Kılıçdaroğlu'ndan Yıldırım'a istihdam sorusu: 'Başbakanken neden yapmadın?'

Kılıçdaroğlu'ndan Yıldırım'a istihdam sorusu: 'Başbakanken neden yapmadın?'

Kılıçdaroğlu'ndan Yıldırım'a istihdam sorusu... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tekirdağ'da vatandaşa seslendi. Kemal Kılıçdaroğlu, seçimden sonra '500 bin istihdam' yaratacağını söyleyen Binali

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tekirdağ'da vatandaşa seslendi. Kılıçdaroğlu, seçimden sonra '500 bin istihdam' yaratacağını söyleyen Binali Yıldırım'a, "Bakanlık yaptın, başbakanlık yaptın da neden istihdam yaratmadın? Bütün bütçe senin emrindeydi." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tekirdağ'da vatandaşa seslendi. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şu şekilde:

Türkiye'yi hep birlikte aydınlığa çıkarmak zorundayız. Kavgadan, kinden, öfkeden bir şey çıkmaz. Bugün Türkiye nereden bakarsanız bakın, iç-dış politikada, işsizlikte, tarımda büyük sorunlar yaşıyor. Siyaset bir hizmet yarışıdır. Ama insanları siyasetin dışına nasıl atarım diye çabalayarak siyaset yapamazsınız. Kimi kastettiğimi biliyorsunuz. 17 yıldır tek başına devleti yönetiyorlar.

'VARLIKLI İNSAN SOĞAN ALMAK İÇİN KUYRUĞA MI GİRER?'

17 yıl vergi ödediniz, 17 yılın sonunda millet soğan kuyruğuna girdi. Bir de milletin aklıyla alay edip 'varlık kuyruğu' dediler. Varlık kuyruğu olsaydı o kuyruğun başında sen olurdun. Varlıklı insan 1 kilo soğan almak için kuyruğa mı girer?

'BAŞKA ÜLKELERİN ÇİFTÇİSİ KAZANIYOR'

Önceden pamuk ihraç ederdik, buğday, incir ihraç ederdik. Fabrika kurardık. Cumhuriyetin ilk yıllarında kurulan fabrikaların hemen hemen tamamı domates, tütün, patates, pamuk sattılar, bu fabrikaları kurdular. Şimdi fabrikaları sattılar o parayla patates, domates alıyoruz. Başka ülkelerin çiftçisini kazandırıyoruz. Yunanistan'dan 115 milyon dolarlık pamuk aldık geçen sene. Ya şu Trakya'nın bereketli ovalarına, topraklarına bakın... Buğday, saman, nohut ithal ediyoruz. Ne için? Hangi gerekçeyle? Çiftçi desen, toprak desen, çalışkan insanlar desen hepsi var. Neden ithal ediyoruz?

Türkiye Cumhuriyeti'nin kalkınma planı yok. Yani elin oğlu, Japonlar, Amerikalılar... Hangi ülkeyi düşünürseniz önümüzdeki 50 yılı-100 yılı planlıyor. Biz yarın sabah ne olacağını bilmiyoruz. Devleti kime teslim ettiğimizi sizin vicdanınıza teslim ediyorum.

AKP'Lİ SEÇMENE SESLENDİ: 'ARTIK DUR' DE

17 yıldır tek başına ne istedilerse verdin AKP'li kardeşim. Oy dediler, vergi dediler verdin. Şimdi seni soğan kuyruğuna soktular. Elini vicdanına koyacaksın sandığa gideceksin, "Dur artık yeter!" diyeceksin.

'İŞSİZLİK BÜTÜN KÖTÜLÜKLERİN ANASI'

İşsizlik bütün kötülüklerin anası. Üniversiteyi bitiren milyonlarca çocuğumuz var. 7,5 milyona dayanıyor işsiz sayımız. Gencecik fidan gibi başarılı çocuklarımız yıllardır işsiz. Bu nasıl oluyor? Beylerin çocukları işsiz değil, yoksulluğu bilmiyorlar. Sarayda oturuyorlar, saraydan besleniyorlar. Ev kirası, doğalgaz parası yok...

Eğer gencecik bir çocuk gelip Meclis'in duvarında kendini yakıyorsa, işsiz diye kendisini asıyorsa artık "dur" demen lazım. Çiftçiye "neden pahalıya satıyorsun?" diyor. Sanki doğalgaza, elektriğe zammı çiftçi yaptı. Nasıl satsın? 200 bin ton sıfır vergili patates getirecek. Doğalgazı getirsene sıfır vergili. Kim kazanacak? Yabancının çiftçisi, faturayı vatandaş ödeyecek.

3600 EK GÖSTERGE TARTIŞMASI

Polislere 3600 ek gösterge verilmesini söyledik bütün mitinglerde. Vereceğiz dediler vermediler. Hemşirelere vereceğiz dediler. Neden vermiyorsun? Seçimden sonra vereceğim demiş. Yani oyu bana verin, bir daha kandırırım sizi diyor. Millet bu kadar enayi mi? Bir de 100 günlük programa almıştı bunu. Kaç 100 gün geçti? Lafa gelince kocaman bir dil, işe gelince ortada hiçbir şey yok. Veremez efendim...

Son 16 yılda Londra'daki bir avuç tefeciye ödedikleri faiz 149 milyar dolar. 149 milyar dolarla yüzlerce fabrika yapılırdı. İşsizliği çözmenin bir yolu vardır, üreteceksiniz. Üreten Türkiye olmalı, tüketen değil. Hizmet, bilim, sanat üreteceksiniz. Üretirseniz herkesin işi olur, her evde huzur olur.

Bugüne kadar en az 20 sefer işsizlikle mücadele programı açıkladılar. Her seferinde işsizlik sayısı arttı. Yönetme güçleri yok. Sadece cebi doldur, vatandaşı perişan et. Bunun üzerine bir politika var.

'SARAYIMIZDA BİE SOSYETE VAR'

Sarayımızda bir sosyete var. Kürkten vergi almıyorlar. Niçin? Saray sosyetesinin kürke ihtiyacı var. Damat diyor ki, "2,5 milyon kişiye istihdam yaratacağız seçimden sonra" Pes ya! Bugüne kadar neden yaratmadınız?

BİNALİ YILDIRIM'A İSTİHDAM SORUSU

Ekrem İmamoğlu dedi ki "150 bin kişiye istihdam yaratacağım" Arkadan Binali Bey, "İstihdam sorununu çözmek belediyelerin işi değildir" dedi. Hükümet çözdü mü? Başında Binali Yıldırım vardı. Neden çözmedin kardeşim? Sonra dedi ki "Ben seçilirsem 500 bin kişiye istihdam yaratacağım" Bakanlık yaptın, başbakanlık yaptın da neden istihdam yaratmadın? Bütün bütçe senin emrindeydi.

'İŞTE YÖNETİM BUDUR'

Kadir başkan (Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak) her kuruşun hesabını veriyor. Yaptığı bütün harcamaları 3 ciltlik kitap haline getirmiş. İşte yönetim budur, düzgün, ahlaklı yönetim budur. Halka hesap vermenin onurunu taşımak budur.

"Kılıçdaroğlu'ndan Yıldırım'a istihdam sorusu: 'Başbakanken neden yapmadın?'" haberi, 15 Mart 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu'ndan Yıldırım'a istihdam sorusu: 'Başbakanken neden yapmadın?' haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu'ndan Yıldırım'a istihdam sorusu: 'Başbakanken neden yapmadın?' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
    2. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
    3. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
    4. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
    5. 14:40 Fenerbahçe-Trabzonspor Maçı Sonrası Cezalar Neden Açıklanmadı?
    6. 14:35 Uraz Kaygılaroğlu Yeni Aşkıyla İlk Kez!
    7. 14:35 Kocaeli Sahillerinde Ölü Yunuslar Endişe Yaratıyor: Veteriner Hekimler Alarmda
    8. 14:31 Sulu Köftelerde Mükemmel Dengenin Sırları
    9. 14:27 Beyşehir'in İlkbahar Misafirleri: Leylekler Geri Döndü!
    10. 14:23 Carlo Ancelotti'nin Radarındaki Genç Yetenek: Arda Güler
    11. 14:20 Fenerbahçe'ye La Liga Şoku! İspanyol Basını: "Hukuki Engel Var!"
    12. 14:18 Dünya Zenginleri Yeniden Sıralandı: İstanbul İlk Kez Listede!
    13. 14:14 Islam Memiş: Gram Altın ve Gümüşte Yatırım Fırsatları!
    14. 14:08 İmamoğlu’ndan ‘torpil’ konuşması: "Akrabam yönetici olduğum yerde kapıdan giremez"
    15. 13:48 Özel: "Mithat Bülent Özmen, tam Eyüpsultan gibi bir başkan"
    16. 13:47 CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan "şüpheli" sıfatı ile ifade verdi
    17. 13:46 Dilan Polat ve Nez Demir davasında mahkeme kararı verdi!
    18. 13:23 "TKP'liyim, AKP'ye oy vereceğim" demişti, AKP'nin Gençlik Kolları yöneticisi olduğu ortaya çıktı!
    19. 13:23 Anket şirketi şaşkına döndü, sonuçları yeniden kontrol edecek!
    20. 13:04 Ankara seçim anketi şok etti: Asal Araştırma inanmakta zorlandı!
    Politika Haberleri