Kılıçdaroğlu: İçimiz yana yana tezkereye evet diyeceğiz

Kılıçdaroğlu: İçimiz yana yana tezkereye evet diyeceğiz

Kılıçdaroğlu: İçimiz yana yana tezkereye eve... CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin haftalık grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, Suriye ve Irak tezkeresine ise destek vereceklerini belirterek

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin haftalık grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, Suriye ve Irak tezkeresine ise destek vereceklerini belirterek, "İçimiz yana yana tezkereye evet diyeceğiz" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Meclis'te düzenlenen haftalık grup toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Devlette liyakatın kalmadığını, her şeye bir kişinin karar verdiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Sarayda herkesin işi tamam, birden fazla maaş alıyorlar. AKP'li kardeşlerime sesleniyorum; Önümüzdeki hafta size Saray'ın nasıl Türkiye Cumhuriyeti'ni arpalık haline getirdiğinin raporunu açıklayacağım. Kimlerin bir eli yağda bir eli balda açıklayacağım size 1 hafta sonra, göreceksiniz" şeklinde konuştu.

Ekonomik krizin sorumlusunun AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olduğunu belirten Kılıçdaroğlu,"Trump bir bağırıyor dolar fırlıyor, susuyor dolar iniyor… Bu nasıl memleket? Bunun sorumlusu kim? Bu tarihi bir soru. Bunun sorumlusu tek adam… Eğer tek başına yönetiyorsan bütün sorunların kaynağı sensin" eleştirisinde bulundu.

Önümüzdeki hafta yolsuzluklara ilişkin bir rapor açıklayacağını vurgulayan Kılıçdaroğlu, CHP TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

'HER ŞEYE BİR KİŞİ KARAR VERİYOR'

Devlette liyakat kalmadı, her şeye bir kişi karar veriyor. Esnafın, çiftçinin derdini dinleyen yok. Sarayda herkesin işi tamam, birden fazla maaş alıyorlar. AKP’li kardeşlerime sesleniyorum; Önümüzdeki hafta size Saray’ın nasıl Türkiye Cumhuriyeti’ni arpalık haline getirdiğinin raporunu açıklayacağım. Kimlerin bir eli yağda bir eli balda açıklayacağım size 1 hafta sonra, göreceksiniz. Bu ülkenin her kuruşunun doğru harcanmasını istiyoruz.

Vatandaş, esnaf geçinemiyor. İşsizlikten biliyoruz. Sanayici şikâyet ediyor. Demek ki bir sorun var. Herkesin sorunu var, sarayda oturanlar hariç. Onlar lale devrini yaşıyor. Kimsenin derdini bilmezler. Hortumla para alıp dünyanın faizini öderler.

'BU NASIL MEMLEKET, BUNUN SORUMLUSU KİM?'

Trump bir bağırıyor dolar fırlıyor, susuyor dolar iniyor… Bu nasıl memleket? Bunun sorumlusu kim? Bu tarihi bir soru. Bunun sorumlusu tek adam! Eğer tek başına yönetiyorsan bütün sorunların kaynağı sensin kardeşim. ‘Perişan edeceğim’ seni diyor Trump, ilk tepki hükümetten değil, CHP’den geldi. Türkiye Cumhuriyeti devletini hiçbir güç tehdit edemez. Şu ana kadar AK Parti’den tık yok. Neden itiraz etmiyorlar? Eğer tehdit ediliyorsan tepki göstereceksin, tepki gösteremiyorsan çekileceksin. Yönetemiyorsan çekileceksin.

'ZAM ÜSTÜNE ZAM, ENFLASYONLA YÜZDE 9'MUŞ'

Enflasyon yüzde 9’muş… Zam üstüne zam geldi ama enflasyonumuz yüzde 9. Beyaz peynirin kilosuna 1 yılda yüzde 61 zam geldi. Domates yüzde 40 zamlandı. Ama enflasyonumuz Saray’a göre yüzde 9. Daha dün köprülere zam geldi. “Ben bunu söylüyorum yerseniz” diyor. Ama millet bunu yemeyecek, önümüzdeki seçimlerde gereken dersi verecek.

Fabrikalar kapanıyor, neden? Dışarıdan nohut getiriyoruz, neden? Hepimizin sorması lazım. Erdoğan, ‘Bu kardeşinize yetkiyi verin, faizle nasıl uğraşılır göreceksiniz’ diyordu… Türkiye uçacak diyordu… Doğru Türkiye uçtu ama yokuş aşağı uçtu. Yetkiyi aldın, Saray şaha kalktı, orada bir sorun yok. 82 milyonun nefesi kokuyor açlıktan.

82 milyonun nefesi kokuyor. Açlıktan perişanlıktan. Mutfaklarda yangın var. Çiftçilere ‘Traktörün deposunun yarısı sizden yarısı bizden’ dediler. Yarısını aldınız mı onlardan? Söz vermişlerdi. Ne oldu bu yarılar? Çiftçi perişan, elde traktörde kalmayacak bu gidişle. (Erdoğan) ‘Çiftçinin durumu çok iyi, Kılıçdaroğlu doğru söylemiyor’ diyor. Çiftçiye sor durumun iyi mi kötü mü? Gidemez giderse 10 bin kişilik korumayla gidecek. Vatandaş nasıl yaklaşacak da derdini anlatacak?

'YANDAŞLAR İÇİN FON KURDULAR'

Paralar yandaşa gidiyor. Türkiye Varlık Fonu’nu kurdular. Emekliler için mi, çiftçiler için mi? Hayır. Yandaşlar için kurdular.

'15 TEMMUZ İÇİN TOPLANAN PARALAR NEREYE GİTTİ?'

15 Temmuz darbe girişiminden sonra bir vakıf kurdunuz. 15 Temmuz şehit yakınları ve gaziler için para topluyoruz dediniz. 100 milyon dolar civarında para toplandı. Bu paraya nereye gitti? Parayı kime verdiniz?

'TANK PALET FABRİKASININ PEŞKEŞ ÇEKİLMESİ VATANA İHANETTİR'

Tank palet fabrikasının obüs toplarının üretildiği bölümünü BMC şirketine verdiler. 28 Aralık 2018 gününde, ihalesiz 2 yıl süreyle verdiler. Niçin? Ne yapılacak 2 yıl? Tank Palet fabrikasının Katar ordusuna peşkeş çekilmesi vatana ihanettir.

'RUSYA VE ABD’DEN TALİMAT ALAN SARAY DEVLETİNE DÖNÜŞTÜK'

En başından söyledik, Ortadoğu bataklığına girmeyin dedik. Ortadoğu ile kavga etmenin mantığı yok dedik. Emperyal güçlerin neden oyuncağı oluyoruz? Neden ABD ile Rusya arasında sürekli gidip geliyoruz. İkisinden de ayrı ayrı talimat alan bir Saray devletine dönüştük. En ağır hakaretlere maruz kalıyoruz. Koşa koşa hâlâ Amerika’ya gidiyorlar bir fotoğraf için. ’24 saat içinde Emevi Camii’nde namaz kılacağım’ diyordu. Buyur kıl bakalım… Akılla, mantıkla değil, birilerinin gazıyla gidersen seni Ortadoğu bataklığına böyle sokarlar. Bataklık dediğimde kızıyorlardı şimdi kendileri de diyorlar.

'BEN GERÇEK MİLLİYETÇİYİM, MEMLEKETİMİ SAVUNURUM'

İdlib’de gözlem noktalarımız sorunlu. 9 numaralı gözlem noktasına Rusya izin verdiği ölçüde malzeme gönderebiliyoruz. Saray bunu hazmediyor, ben hazmedemiyorum. Ben gerçek milliyetçiyim. Memleketimi savunurum.

Suriye politikalarından kim kârlı çıktı? Amerika kârlı çıktı. Rusya kârlı çıktı. Biz zararlı çıktık. En büyük zararı da Suriye’deki Türkmen kardeşlerimiz gördü.İktidar silah gönderdi, biz milletvekili gönderdik barış olsun diye. CHP olarak Arap Baharı Konferansı düzenledik. Barışı nasıl sağlayabiliriz diye bir uluslararası konferans düzenledik.

ERDOĞAN’A 7 SORU SORDU

Eğer bu ülkeyi seviyorsa bu 7 soruya cevap istiyorum;

1- Bir zamanlar dost olduğumuz Suriye ile durup dururken neden kavgalı hale geldik. Sana Suriye’nin iç işlerine karış diyen kimdi?

2- Suriye’deki teröristlere Türkiye üzerinden silah gönderenler kimlerdi? Bu gayrimeşru yolu sana önerenler kimlerdi? Hala senin yanındalar mı? Bu silahları sana kim gönderdi?

3- Türkiye üzerinden Suriye’ye geçen teröristlere geçiş telkinini kim yaptı?

4- Fırat’ın doğusundaki tutuklu IŞİD teröristlerini devralmaya kalkıyorsun. Biz teröristlerin bekçisi miyiz? Bu tablo Türkiye’ye yakışıyor mu?

5- Suriyeli sığınmacıların maliyeti bize 40 milyar dolar. Peki Suriye bataklığının Türkiye’ye maliyeti ne kadar?

6- Amerika ile bir telefon görüşmesi üzerine mutabakat sağladığın anlaşılıyor. Ama Trump tehdit edecek kadar cüretkar. Ne için söz verdin? Haddini aşmayacağın nokta nedir?

7- Büyük Ortadoğu Projesi’nin eş başkanlığını hala sürdürüyor musun? Eş başkanlığının Türkiye’ye ne faydası oldu?

"Kılıçdaroğlu: İçimiz yana yana tezkereye evet diyeceğiz" haberi, 08 Ekim 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu: İçimiz yana yana tezkereye evet diyeceğiz haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu: İçimiz yana yana tezkereye evet diyeceğiz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 14:05 New York'ta Farelerle Bulaşan Hastalık Vakalarında Artış: Sağlık Yetkilileri Tedbir Alıyor
    2. 14:03 Grammy Ödüllü American Idol Şarkıcısı Mandisa Lynn Hundley 47 Yaşında Hayatını Kaybetti
    3. 14:01 Can Uzun'un Duygusal Anları: Penaltı Kaçırışı ve Gözyaşlarıyla Dolu Maç
    4. 13:57 Libya'dan ABD'nin Filistin BM Üyeliğini Veto Etmesine Tepki:İnsani Değerler ve Hukuka Saygı Çağrısı
    5. 13:53 Xiaomi, İlk Elektrikli Otomobilini Piyasaya Sürdü
    6. 13:53 Ev Yapımı Peynirli Börek Tarifi: Sofralarınıza Lezzet Katın!
    7. 13:47 Balıkesir'de Dereye Düşen Adamın Cansız Bedenine Ulaşıldı
    8. 13:47 20 Nisan 2024 akaryakıt fiyatları
    9. 13:45 Beşiktaş'ta bir futbolcuyla yollar kesin olarak ayrıldı!
    10. 13:42 "Türk Fizikçi Furkan Öztürk, Harvard'dan Prestijli Ödül Aldı"
    11. 13:40 Yağışlı Hava Etkili: MGM'nin Hava Durumu Tahmini
    12. 13:39 "Çukurova'da Muhtar Adayı Yolda Darp Edildi, Şüpheliler Serbest Bırakıldı"
    13. 13:36 "Kırklareli'nde Tarihi Binada Çıkan Yangın Paniğe Neden Oldu"
    14. 13:34 İslam Memiş: İran-İsrail Gerginliği Piyasalara Yansıyor
    15. 13:31 Tüketiciyi Koruma Adına Sert Müdahale: Reklam Kurulu Yanıltıcı Reklamlara Büyük Cezalar Kesti!
    16. 13:27 Fed Raporu: Enflasyon ve Jeopolitik Riskler Ekonomiyi Etkileyebilir
    17. 13:23 Enflasyon Tahminleri ve Dolar Kuru: Piyasada Belirsizlik Devam Ediyor
    18. 13:21 Ankara'da şiddetli fırtına hakim
    19. 13:17 Erdal Beşikçioğlu: "Enver Bey bize belediyeyi borçsuz bir şekilde teslim etti"
    20. 13:14 Altın Piyasasında Durağan Seyir: Gram ve Çeyrek Altın Fiyatları Sabit, Ons Fiyatı İstikrarlı
    Politika Haberleri