KDHC'den çaldıkları istihbaratı FBI'a satmayı teklif ettiler

KDHC'den çaldıkları istihbaratı FBI'a satmayı teklif ettiler

KDHC'den çaldıkları istihbaratı FBI'a satmay... Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC) Madrid elçiliğini basan gizli örgüt, çaldığı istihbaratı FBI'a satmayı teklif etti.

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC) Madrid elçiliğini basan gizli örgüt, çaldığı istihbaratı FBI'a satmayı teklif etti.

22 Şubat'ta Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC) Madrid Büyükelçiliği'ne baskın yapılıp personelin rehin alınması, bazı belgelerle bilgisayarların çalınması olayını soruşturan İspanya Yüksek Mahkeme Yargıcı Jose de la Mata, 14 sayfalık iddianame hazırladı.

5 saat süren baskına karışan bıçaklı, levyeli ve sahte silahlı 10 kişi arasından 7 kişinin kimlikleri tespit edildi. Zanlılar hakkında cebirle konut dokunulmazlığını ihlal, gasp, tehdit ve organize suçlar dahil 6 farklı suçtan uluslararası arama ve tutuklama kararı çıkarıldı.

FBI'YA SATMAYA ÇALIŞTILAR

ABD ve Güney Kore vatandaşlarından oluşan grubun lideri ise Meksika vatandaşı Adrian Hong Chang olarak belirlendi. Chang'ın FBI ile temas kurup ele geçirdiği istihbaratı satmaya çalıştığı belirtildi.

İspanyol gazetesi El Pais, baskın ihbarı alan polisin elçilik kapısına gittiğinde karşılarına çıkan Adrian Hong Chang'ın üst düzey bir diplomat olduğuna ve elçiliğin içinde her şeyin normal gittiğine polisleri ikna ettiğini yazdı.

Chang ile ekibinin saatler sonra Lizbon'a gidip oradan New York uçağına bindiği, 5 gün sonra da Amerikan istihbarat servisleriyle temasa geçmeye çalıştığı kaydedildi.

Yargıç Jose de la Mata'ya göre elçilik saldırısını düzenleyenler, kendilerini Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nde Kim Jong-un liderliğindeki hükümeti devirmek için kurulmuş gizli bir örgütün üyesi olarak tanıttı. ABD'nin The Washington Post gazetesi bu gizli örgütün adının 'Cheollima Sivil Savunma' olduğunu yazdı. Batı basınına göre Kim'i devirmek için doğrudan eylemde bulunmasıyla diğer KDHC muhaliflerinden ayrılan 'Cheollima Sivil Savunma' hakkında bilinenler kendi yaptıkları açıklamalara ve İspanyol yargıcın iddianamesine dayanıyor. Kendine 'Özgür Joseon' da diyen 'Cheollima Sivil Savunma', ilk kez Şubat 2017'de Kuala Lumpur Havaalanı'nda suikasta kurban giden Kim Jong-un'un kardeşi Kim Jong-nam'ın korumaları olduklarını söylediklerinde gündeme gelmişti.

Cheollima Sivil Savunma, 1 Mart'ta yayımladığı açıklamada, kendisini 'sürgündeki geçici KDHC hükümeti' ilan etmeye ve 'insanlığa karşı suç işleyen Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti hükümetini devirme' yemini etmeye yer verdi.

Grup, bu haftadan itibaren yeni ülke için vize satacağını ve destekçilerin Ethereum (ETH) kripto parasıyla ödeme yapabileceklerini de açıkladı. Cheollima, başarılı olmaları durumunda, bu vizeleri alanların ülkeyi başka hiçbir kimlik bilgisi olmadan ücretsiz ziyaret edebileceklerini vaat etti. Fiyat, Blockchain üzerinden verilecek ilk 1000 vize için 1 Ether olarak belirlendi. Blockchain kullanılarak 200.000 vize verilecek. Kalan 199.000 vizenin fiyatı belirtilmedi. Fiyat sabit kalırsa, grup vize satışıyla yaklaşık 27 milyon dolar kazanmayı hedefliyor.

"KDHC'den çaldıkları istihbaratı FBI'a satmayı teklif ettiler" haberi, 27 Mart 2019 tarihinde yazılmıştır. Dünya kategorisi altında bulunan KDHC'den çaldıkları istihbaratı FBI'a satmayı teklif ettiler haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. KDHC'den çaldıkları istihbaratı FBI'a satmayı teklif ettiler 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  2. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  3. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  4. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  5. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  6. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  7. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  8. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  9. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  10. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  11. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  12. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  13. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  14. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  15. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  16. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  17. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  18. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  19. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
  20. 00:01 İbrahim Tatlıses ve Oğlu Ahmet Tatlıses Arasındaki Mahkeme Süreci Sürüyor: İddialar ve Açıklamalar
Dünya Haberleri