Kılıçdaroğlu: ‘Kaça yaptınız?’ diyoruz, söylemiyorlar… Çünkü malı götürmüşler!

Kılıçdaroğlu: ‘Kaça yaptınız?’ diyoruz, söylemiyorlar… Çünkü malı götürmüşler!

Kılıçdaroğlu: ‘Kaça yaptınız?’ diyoruz, söyl... “Kadın Muhtarlarımızı Dinliyoruz” programında konuşan Kılıçdaroğlu, "Köprü, yol yaptık' diyorlar. Eyvallah. 'Kaça yaptınız?' diyoruz? Söylemiyorlar.

“Kadın Muhtarlarımızı Dinliyoruz” programında konuşan Kılıçdaroğlu, "Köprü, yol yaptık' diyorlar. Eyvallah. 'Kaça yaptınız?' diyoruz? Söylemiyorlar. Çünkü malı götürmüşler de ondan" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde yapılan “Kadın Muhtarlarımızı Dinliyoruz” programında yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek 'Tasarruf sırası çocukların boğazına mı geldi? Tasarruf yapacaksan 'Saray'ında yap' dedi.

CHP Grup Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satırbaşları şöyle;

-Türkiye'de yapılan ilk seçim muhtarlık seçimidir. Neden muhtarlık kanunu yok? kim gelirse gelsin ilk söyleyeceğiniz söz bu olmalı.

-Niye sizin birleşik oy pusulanız yok?

-Siz bağımsız olmalısınız. Yeri geldiğinde Belediye Başkanı'nı da eleştirebilmelisiniz. Siz seçimle geldiniz. Yanınızda size destek olacak sizin adınıza işleri takip edecek bir büro görevlisine ihyitacınız var.

-Muhtara bütçe ayrılmalı. Saydam bir şekilde harcamaları halka duyurmalıdır.

-Bi mahallede kim fakirdir kim fakirdir. Bir muhtar bir de bakkal bilir. Sosyal yardım dağıtılacaksa muhtarın bilgisi dahilinde olmalıdır.

-Mahellede bir karar alınmış vatandaş geliyor, soruyor 'nedir bu?', muhtar 'haberim yok'. Böyle olmamalı. Muhtarlık kamu kuruluşu sayılmıyor. Mahalleyle ilgili bir projeyi gerçekleştiremiyorsa bu kanuna eklenmelidir.

-Muhtarların sesini, sorunlarını sizin seçtiğiniz bir muhtar topluma anlatmalı. Bir muhtarlık örgütü olmalı. Muhtarlık ne kadar güçlü olursa demokrasi o kadar güçlü olur.

DEVLETTTE LİYAKAT KALMADI

-Sosyal adaletten cinsiyet eşitliğinden söz ediyoruz. Ne demek sosyal adalet? Fakirin yanında olan devlet demektir. Türkçesi budur. Komşusu açken karnı tok yatmayan demektir. Bir toplumda huzur sağlamanın yolu sosyal devletten geçer.

-Devlet vergiyi alır yatırım için, sosyal devlet için... Bunların belirli programı vardır. Bütün dünya böyle yapar. Biz artık bunu kaybettik. 'Yatırımları nerelere yapalım?', 'hangi bölgeye yapalım' bunu devlette bürokratlar yapar. Yani işi ehline teslim etmektir. İnancımız da bunu zorunlu kılıyor. Ama devlettte liyakat kalmadı.

-8 milyonun üstünde 673 lira alan kişi var. Bu parayla nasıl geçinilir? 2 bin liranın altında maaş alan 6 milyon 513 kişi var.

-İnsanlar elektrik, doğalgaz paralarını ödeyemiyor. işsiz sayımız 8 milyonu aştı. En muzdarip olan kişide Ekrem İmamoğlu. Bir yere gittiğinde cepleri dolar kağıtlarla 'evladıma iş ver' diye.

-Konyada kocası askerde olan bir kadının çocuğu evin camı kırık diye soğuktan dondu. Ben bunu unutmadım. 21. YY. Türkiye'sinden bahsediyorum. Açlıktan ölen Kübra bebeği de unutmadım.

-Üretmeyen bir ülke büyüyemez. Dışarında saman getiriyoruz ya. Mercimeği yok ettik. Dışarıdan getiriyoruz. Ne için?

KANAL İSTANBUL YAPACAKMIŞ, HANGİ PARAYLA?

-'Her üniversite mezunu çalışmak zorunda değil' diyor. Hayır her üniversite mezunu dahil herkesin çalışma hakkı vardır. Birilerine iş bulacaksın, birileri sürünecek. Olmaz.

-Kanal İstanbul yapacakmış. Hangi parayla?

-İnsana hizmet ediyorsan en değerli insan sensin.

-İstanbul Üniversite'sindeki çocukların kahvaltı paralarını kestiler. Tasarruf yapacaksan Saray'ında yap bunu kardeşim. Tasarruf sırası çocukların boğazına mı geldi.

-Bir sürü borç aldık hala faizle ödüyoruz. Nereye gitti bu para? Sizler bunu soracaksınız. Adalet adalet diyoruz. Vicdan terazisine vurmazsanız laf olarak kalır.

ÇİKOLATA KUTUSUNDA RÜŞVET

-Binlerce Suriyeli gerçeği var. Kendinize bir sorun 'Bu dış politikayla Türkiye ne kazandı?'

-Büykelçiler Türkiye Devleti'ni temsil eder. Çikolata kutusunda rüşvet alan birisini büyükelçi olarak atarsanız Türkiye'nin itibarı ne olacak?

ÇOK TEHLİKELİ SİNYALLER GELİYOR...

-Kasım Süleymani öldürüldü. Yeni bir kanlı Orta Doğu politikasına girilebilir. Bataklıktan şimdi çok tehlikeli sinyaller geliyor. Bütün dünya diken üstünde. Bu konuda sond derece dikkatli bir politikaya ihtiyacımız var. Amerikanın da yaptığı yanlıştır. Bir ülkenin komutanını siz öldürüyorsunuz. Diplomasi değerli bir şeydir. Sorunların çözülmesi lazım.

'ÇÜNKÜ MALI GÖTÜRMÜŞLER...'

- Siyasete girecek kişinin temiz olması lazım.

-Mal varlığı araştıracak olan kişi sensin. Sen kimsin ki benim mal varlığımız araştıracaksın. Bu tehdide karşı tek laf etmiyorsa oturup düşünmemiz lazım. Siyaset kirliliği kaldırmaz. Hesap vermeyi namuslu bir görev olarak kabul etmek. Mal varlığını açıkça bütün millete ilan etmek... O zaman bu ülke gerçek manada demokrasiyi yakalamış olur.

-Çocuk doğduğu andan itibaren vergi öder. Kime veriyoruz. Bu ülkenin refahı için iktidara veriyoruz. Para ödüyoruz. 'Köprü, yol yaptık' diyorlar. Eyvallah. 'Kaça yaptınız?' diyoruz? Söylemiyorlar. Çünkü malı götürmüşler de ondan.

"Kılıçdaroğlu: ‘Kaça yaptınız?’ diyoruz, söylemiyorlar… Çünkü malı götürmüşler!" haberi, 04 Ocak 2020 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu: ‘Kaça yaptınız?’ diyoruz, söylemiyorlar… Çünkü malı götürmüşler! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu: ‘Kaça yaptınız?’ diyoruz, söylemiyorlar… Çünkü malı götürmüşler! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:25 EPDK deprem bölgesinde avans ödemelerini erteledi: 1 Nisan'da resmileşecek
  2. 10:24 Tekirdağ’da uyuşturucu ve silah operasyonunda büyük vurgun!
  3. 10:21 Ahmet Türk: İrademiz sandıklara yansırsa barışa bir adım daha yaklaşırız
  4. 10:16 Avcılar’da dehşet: Eşini çocuklarının gözü önünde öldürdü
  5. 09:49 Sermaye Piyasası Kurulu: Şirketlerin ilk halka arz ön şart tutarlarında indirime gidildi
  6. 09:45 Pelin Karahan: Eşime çıplak fotoğraflar attılar
  7. 09:38 Asal Araştırma Ankara ve İstanbul anketlerini açıkladı: Fark çok büyük
  8. 09:32 Audi, Nisan ortasına kadar Carlos Sainz'dan haber bekliyor
  9. 09:28 Seren Serengil kime oy vereceğini açıkladı: Ben onlar için çok üzülüyorum
  10. 09:23 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Dış güçler olmasa günahlarımızı kime yükleriz
  11. 09:19 Lille'den ayrılmaya hazırlanan Yusuf Yazıcı'dan Beşiktaş kararı
  12. 09:13 Kendini Hazreti Meryem ilan etti
  13. 09:07 Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
  14. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
  15. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  16. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  17. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  18. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  19. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  20. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
Politika Haberleri