Kemal Kılıçdaroğlu'ndan talimat: Belediyede politika yapanı kovun

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan talimat: Belediyede politika yapanı kovun

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan talimat: Belediyede ... Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Yardımcılarınız ben de politika yapacağım diyorsa onları kapının önüne koyun” talimatı verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Yardımcılarınız ben de politika yapacağım diyorsa onları kapının önüne koyun” talimatı verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin geçtiği zor dönemde CHP’li belediye başkanlarının çözüm üretmek zorunda olduğunu vurgulayarak, “Türkiye ekonomisinin yerelde yüzde 50’den fazlasını yönetir hale geldiğimize göre temel konularda ortak hareket etmemiz lazım” dedi. Kılıçdaroğlu, 7 temel ilkeyle belediyelerin yönetileceğini belirterek, “Belediyede politika yapacak kişi yalnızca belediye başkanıdır. Yardımcılarınız ben de politika yapacağım diyorsa onları kapının önüne koyun. Partinin genel başkanı olarak söylüyorum. Falan milletvekili telefon etti, şunun yakını falan. Hiç dinlemeyeceksiniz” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, Belediye Başkanları Çalıştayı açılış konuşmasında özetle şunları söyledi:

7 TEMEL İLKE

Çözümler üretmeliyiz: Yerel seçimlerde büyük bir başarı elde ettik. Bu başarı halkın demokrasiye olan bağlılığının başarısıdır. Halk bizi şöyle görüyor: Bu sorunu çözerse CHP çözer. Türkiye ekonomisinin yerelde yüzde 50’den fazlasını yönetir hale geldiğimize göre temel konularda ortak hareket etmemiz lazım. Bütün belediyelerimiz ortak hedefler, projelerden yola çıkarak kendi çalışmalarını yürütecekler.

7 temel ilkeyle yönetim: Güveni sağlamanın yolu belirlediğimiz 7 temel ilkeden geçiyor. 7 temel ilkeyi çerçeveletip belediyelere asın, vatandaş da okusun. Belde halkıyla belediye başkanı arasındaki güveni sağlayacaktır. Size oy vermeyenler de helal olsun diyecektir. Yönettiğiniz belediyelerde hiç kimseyi inançları, kimliği ve yaşam tarzı nedeniyle ötekileştirmeyin, herkesi kucaklayın. Hizmeti belli kişiler, zümreler, akrabalar, yandaşlar için değil halk için üretiniz. Sizi makama taşıyanın belde halkı olduğunu unutmayınız. Fakir mahallelere pozitif ayrımcılık yapınız. Hizmet programınızda kadınlar ve engellilere öncelik veriniz. Yoksullara yardım yaparken insan onurunu koruyunuz, yoksulluğu teşhir etmeyiniz. Harcamalar ve yatırımları disiplin içinde planlayın, her kuruşun hesabını vatandaşa veriniz. Hiç kimse unutmasın kul hakkı halkçılığın temel ilkelerinden birisidir. Yönetici atamalarında liyakat esasına uyunuz, partizanlıktan kaçınınız. Sizden önce başlatılan projeleri kamu yararı varsa sürdürünüz. Belediyeyi adaletle yöneteceksiniz. Belediye çalışanlarının özlük haklarını koruyunuz.

POLİTİKA YAPANI KAPI ÖNÜNE KOYUN

Politika yapana kapı önü: Bunları yaptığınızda belde halkıyla aranızda olağanüstü bir güven ilişkisi oluşur. Belediyede politika yapacak kişi yalnızca belediye başkanıdır. Yardımcılarınız ben de politika yapacağım diyorsa onları kapının önüne koyun. Partinin genel başkanı olarak söylüyorum. Falan milletvekili telefon etti, şunun yakını falan. Hiç dinlemeyeceksiniz. Her arkadaşım mutlaka kreş yapsın. Her çocuğun iyi yetişmesi, iyi beslenmesi sizin temel görevlerinizden birisidir. Kadının da kenti gezmeye hakkı var. Bir eğlence merkezine gitmeye hakkı var. Dolayısıyla çocuk erkil bir toplumuz. Anne ve babanın bütün dikkati çocuk üzerine kitleniyor. Çocuğun üzerine titreniyor.

Baskılar bizi yıldıramaz: Zor koşullarda görev yapıyorsunuz. Ekonomik olarak zor bir dönemdeyiz. Üzerinize baskılar gelecektir. Ama bizim felsefemiz vardır. Baskılar bizi yıldıramaz. Beldede demokratik bir ortam yaratacağız. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir belde yaratacağız. Yaptığınız küçük bir hareketin bir kitleye büyük mutluluklar getirdiğini göreceksiniz. Hepinizin görevi zor ama güzel. Hepinize yürekten başarılar diliyorum. Hepiniz başarılı bir belediye başkanı profilini ortaya koymak zorundasınız. Merkezden her belediye başkanının faaliyetini izleyeceğiz.

AKP SORUN ÜRETEN BİR PARTİ OLDU’

Türkiye’de yaşanan ekonomik sıkıntıları rakamlarla açıklayan Kılıçdaroğlu, “Türkiye’de yaşanan en büyük sorun siyasal iktidara duyulan güvensizliktir. Güvensizlik üzerine ülkeyi yönetemezsiniz, dış politika, eğitimi inşa edemezsiniz” dedi. Tek adam rejimine geçilmesiyle ekonomide büyüme hızının düştüğünü, milli gelirin azaldığını, vatandaşın TL’ye güvenmediğini belirten Kılıçdaroğlu, “Dünyada hukukun üstünlüğü sıralamasında 101. sıradan 109. sıraya düştük. Basın özgürlüğü açısından 155. sıradan 157. sıraya düştük. Hapisteki gazeteci sayısı, 134. Siz dünyaya, Türkiye’de basın özgürdür, dediğinizde kaç kişi inanacak. Yargıtay Başkanı ‘Yargıya güven yüzde 30’ dedi. Tek adam rejiminden önce böyle bir şey yoktu. Gazi Meclis’in yetkileri elinden alındı. Bir ülkenin parlamentosu bu hale gelirse güvenden söz edilebilir mi?” dedi.

Siyasal müdahale yapıldığının bilinmesi nedeniyle Merkez Bankası’nın itibariyle dünyadaki itibarının olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, tek adam rejiminin hanedanlık rejimi olduğunu ifade ederek, “Baba oğul devleti yönetiyorlar. Asgari ücreti biz 2 bin 200 yapacağız dedik onlar 2 bin 20 lira yapmak zorunda kaldılar. Asgari ücrete yüzde 26 verdiler, zamlarla yüzde 50 ile geri aldılar. Bütün asgari ücretliler açlık sınırının altında ücret alıyor” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın işsizliği önlemek için açıkladığı 15 paketin çare olmadığını ve işsizliğin artarak 8.4 milyona dayandığını belirten Kılıçdaroğlu, “Başarısız olan ve başarısızlığı tescil edilen kişi hâlâ koltuğunda. AK Partililere sesleniyorum; senin de çocuğun işsiz” dedi.

2013 yılında milli gelirin 12 bin 480 dolar olduğunu, 11. Kalkınma Planı’nda ise 2023 yılında sadece 4 dolar artışın öngürüldüğünü söyleyen CHP lideri, “Bu, 10 yılın heba edildiğini gösteriyor. Faizlerden yakınıyorlar. Faizlerin daha da inmesi lazım. İsraf haramdır, onlara göre helal. İtibar kabul ediyorlar. Haramdan itibar mı olur? Devlette liyakat yok. Dış politika konusunda tek cümle kurmamış adamları büyükelçi tayin ettiler. İşi ehline vermiyorlar. ‘Karnını doyurduk bize oy vermediler’ diyor. 82 milyon vatandaş vergi veriyor. Bu verginin hesabını ver. Havaalanıyla övünüyorlar. Şehir hastaneleri, yol, tünel yapıyorlar. Kaça yaptınız? Kaça yaptınız? AK Parti’nin çözüm üretme kapasitesi bitmiştir, sorun üreten bir parti haline gelmiştir” dedi.

ARAMA TOPLANTISI YAPILDI

CHP Belediye Başkanları Çalıştayı kapsamında dün gerçekleştirilen arama toplantısında başkanlar farklı gruplara bölündü. Büyükşehir belediye başkanları kendi aralarında, il belediye başkanları da kendi aralarında toplanırken, geri kalan ilçe ve belde belediye başkanları da nüfusa göre gruplara ayrıldı. Çalıştaya katılan MYK üyeleri de bir araya geldi. Her grupta görev yapan moderatörler eşliğinde belediye başkanlarına yerel yönetim konusunda sorular yöneltildi. Bu yöntemle gerçekleştirilen toplantıda ortaklaşa belediye başkanlarının hem birbirleriyle tanışması hem de bir konuya ilişkin ortak hareket etmelerinin sağlanması amaçlandı. Çalıştayın bugünkü bölümünde başkanların ortak çözümler sunması istenecek.

PROJE DESTEĞİ VERİLECEK

Çalıştay kapsamında CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da sunum yaptı. CHP’li Torun, genel merkez bünyesinde kurulacak yerel yönetimleri izleyecek birim hakkında belediye başkanlarına bilgi verdi. CHP Genel Merkezi bünyesinde kurulacak “Yerel Yönetimler Eşgüdüm ve Koordinasyon Merkezi”nin bütün belediyelere proje desteği vereceği, nasıl finans bulunacağı konusunda belediyeleri bilgilendireceği ifade edildi. Merkezin belediyelerin bütçe performansı ve vatandaş memnuniyetini, 6 ayda bir ölçüleceğini dile getirdi. Herhangi bir belediyede bir sorun çıkması durumunda genel merkezin söz konusu merkez bünyesinde görev vereceği heyet sorunu yerinde inceleyecek.

"Kemal Kılıçdaroğlu'ndan talimat: Belediyede politika yapanı kovun" haberi, 27 Temmuz 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Kemal Kılıçdaroğlu'ndan talimat: Belediyede politika yapanı kovun haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kemal Kılıçdaroğlu'ndan talimat: Belediyede politika yapanı kovun 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  2. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  3. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  4. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  5. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  6. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  7. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  8. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  9. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
  10. 14:40 Fenerbahçe-Trabzonspor Maçı Sonrası Cezalar Neden Açıklanmadı?
  11. 14:35 Uraz Kaygılaroğlu Yeni Aşkıyla İlk Kez!
  12. 14:35 Kocaeli Sahillerinde Ölü Yunuslar Endişe Yaratıyor: Veteriner Hekimler Alarmda
  13. 14:31 Sulu Köftelerde Mükemmel Dengenin Sırları
  14. 14:27 Beyşehir'in İlkbahar Misafirleri: Leylekler Geri Döndü!
  15. 14:23 Carlo Ancelotti'nin Radarındaki Genç Yetenek: Arda Güler
  16. 14:20 Tarım Bakanı Müjdeyi Verdi: Bugün Üreticilere 363 Milyon Lira Değerinde Destek Dağıtılacak!
  17. 14:20 Hz. Meryem olduğunu iddia eden kişiden açıklama geldl!
  18. 14:20 Fenerbahçe'ye La Liga Şoku! İspanyol Basını: "Hukuki Engel Var!"
  19. 14:18 Dünya Zenginleri Yeniden Sıralandı: İstanbul İlk Kez Listede!
  20. 14:14 Islam Memiş: Gram Altın ve Gümüşte Yatırım Fırsatları!
Politika Haberleri