Kemal Kılıçdaroğlu: Kimse Erdoğan’ın işleyeceği suça ortak olmamalı

Kemal Kılıçdaroğlu: Kimse Erdoğan’ın işleyeceği suça ortak olmamalı

Kemal Kılıçdaroğlu: Kimse Erdoğan’ın işleyec... ''Erdoğan ekonomide sert tedbir alacak, sorumluluğu üstlenecek bir ortak arıyor''

23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı ve TBMM’nin 104. Kuruluş yıldönümü nedeniyle Meclis özel gündemle toplanırken, akşam da Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş bir resepsiyon verdi. Gerek özel gündemli toplantı, gerekse resepsiyonda, "yeni anayasa" başlığı öne çıkarken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yapacağı görüşme takvimi de netleşti. Resepsiyonda, çay sohbetinde bir araya gelen Erdoğan ve Özel, gelecek hafta kapsamlı görüşme için randevulaştı. CHP lideri Özel, seçimden sonra Erdoğan’dan randevu isteyeceğini açıklamış, Cumhurbaşkanı Erdoğan da buna olumlu yanıt vermişti.

Önceki akşam... CHP’nin eski lideri Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından bir mesaj paylaştı: 

"Milyonlarca çocuğumuzun beslenme ve eğitim sıkıntısı çektiği, milyonlarca gencimizin, bırakın gençliğini yaşamayı, henüz ülkesinde deniz yüzü bile göremediği, milyonlarca anne, babanın geçim sıkıntısı içerisinde depresyona girdiği, milyonlarca emeklimizin ay sonunu getiremediği, torunlarına bile mahçup olduğu, milyonlarca sığınmacının ülkemizin demografik yapısını bozacak şekilde tehlike teşkil ettiği, doların 30 liranın üstünde olduğu, bir kuru ekmeğin 10 lira olduğu, icra dosyalarını istifleyebilmek için ek binaların kiralandığı bir ülkede; bu düzenin kurucusu sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir..!"

Bu paylaşım üzerinde Kılıçdaroğlu’nu aradım. 

CHP’nin 7’nci Genel Başkanı dedi ki: 

"Partiden tamamen bağımsız söylüyorum. Sade bir yurttaş olarak düşüncelerimi ifade ediyorum.  Bu kadar yoğun sorunların yaşandığı bir ülkede mesajımda da ayrıntıları saydım. Anayasada değişiklik örneğin. Ne yapılacak anayasada? ‘Değişiklik yapacağım’ diyor. Erdoğan’ın keyfi geldi diye anayasaya mı değiştireceğiz? Yapılan bütün değişiklikler Erdoğan’ın isteği üzerine oldu. Ülke tam anlamıyla felaketle karşı karşıya kaldı. Bunun neyini değiştirecek? Neresini değiştirecek? Rahatsız olduğu tek bir şey var: Namusu ve şerefi üzerine yemin etmişti herhalde bunu değiştirecek."

Kılıçdaroğlu, "Sarayın sorunlarını çözmek için siyaset yapmıyoruz" dedi.

"KIMSE ERDOĞAN’IN IŞLEYECEĞI SUÇA ORTAK OLMAMALI"

Kılıçdaroğlu’na, "31 Mart sonrası kutuplaşmadan yumuşamaya yol alındı. Bu iyi değil mi?" sorusunu yönelttim:

"Kutuplaşmadan çıkmanın yolu milletin refaha çıkmasıyla olur. Siz ya milletin tercümanı olacaksınız ya da... Emeklinin, işçinin, memurun, milyonlarca işçinin sorununu dile getireceksiniz, onların sorunlarını çözerseniz kutuplaşma da biter. Bütün o sorunlar bundan sonra daha da büyüyecek. Alınan, alınacak ekonomik kararlar icra dosyalarını daha da artıracak, işsizlik çok daha büyüyecek. Bakın; Erdoğan kendisine ortak arıyor! Sorumlulukları üstlenecek ortak arıyor. Ortak arıyor net! Ekonomide daha sert kararlar alacak. İşsizlik, fakirlik artacak, dolar yükselecek. Bu politikaları izlerken kendisine ortak arıyor. Nesini müzakere edeceğiz? Siz kimin temsilcisisiniz? CHP milletin temsilcisidir. Halkın sorunlarını çözmek için siyaset yapıyoruz, sarayın sorunlarını çözmek için değil. Kimse Erdoğan’ın işleyeceği bu suça ortak olmamalı. Erdoğan ekonomi de sert tedbirler alacak, Mehmet Şimşek sert tedbirler alacak. Aldığı tedbirlere, milleti perişan edecek tedbirlere kimsenin ortak olma hakkı yoktur."

SONUÇ: Evet... CHP’nin eski liderinin açıklamalarını okudunuz. 31 Mart yerel seçimlerinden sonra siyasette bir yumuşama var ve iki liderinin buluşması önemli. Burada CHP lideri Özgür Özel’e düşen şu: Beştepe’ye gitmeden önce hangi konu başlıklarını gündeme getireceğini açıklamalı ve şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşmalı.

"Kemal Kılıçdaroğlu: Kimse Erdoğan’ın işleyeceği suça ortak olmamalı" haberi, 26 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 26 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kemal Kılıçdaroğlu: Kimse Erdoğan’ın işleyeceği suça ortak olmamalı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kemal Kılıçdaroğlu: Kimse Erdoğan’ın işleyeceği suça ortak olmamalı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 06 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:Sozcu

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
(2) Yorum
SON HABERLER
  1. 23:13 Sergen Yalçın'dan Şaşırtıcı Açıklama: Beşiktaş Sorusuna Dikkat Çeken Cevap!
  2. 22:58 Türkiye'den Vizesiz Ziyaret Edilebilecek Ülkelerin 2024 Yılı Güncel Listesi Yayınlandı!
  3. 22:52 İnci Taneleri'nin Veda Tarihi Belli Oldu! Kanal D Resmi Açıklama Yaptı!
  4. 22:46 Altın Sahipleri İçin Kritik Uyarı: "O Tarihte Sert Bir Düşüş Bekleniyor"
  5. 22:38 Türkiye böylesini görmedi! Bir sektörde 3 bin şirket birden battı, 100 bin kişi işini kaybetti!
  6. 22:31 Dikkat! Ünlü bir baharat markasında tehlikeli madde bulundu! Herkes bu ürünleri hemen atmalı!
  7. 22:27 Gaziantep'te Beton Tankeri ve Minibüs Kazasında Ölenlerin Kimlikleri Belli Oldu!
  8. 22:24 CHP'nin ekonomi raporu: Vatandaşlar, krediye bel bağlayarak geçimlerini sürdürüyor
  9. 22:19 Dolarda tam 38 yıl sonra bir ilk yaşandı
  10. 22:17 Fenerbahçe şampiyonluk yolunda büyük yara aldı
  11. 22:14 Ankaralıları sevindirecek haber meteorolojiden geldi! 7 Mayıs 2024 Ankara hava durumu
  12. 22:09 Tesla'nın insansı robotu, fabrikada görev almaya başladı ve ürünleri yerleştirip kutuları taşıyor
  13. 22:09 Altın tahmincisi uyarıyor: Gram altında yeni bir zirve görülebilir!
  14. 22:01 Mustafa Bozbey, yeğenini belediye şirketine başkan olarak atadı iddiaları!
  15. 21:57 Madonna, Copacabana Plajı'nda muhteşem bir gösteriye imza attı: 1.5 milyon kişi konser alanındaydı
  16. 21:53 İYİ Parti'de Müsavat Dervişoğlu başkanlığında ilk toplantı gerçekleşti
  17. 21:51 2024'te Güneş Aktivitesi Zirveye Ulaşıyor: Mars'ın Geleceği Tehlikede mi?
  18. 21:50 İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı, Refah'a saldırı çağrısı yaptı
  19. 21:47 Kenya'daki sel felaketinde ölü sayısı 228'e çıktı
  20. 21:46 Erdoğan, Hamas lideri Heniyye ile görüştü
Politika Haberleri