Kılıçdaroğlu: Anadilde eğitim TBMM'nin işi, silahın ortadan kalkması gerekiyor

Kılıçdaroğlu: Anadilde eğitim TBMM'nin işi, silahın ortadan kalkması gerekiyor

Kılıçdaroğlu: Anadilde eğitim TBMM'nin işi, ... Doğu ve Güneydoğu bölgelerinden bazı kanaat önderleriyle bir araya gelen CHP lideri Kılıçdaroğlu, Kürt soruna ilişkin mesajlar verdi. Kılıçdaroğlu, "Anadilde eğitim TBMM'nin işi, silahın ortadan kalkması gerekiyor" dedi.Cumhuriyet...

Doğu ve Güneydoğu bölgelerinden bazı kanaat önderleriyle bir araya gelen CHP lideri Kılıçdaroğlu, Kürt soruna ilişkin mesajlar verdi. Kılıçdaroğlu, "Anadilde eğitim TBMM'nin işi, silahın ortadan kalkması gerekiyor" dedi.

Cumhuriyet Halk Patisi (CHP) Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinden bazı kanaat önderleriyle bir araya gelerek Kürt sorunu konusunda önemli mesajlar verdi. Kürt sorunu konusunda bugüne kadar kapalı kapılar ardında süreçlerin yürütüldüğünü söyleyen Kılıçdaroğlu’nun, “Tartışmalar şeffaf yapılmalı. Bütün yurttaşlarımızın kendi dillerini öğrenmeleri ve yazabilmeleri haklı bir taleptir. Ama ‘anadil’ ile ilgili taleplerde tartışmaların zemini TBMM olmalı. Güven ortamı sağlanması ve silahın ortadan kalkması gerekiyor. Silahla hiçbir şey elde edilemez” dediği öğrenildi.

Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre  Kılıçdaroğlu, önceki gün İstanbul’da Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden kanaat önderleriyle basına kapalı gerçekleşen iftar programında bir araya geldi. Söz konusu programa; İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul milletvekilleri; Gürsel Tekin, Sezgin Tanrıkulu ve Mehmet Bekaroğlu ile İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da katıldı.

Kılıçdaroğlu, iftar yemeğinin ardından katılımcıların sorularını yanıtladı. Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu’nun, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Kürtçe eğitim veren bir kursunun bulunmadığının” belirtilmesi üzerine, “Bu işin muhattabı Ekrem İmamoğlu’dur. Kurs açabilir, talep varsa açması da lazım. Bütün yurttaşlarımızın kendi dillerini öğrenmeleri ve yazabilmeleri haklı bir taleptir. Ama ‘anadil’ ile ilgili taleplerde, parlamentoda görüşülmesi ve orada bir uzlaşma sağlanması gerekiyor” dediği öğrenildi.

'KAYYUM ATAMA HAZIRLIĞINDALAR'

Kılıçdaroğlu’nun, önceki dönemde özellikle Doğu ve Güneydoğu’daki bazı belediyelere kayyım atandığının anımsatılması üzerine, “Şimdi yeniden kayyım atama hazırlığındalar. Buna dair duyumlarımız var. Bu asla kabul edilemez” ifadelerini kullandığı belirtildi.

Kılıçdaroğlu’nun, CHP’nin “Türkiye’nin 5 temel sorunu” olarak sıraladığı başlıklardan birinin “toplumsal barış” olduğunu ifade ettiği belirtildi. Kılıçdaroğlu’nun şu açıklamaları yaptığı ifade edildi:

“Sosyal demokrat bir partiyiz ve Cumhuriyetçiyiz. Cumhuriyetin temeli eşit yurttaşlıktır. Ama bu lafla olmuyor. Eşit yurttaşlık somut, objektif imkânlarla donatılmalıdır. Bu, insanların kendi kimlikleri ile kendilerini ifade edebileceği siyasal ve toplumsal ortamı yaratarak çözülür. Eşit yurttaşlık böyle olur. Ama bütün bunların olabilmesi için güven ortamı sağlanması ve bir an önce silahın ortadan kalkması gerekiyor. Silahla hiçbir şey elde edilemez. Yaşanan terör ve şiddet bölgeyi, bölge insanını tahrip ediyor. Bir an önce çözüme kavuşmalı.”

"Kılıçdaroğlu: Anadilde eğitim TBMM'nin işi, silahın ortadan kalkması gerekiyor" haberi, 27 Mayıs 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu: Anadilde eğitim TBMM'nin işi, silahın ortadan kalkması gerekiyor haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu: Anadilde eğitim TBMM'nin işi, silahın ortadan kalkması gerekiyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 18:44 Sağlıklı ve Lezzetli Atıştırmalık: Pratik Hurma Topları Tarifi
    2. 18:37 Rönesans Rezidans Faciası: Müteahhidin Çarpıcı Savunması 'Bina Yan Yattı, Çökme Olmadı'
    3. 18:31 Sulusaray Depremi: Tokat'ta Meydana Gelen 5.6 Büyüklüğündeki Sarsıntı Çevre İlleri de Etkiledi
    4. 18:26 Arsenal, Ferdi Kadıoğlu'nu Gözlemlemek İçin İstanbul'a Gözlemci Gönderdi
    5. 18:20 Web Bağlantısı Sorunlarına Hızlı Çözümler: İnternet Deneyiminizi İyileştirin!
    6. 18:14 Senatör Nelson: Çin'in Gizli Uzay Programları ABD'yi Uyandırmalı
    7. 18:09 İran Komutanı: İsrail'in Nükleer Tesise Saldırı Tehdidi, Politika Değişikliğine Neden Olabilir
    8. 17:59 Domateslerin Uzun Süre Taze Kalması İçin Pratik Yöntemler
    9. 17:52 Antalya'daki Teleferik Kazası: Tutuklu Belediye Yetkililerinin İtirazı Reddedildi
    10. 17:37 İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF Başkanlığına adayı oldu!
    11. 17:32 Denizlispor’da sezon kapandı! Bekir Turaç Böke'den Haber!
    12. 17:28 İsrail'den İran'a karşı "diplomatik atak" geldi!
    13. 17:24 Ronald Araujo'dan İlkay Gündoğan'ın O Sözlerine Hemen Cevap Geldi!
    14. 17:20 Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder açıklamalar yaptı! “Hata lüksümüz yok”
    15. 17:12 Trabzonspor'da O Futbolcuyla Yollar Ayrılacak!
    16. 17:10 Et ve Süt Kurumu'ndan Büyük Zam: Yüzde 25 Artış!
    17. 17:03 CHP'den Beştepe'ye: Özgür Özel'den Randevu Talebi
    18. 16:59 Fenerbahçe'de eski yönetici Şekip Mosturoğlu aday oldu!
    19. 16:57 Çernihiv'e Yapılan Hava Saldırısında Ölü Sayısı 18'e Yükseldi
    20. 16:53 AB Liderler Zirvesi: Yatırım ve Rekabet Gücü Gündemde
    Politika Haberleri