Kayyum atanan HDP'li belediyelerin eş başkanları hakkında tutuklama talebi!

Kayyum atanan HDP'li belediyelerin eş başkanları hakkında tutuklama talebi!

Kayyum atanan HDP'li belediyelerin eş başkan... Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinin kayyum atanan Belediye Eş Başkanı Keziban Yılmaz ile Kocaköy Belediye Eş Başkanı Rojda Nazlıer...

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinin kayyum atanan Belediye Eş Başkanı Keziban Yılmaz ile Kocaköy Belediye Eş Başkanı Rojda Nazlıer tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildi.

Kayapınar Belediye Eş Baskanı Kezban Yılmaz ile Kocaköy Belediye Eş Başkanı Rojda Nazlıer tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Van’ın Erciş ilçesinde hakkındaki terör soruşturması nedeniyle görevinden uzaklaştırılıp gözaltına alınan HDP’li Belediye Başkanı Yıldız Çetin’in yerine; Diyarbakır’da ise HDP’li Kayapınar, Kocaköy ve Bismil ilçe belediyelerine kayyum atandı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Selçuk Mızraklı hakkında kararDiyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Selçuk Mızraklı hakkında karar

Dün sabah saatlerinde yapılan polis baskınlarında Kayapınar Belediyesi Eş Başkanı Keziban Yılmaz, Diyarbakır’ın Bismil İlçe Belediye Eş Başkanı Gülcan Özer ile Kocaköy Belediye Eş Başkanı Rojda Nazlıer’in de gözaltına alındığı belirtildi.

Dün Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen bir soruşturma kapsamında İçişleri Bakanlığı kararıyla görevinden uzaklaştırılan ve yerine kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, Kayapınar Belediyesi Eşbaşkanı Keziban Yılmaz, Bismil Belediyesi Eşbaşkanı Orhan Ayaz ve Kocaköy Belediyesi Eşbaşkanı Rojda Nazlıer gözaltına alınmıştı.

TUTUKLAMA TALEBİYLE MAHKEMEYE SEVK EDİLDİLER

Kayapinar Belediye Eş Baskanı Kezban Yılmaz ve Kocakoy Belediye Eş Başkanı Rojda Nazlıer tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

HDP, KAYYUM ATAMALARI NEDENİYLE MECLİS ÇALIŞMALARINA KATILMAYACAK

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, bugün yaptığı açıklamada atanan kayyumlar nedeniyle HDP'nin Meclis çalışmalarına 3 gün süreyle katılmayacağını açıklamıştı.

HDP'li bazı belediyelere kayyum atanmasını eleştiren Temelli, "Bugün de yeni kayyumlar atandı. Kayyum bir anayasal suçtur. Bu anayasal suçtan bir an önce vazgeçilmesini ve tüm belediye eş başkanlarımızın göreve iade edilmesini istiyoruz" demişti.

Meclis'te halkın iradesi yerine kayyumlara sahip çıkıldığını savunan Temelli, "Mecli'steki tüm milletvekillerini uyarıyoruz; hangi partiden olursanız olun unutmayın, halkların temsilcilerisiniz. Öncelikle halkın, halkların iradesine sahip çıkacaksınız. Nerede bir mağdur, mazlum varsa önce onun hakkını savunacaksınız. Bunu yapmadığınız sürece ne halkın temsilcisi ne de milletvekili olabilirsiniz. O yüzden de 3 gün boyunca Meclis çalışmalarına katılmayacağız. Bu tavrı protesto edeceğiz. Bütün milletvekillerini uyaracağız, yüzleşmeye davet edeceğiz. Üç gün boyunca orada olmayacağız ama dönüp HDP sıralarına baktığınızda biz olmasak da orada halkın iradesini göreceksiniz." diyerek protesto edeceklerini açıklamıştı.

"Kayyum atanan HDP'li belediyelerin eş başkanları hakkında tutuklama talebi!" haberi, 22 Ekim 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Kayyum atanan HDP'li belediyelerin eş başkanları hakkında tutuklama talebi! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kayyum atanan HDP'li belediyelerin eş başkanları hakkında tutuklama talebi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:50 Bunu yaparsanız marul daha uzun süre taze kalacak
  2. 22:41 Dünyanın en zengin yüzde 0,001'i parasını buna yatırıyor!
  3. 22:38 İşte enfeksiyonu yok edip ödemi alan o baharat!
  4. 22:34 Tırnaklarınızdaki beyaz noktaları küçümsemeyin!
  5. 22:06 Fitch Ratings'den Türkiye'ye maliye politikası uyarısı geldi: "Düzenleme şart"
  6. 22:06 Öz Gıda İş Sendikası Patiswiss eylemi için çağrıda bulundu: "Tüm emekçi dostları bekliyoruz"
  7. 22:05 Mahkeme, Savaş Ay'ın bankadaki parasının nasıl paylaşılacağına karar verdi
  8. 22:02 On binlerce öğretmen adayının beklediği haberi aldı! İşte atanacak öğretmen sayısı
  9. 21:18 Beşiktaş Türk teknik direktör getiriyor! Santos'un yarattığı yıkımı o düzeltecek
  10. 21:18 CNN'nin "Borcunuzu şişiriyor musunuz?" sorusuna Şimşek'ten cevap: "Ortada abartılacak bir şey yok"
  11. 21:18 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'den Hamle! Bursaspor Divan Kurulu İle Bir Arada!
  12. 21:18 İYİ Parti'nin kurultay yeri açıklandı!
  13. 19:30 İran'da Mahsa Emini protestoları: Rap şarkıcısı idama çarptırıldı
  14. 19:27 Kılıçdaroğlu’ndan Özel’e ‘Erdoğan’ tepkisi geldi: "Sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir"
  15. 19:08 Galatasaray, Şampiyonluk İddiasını Güçlendirmek İçin Victor Lindelöf Transferinde Kararlı
  16. 19:08 TikTok CEO’su Shou ABD'deki yasa için konuştu: "İçiniz rahat olsun, hiçbir yere gitmiyoruz"
  17. 19:03 Gizemli Zaman Yolcusu: 6000 Yıl Sonrasının Şaşırtıcı Görüntüleri Ortaya Çıktı
  18. 18:58 Sırrı Sakık ve Önder Aksakal arasındaki tartışma Meclis'te gergin anlar yaşanmasına neden oldu
  19. 18:55 PKK terör örgütünün Almanya sorumlularından Saim Çakmak yakalandı
  20. 18:53 Biden, Tiktok'un Amerika'da yasaklanması kararını içeren tasarıyı imzaladı
Politika Haberleri