Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Beş para etmez o yüzden 5 kuruşluk dava açtım

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Beş para etmez o yüzden 5 kuruşluk dava açtım

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Beş para etmez ... Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bugün sonlanması beklenen Gezi direnişi davasına ilişkin, "Gezi olayları aslında bu ülkenin genç, yetenekli, hayatı sorgulayan gençlerin bir baskı rejimine...

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bugün sonlanması beklenen Gezi direnişi davasına ilişkin, "Gezi olayları aslında bu ülkenin genç, yetenekli, hayatı sorgulayan gençlerin bir baskı rejimine karşı eylemidir. Biz düne kadar ya gençler acaba bu ülkenin sorunlarıyla ilgileniyorlar mı diye düşünürken bir baktık ki bizden daha çok sorguluyorlar. Gezi eylemini bir baskının ortaya çıkardığı bir aydınlanma hareketi olarak görmemiz gerekiyor" dedi. Erdoğan'a neden 5 kuruşluk dava açtığını da "yeter, 5 para etmez o yüzden 5 kuruşluk dava açtım" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Bu ülkeye baharı halkın oylarıyla getireceğiz. Ben bu milletin ferasetine güveniyorum. Belki kararlılıkla aynı noktada gider ama bir noktada da 'yeter artık' der, oyumun rengini değiştireceğim, halkın çıkarlarını savunan, kararlı bir partiyi iktidara taşıyacağım diyecektir. Ve biz bunu yapacağız. Milli güreşçimiz Süleyman Karadeniz şampiyon oldu, bayrağımızı göndere çekti, kendisine yürekten teşekkür ediyorum.

"GEZİ EYLEMİNİ AYDINLANMA HAREKETİ OLARAK GÖRMEMİZ GEREKİYOR"

Bugün önemli bir dava görüşülüyor. 16. duruşması bugün. Gezi olayları aslında bu ülkenin genç, yetenekli, hayatı sorgulayan gençlerin bir baskı rejimine karşı eylemidir. Biz düne kadar ya gençler acaba bu ülkenin sorunlarıyla ilgileniyorlar mı diye düşünürken bir baktık ki bizden daha çok sorguluyorlar. Gezi eylemini bir baskının ortaya çıkardığı bir aydınlanma hareketi olarak görmemiz gerekiyor.

Bir üst mahkemenin verdiği kararı bir alt mahkeme uygulamıyor. Bu günü nereden alıyor? Dönüp şu soruyu kendimize soramaz mıyız; bu ülkede adalet var mı? O zaman bu yargı hiyerarşisine ne gerek var? Kaldırın bunları. Saraydan birini oturtun kararı versin, mesele bitsin. AİHM'nin kararlarını uygulanmasını ön gören bizim Anayasamız. Aşağıdaki mahkeme diyor ki ben takmayacağım. Bunlar yanlış. Bunlardan zarar gören Türkiye ve Türkiye'nin itibarı. Siz bu saatten sonra Türkiye'nin hakları var diye dünyaya anlatamazsınız. Türkiye'nin imajını zedeliyorsunuz.

Bir insan düşüncesini açıkladı diye suç mu işler Allah aşkına! Her görüşten gençlerimiz vardı. Ortak bir eylemdi bu. Hak üzerine inşa edilmiş bir eylemdi. İstanbul'u bir beton ormanına döndürenler kim? Gezi'de bu işe yanlış yapıyorsunuz diyen gençlerimiz miydi? Kavgasız bir ortamda yaşamak istiyor bu insanlar. Bu talepler yargılanamaz. Bir Anayasamız var. 34. maddesi diyor ki herkes önceden izin almadan silahsız gösteri düzenleme hakkına sahiptir diyor. Ama Anayasa saray tarafından geçerli değil. Hepimiz bu davanın adalet içinde sonuçlanmasını bekliyoruz, her şeye rağmen.

Biz hep beraber bu ülkede demokrasiyi savunacağız, her düşünceye ve inanca saygı göstereceğiz. Her kimliğe, her yaşam tarzına saygı göstereceğiz. Siyasetteki kini, öfkeyi, intikamı bir tarafa bırakmalıyız. Yargıyı kullanarak gençlerden intikam alınmaz. Yazıktır günahtır. Hapiste tutsan, ellerine kelepçe vursan en olur? Sen mi kazanırsın, yoksa gençleri mi kaybederiz? Bize düşen gençliği hoşgörüyle karşılamaktır.

"BEN HER ŞEYİ BİLİYORUM DEMEK DÜNYANIN EN BÜYÜK YALANIDIR"

Aklımızı kullandığımız zaman işsizliği önleyebilir, devlette liyakati sağlayabiliriz. Aklı kullanmak kadar güzel bir şey yoktur. En değerli hazinemiz akıldır. Aklımızı birilerine kiralamayacağız. Birilerinin birilerine söylediklerini söyleyerek papağan durumuna düşmeyeceğiz. Bizimle aynı düşünmeyen insanlarla bir araya gelerek tartışabilmeliyiz. Ben asla yanlış yapmam' bu kula özgü bir kavram değildir. Hele 21. YY'da ben her şey, bilirim demek dünyanın en büyük yalanıdır.

İcatlar bunun için yapılır, akıl kullanıldığı için yapılır. Hiç kimse unutması aklımızı kullanırken de liyakat esastır. Ben fizikçiysem fizik, kimyacıysam kimya, tarihçiysem tarih, hukuçuysam hukuk dünyasını bilirim. Her şeyi ben bilirim olmaz. Onun için üniversiteler vardır. Her seferinde yeni disiplinler, yeni görüşler, yeni buluşlar ortaya çıkar. Bu da aklı kullanırken liyakati esas almaktır. Hep birlikte dünyayı sorgulayabiliyoruz. İnsanoğlunun aklını kullanması kadar değerli bir şey yoktur. Aklımızı kullanırken de sıcak gündemi asla unutmayacağız. Sade yurttaşların ya da bizlerin ya da hepimizin yaşadığı günlük sıkıntılar var. Onları da sorgulamamız lazım.

"VATANDAŞ NEDEN PERİŞAN?"

Bugünkü Türkiye'den söz edelim. Vatandaş neden perişan? Neden işsizlik var? Almanya ile nüfusumuz aynı aşağı yukarı, toprak bütünlüğümüz de aşağı yukarı aynı. Almanya işçi arıyor, bizde işsizlik var. Neden? Neden hapishaneler tıka basa dolu? Neden? Neden Orta Doğu bataklığından şehitlerimiz geliyor? Neden sırtını saraya dayayanlar hapse girmiyor da, diğerleri giriyor? Neden? Neden görüşünü açıkladı diye üniversiteden yüzlerce akademisyen atılır? Neden? Bir alimin dünya için ne kadar değerli olduğunun acaba farkındalar mı? 'Alimin ölümü alemin ölümü gibi' dire peygamber.

Yine değerli arkadaşlarım; 83 milyon vatandaş vergi verirken devleti yönetenler kendi yönettikleri devlete vergi vermemek için yasayı dolanırlar. Neden? Herkes vergi öderken yönettikleri devlete vergi vermemek için aile boyu Türkiye Cumhuriyeti devletinin vergi dairelerine kumpas kurup vergi vermezler? Bunu her vatandaşın sorması lazım.

En son İsviçre'den saman ithal ettik. Senin artık bu gidişe dur demen lazım kardeşim. Helalinden dur demen lazım. Yaptığınız yanlıştır demen lazım. Yozgat'ın kokulu mercimeğini dünyaya tanıtman lazım senin demen lazım .Bunları soruyorum, aklımızı kullanacağız.

"Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Beş para etmez o yüzden 5 kuruşluk dava açtım" haberi, 18 Şubat 2020 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Beş para etmez o yüzden 5 kuruşluk dava açtım haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Beş para etmez o yüzden 5 kuruşluk dava açtım 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
  2. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  3. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  4. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  5. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  6. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  7. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  8. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  9. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  10. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  11. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  12. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  13. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  14. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  15. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  16. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  17. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  18. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  19. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  20. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
Politika Haberleri