Kılıçdaroğlu: Darbe gerçekleşseydi belgeler Erdoğan'daydı

Kılıçdaroğlu: Darbe gerçekleşseydi belgeler ... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın '15 Temmuz başarılı olsaydı, ertesi gün Kılıçdaroğlu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın '15 Temmuz başarılı olsaydı, ertesi gün Kılıçdaroğlu milletin karşısına hangi sıfatla çıkacaktı' ifadelerine yanıt verdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın partisinin grup toplantısında hedef aldığı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet’e konuşan Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın “FETÖ’cü danışmanlar Bay Kemal’in yanında. Akıl hocaları onlar” sözlerini şöyle yanıtladı:

“FETÖ’nün siyasi ayağını açıkladım. FETÖ’nün siyasi ayağı, FETÖ unsurlarını devlete yerleştirme gücüyle ilgili. Örneğin, FETÖ unsurlarından biri valiyse, komutansa, rektörse bunları kim atayabilir? FETÖ unsurlarını devletin kılcal damarlarına kim yerleştirebilir? Yerleştiren kişiye biz FETÖ’nün siyasi ayağı diyoruz. Eğer bu konudaki yetki bende olsaydı siyasi ayak ben olurdum ama bu yetki, yürütme organına, hükümete, o dönem hükümetin başı olan Erdoğan’a ait. Resmi Gazete’de atamaların altında Erdoğan’ın imzası var. Bu kişi aynı zamanda ‘Ne istediniz de vermedik’ diye itiraf eden kişidir.”

HTS KAYITLARI AÇIKLANSIN

Erdoğan'ın “15 Temmuz gecesi, bir tek kişi FETÖ’nün özel ilgisine, himayesine mazhar olmuştur, o da Kılıçdaroğlu’dur. FETÖ’cülerin tanklarıyla burun buruna gelen bir genel başkanın önünde, bir anda bütün yollar açılmıştır” sözleri üzerine, Kılıçdaroğlu’na, “FETÖ’cülerin tanklarıyla burun buruna geldiniz mi” diye soruldu.

CHP lideri şöyle cevap verdi: “O gece nerede olduğum belli. Benim sorularımdan niçin kaçıyor? 15 Temmuz gecesi siyasi parti liderleri, Meclis Başkanı, Başbakan, bakanlar, üst düzey yöneticiler, belediye başkanları neredeydi ve kimlerle görüştüler? Neden hain darbe girişimi gecesinin HTS kayıtları açıklanmıyor. HTS kayıtları Erdoğan’ın da MİT’in de elinde... Açıklasınlar.”

215 bin 92 kişilik ByLock listesinin de açıklanması gerektiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu’na, Erdoğan’ın grup toplantısında belirttiği gibi “Cüzdanının bir köşesinde 1 dolarlık banknot saklayıp saklamadığını” soruldu.

Kılıçdaroğlu, “Bu soruyu bana soran kişi Merkez Bankası’ndan Türkçe Olimpiyatları için özel para bastıran kişi. Ahlak var mı? Ayrıca benim öyle dolar merakım falan da yok. Amerika’da gökdelen yapan ben miyim, onun ailesi, onun yakınları, onun vakıfları değil mi? Paraya doymayan kendisi değil mi? Benim o işlerle hiçbir ilgim yok” dedi.

CHP lideri, Erdoğan’ın “15 Temmuz başarılı olsaydı, ertesi gün Kılıçdaroğlu milletin karşısına hangi sıfatla çıkacaktı” sözleri üzerine de darbe gerçekleşseydi kimlerin hangi göreve atanacağının belgelerinin Erdoğan’da olduğunu, o belgeleri de yayımlaması gerektiğini söyledi.

"Kılıçdaroğlu: Darbe gerçekleşseydi belgeler Erdoğan'daydı" haberi, 20 Şubat 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu: Darbe gerçekleşseydi belgeler Erdoğan'daydı haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu: Darbe gerçekleşseydi belgeler Erdoğan'daydı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  2. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  3. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  4. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  5. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  6. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  7. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  8. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  9. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  10. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  11. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  12. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  13. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  14. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  15. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  16. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  17. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  18. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  19. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  20. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
Haberleri