıklarından gelse bile kolay yoldan zenginlik vaat eden tekliflere karşı dikkatli olmalarını ve bilinmeyen veya şüpheli cüzdanlara kripto para aktarmamalarını tavsiye ediyorlar.

"Kaspersky'den Telegram Kullanıcılarına Toncoin Dolandırıcılığı Uyarısı" haberi, 25 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 25 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Kaspersky'den Telegram Kullanıcılarına Toncoin Dolandırıcılığı Uyarısı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kaspersky'den Telegram Kullanıcılarına Toncoin Dolandırıcılığı Uyarısı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 05 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:23 Masrafı yok diye bol bol ekildi: Sarı altında hasat erken başladı!
  2. 04:18 Hızlı kilo vermek istiyorsanız 3 beyazdan uzak durun!
  3. 04:16 En sevilen iki ürün birleşti ortaya şaheser çıktı: İşte gelin çantası tarifi
  4. 04:15 Şipşak kurabiye: Tahinli kurabiye tarifi
  5. 04:13 Ustaların tarifi: 15 dakikada orjinali aratmayan su böreği
  6. 04:11 Bu şekilde saklayan muzu 1 ay taptaze tutuyor!
  7. 03:18 5 Mayıs 2024 Günlük burç yorumu
  8. 02:47 Restoranlarda tepki çeken uygulama! Uzmanı uyardı: Ödemeyin
  9. 02:44 iPhone'da bulunan kilit ekranı özelliği Android'e de geliyor
  10. 02:43 Amazon'un satışları ilk çeyrekte arttı!
  11. 02:41 Kan grubuna göre hastalık riskleri neler? En şanslılar o kan grubuna sahip olanlar çıktı
  12. 02:40 On milyonlarca kişi WhatsApp'a gizlice giriyor!
  13. 02:37 Teknoloji şirketlerinde işten çıkarmalar dünya genelinde devam ediyor!
  14. 02:35 Üniversite-sanayi arasındaki dijital köprüyü kuracak uygulama: JobSocial
  15. 02:33 Araştırma üniversitelerine AR-GE için 503,9 milyon lira bütçe
  16. 02:32 Google yapay zekanın verimli kullanımı için eğitim veriyor
  17. 02:28 Türk mühendisler devletlerin sakladığı sırrı keşfetti!
  18. 02:26 Sevgilinizin sizi aldattığını nasıl anlarsınız? Sosyal medyada "Bunu deneyin" diyerek paylaştı!
  19. 02:24 Bu besinler mutluluk hormonlarını tavan yaptırıyor!
  20. 02:19 5 Mayıs 2024: Tarihte bugün
Gündem Haberleri