Kılıçdaroğlu: Damat seçimden sonra milyonlarca kişiye istihdam yaratacakmış...Yapsana öncesinde!

Kılıçdaroğlu: Damat seçimden sonra milyonlarca kişiye istihdam yaratacakmış...Yapsana öncesinde!

Kılıçdaroğlu: Damat seçimden sonra milyonlar... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş hakkında ileri sürülen 'sahte senet' iddiasına dair konuştu. Kılıçdaroğlu, "Mansur Bey AKP'den aday olmadığı için...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş hakkında ileri sürülen 'sahte senet' iddiasına dair konuştu. Kılıçdaroğlu, "Mansur Bey AKP'den aday olmadığı için mi bu kadar büyük iftira atılıyor? Teklif götürürken sorun yoktu, reddetti diye her türlü çirkeflik sergileniyor" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yeniçağ Gazetesi'nden Ahmet Takan'ın sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, idam cezası tartışmalarıyla ilgili olarak "İdam cezasını getirecekleri yok. İdam tartışması ile mutfaktaki yangını örtmeye, gündem değiştirmeye çalışıyorlar. Yalan üzerine siyaset olmaz. Halka yalan söyleyerek oy devşirmeye çalışmak, halka, demokrasiye saygısızlıktır. Saygısızlık üzerine siyaset olmaz.

İşsizlik var, çiftçi perişan vaziyette. Esnaf siftah yapamıyor. Gereksiz tartışmalarla beceriksizliklerini kapatmak istiyorlar. Benim idamım işsizliği önleyecekse, yoksulluğu bitirecekse, esnafı rahatlatacaksa, mutfaktaki yangını söndürecekse buyurun idam edin" dedi.

Takan'ın devamında yönelttiği sorular ve Kılıçdaroğlu'nun bunlara verdiği yanıtlar şöyle:

- 1 Nisan'da nasıl bir Türkiye bekliyorsunuz?

Halk demokrasiye sahip çıktı mesajının verilmesi çok önemlidir. Çünkü belediye başkanlığı yerel yönetim seçimlerinin baskının yoğunlaştığı, medyanın yüzde 90-95'inin iktidar tarafından yönetildiği bir süreçten geçiyoruz. Kendilerine oy vermeyen kesimin terörist ilan edildiği bir süreçte yerel seçime gidiyoruz. Bütün baskı, çarpıtma, iftiralara rağmen Millet ittifakını oluşturan partilerin yerel seçimlerde önemli başarılar elde etmesi, dünyaya bütün baskılara rağmen, Türkiye'de halk demokrasiye sahip çıktı mesajı verecektir. Bu mesajı çok önemsiyoruz.

- Muhalefet kazanırsa erken seçim gündeme gelir mi?

Erken seçim gündeme gelmez. Bu bir yerel seçim, muhtar seçimi, belediye meclis üyeliği seçimi, belediye başkanlığı seçimi. Yerel yönetim seçimleriyle milletvekilleri cumhurbaşkanlığı seçimi arasında ciddi farklar da vardır. Erken seçimi mesele yapmak doğru değil. Şunun için doğru değil. Bizim belediye başkanlarımız seçildikten sonra, vaatlerini gerçekleştirmek için çaba harcamak zorundalar. Verdiğiniz sözleri yerine getirirseniz, daha iyi başarılar sağlamış olursunuz. Aksi halde yerel seçimde başarılı oldun, hemen milletvekili seçimine gitmek bir fırsatçılıktır. Doğru değildir.

- Mansur Yavaş'a atılan iftiralar…

Mansur Yavaş'a güveniyoruz. Şunu sormak gerekiyor, Mansur bey AKP'den belediye başkanı adayı olmadığı için mi bu kadar büyük iftira atılıyor. Teklif götürürken sorun yoktu, reddetti diye her türlü çirkeflik sergileniyor. İnsanda ar olur, edep olur. Saygınlığı olan, geçmişinde başarılı belediye başkanlığı yapmış ve hizmetlerini yapmış olan bir arkadaşımız. Her Ankaralı'nın saygı duyduğu bir isim. Mansur beye özel bir sempati ve saygı duyuyorlar.

- Tank Palet fabrikası ile ilgili 50 milyon doları nasıl bulacaksınız?

Erdoğan, Tank Palet fabrikasını Katar ordusuna verdiği için, ihalesiz verdiği için, yasadışı verdiği için, kendisine bir gerekçe yaratmak zorunda. Neymiş teknik yenilenme için 50 milyon dolara ihtiyacı varmış da onun için veriyormuşuz Katara. 50 milyon Türkiye Cumhuriyeti için sıradan bir olay. Her an her yerde bu para bulunur. Açsınlar bir kampanya, 50 milyon değil, 100 milyon dolar derhal bulunur. Kampanya açsınlar vatandaşlarımız en geç 3 gün içinde öderler.

Bütün genel başkanlar bir araya gelir, dünyanın en önemli 5 fabrikasından biri yenilenmesi gerektiği için çağrıda bulunur. 50 milyon dolara ihtiyacımız var herkes versin denir. Hiçbir siyasi partinin genel başkanı buna hayır diyemez. 2 saatte toplarız. Tank palet farikasını aldığı uçak karşılında verdi. Doğruyu söylemiyor, yalan söylüyor. Vatandaşı kandırıyor. Tank palet fabrikasının satılması bir ülkenin namusunun satılması manasına gelir. Dünyanın hangi ülkesinde bir ülke tank palet fabrikasını satmıştır.

- Sizde Bahçeli'nin hayal kırıklığı yarattığı başka konular var mı?

Pek çok konu var ama Tank Palet fabrikasının 25 yıllığına verilmesine en büyük itirazı Bahçeli'nin yapması lazım. Nasıl olur da Bahçeli buna itiraz etmez. Ordunun, genelkurmayın görüşü alındı mı Tank Palet fabrikasının Katar ordusuna verilmesiyle ilgili. Normalde ilgili mercilere, bakanlıklara sorarsınız. Devlet geleneğinde bu vardır. Bu görüşün alınıp alınmadığını da bilmiyoruz. Kendisinin 10'a yakın uçağı var, en küçük uçağını satsın, 50 milyon dolardan fazladır. Fabrikanın bütün masraflarını çok rahat karşılar. 10 yerine 9 uçağa binsin.

- Bazı CHP'li belediye Meclis üyelerinin PKK'lı olduğuna dair iddialar…

Belediye meclisi üyelerimizin tamamı CHP'lidir. Zaten tüzüğümüz bunu öngörüyor. Yalan ve iftirayla oy devşirmek istiyorlar. Eğer merak ediyorsa, Yargıtay Cumhuriyet başsavcılığına sorabilir. CHP üyeleri kimlerden oluşur, rahatlıkla öğrenebilir. Yalandan kim ölmüş, Erdoğan'ın felsefesi bu, maalesef.

- Ekonomik gidişat…

Ekonomiyi bu hale getiren kim? Milli geliri düşüren kim? Nasıl tasarruf yapılacağını bilmeyen kim? Berat Albayrak. Seçimden sonra 2.5 milyon kişiye istihdam yaratacakmış. Niye seçimden önce yapamıyor, o da kayınpederinin yolunda. Kayınpeder damat, memleketin kaymağını yediler zaten. Şimdi birlikte vaatlerde bulunuyorlar. 17 yıl bu memleketi kim yönetiyor. Damadın önce kayınpedere sorması lazım memleketi bu hale nasıl getirdin diye. Memleketi bu hale getiren işçi değil, emeklilikte yaşa takılanlar değil, esnaf, sanayici değil. Damat kayınpeder millete vaatlerde bulunuyorlar. Hiçbir şey yapamazlar.

- Yeni Zelanda'da yaşanan vahşi katliam…

Yeni Zelanda'da yaşanan insanlık dışı olayla ilgili Yeni Zelanda milletinin tavrını Ekrem İmamoğlu'nun tavrını ve tutumunu paralel görüyorum. Onlar parlamentonun açılışında İslam din adamlarını çağırarak, Kuran okuttular. Ölenlere rahmet dilediler, saygı duruşunda bulundular. Benzer olayı İstanbul'da Ekrem İmamoğlu yaptı. Ölenler için camide Yasin-i Şerif okudu. Teröristin propagandasını yapan kişinin adı Erdoğan. Oradaki insanlık dışı İslamiyet düşmanı ırkçı bir teröristin olayını bile kendi iç politikasına malzeme etmeye kalktı. Bunlar acı, topluma saygı duymayan iktidar olmak için her yolu mubah sayan bir anlayış. Ahlaktan, inançtan uzak bir anlayış.

"Kılıçdaroğlu: Damat seçimden sonra milyonlarca kişiye istihdam yaratacakmış...Yapsana öncesinde!" haberi, 22 Mart 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu: Damat seçimden sonra milyonlarca kişiye istihdam yaratacakmış...Yapsana öncesinde! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu: Damat seçimden sonra milyonlarca kişiye istihdam yaratacakmış...Yapsana öncesinde! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  2. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  3. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  4. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
  5. 15:04 Perde Arkasında Gizlenen Cinayet: 'Anneme Taciz Etti, Öldürdüm'!
  6. 15:00 Wasco'da Korkunç Olay: İnşaat İşçileri Bacak Çiğneyen Adamla Karşılaştı!
  7. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
  8. 14:51 Lamborghini'nin Yenilenen Logosu: Güçlü, Zarif, Cesur
  9. 14:43 Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim, Akademide Yenilik
  10. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
  11. 14:37 Babacan'dan Erdoğan'a maaşı çağrısı: "Milyonlarca emekliyi aldatmaktan vazgeçin!"
  12. 14:34 Osayi-Samuel Trabzonspor Fenerbahçe Maç’ı İçin "Şiddet Maçı Bıraktırmalıydı”dedi
  13. 14:30 Maryland'deki Köprü Faciası: 60 Milyon Dolarlık Kurtarma Çabaları Devam Ediyor
  14. 14:26 Bayraktar: Üretici ve Market Arasındaki Fiyat Farklarına Dikkat Çekiyor
  15. 14:18 Premier Lig'den Radikal Karar: Top Toplayıcı Çocuklar Artık Oyunculara Top Vermeyecek!
  16. 14:14 Goldman Sachs: İstanbul Seçimleri Türk Lirası Üzerinde Olumlu Etki Yaratabilir
  17. 14:06 Yeniden Refah Partisi'ne TGRT'ten Engel: İstanbul Adayları Programa Alınmadı
  18. 14:01 Tacikistan'dan Rusya'daki Konser Salonu Saldırısıyla İlgili 9 Şüpheli Gözaltına Alındı
  19. 13:57 Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Şehitler İçin Vefa Hareketinde
  20. 13:54 Özel Okul Ücretleri Dudak Uçuklatıyor! 1 Milyon Liraya Ulaştı!
Politika Haberleri