Kılıçdaroğlu'na linç girişimini eleştirdiği için hakim önüne çıkan CHP'li Biçer beraat etti

Kılıçdaroğlu'na linç girişimini eleştirdiği için hakim önüne çıkan CHP'li Biçer beraat etti

Kılıçdaroğlu'na linç girişimini eleştirdiği ... Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun uğradığı saldırıya ilişkin olarak Twitter’da “Sivas’ta otel önünde bekleyenlerle Çubuk’ta ev önünde bekleyenler aynı kandan” diye yazan eski Cumhuriyet...

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun uğradığı saldırıya ilişkin olarak Twitter’da “Sivas’ta otel önünde bekleyenlerle Çubuk’ta ev önünde bekleyenler aynı kandan” diye yazan eski Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer hakkında halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek iddiasıyla soruşturma açılmıştı. Soruşturma davaya dönüştü. Bugün görülen davada mahkeme Biçer hakkında beraat kararı verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, asker cenazesi için gittiği Ankara’nın Çubuk ilçesinde linç girişimine uğramıştı.

Kılıçdaroğlu’na linç girişiminde skandal rapor! Köylüler rencide edilmiş…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara Çubuk’ta 21 Nisan 2019 tarihinden katıldığı asker cenazesinde yumruklu saldırıya uğramasına ilişkin tepkisini sosyal medya üzerinden paylaşan CHP Manisa eski Milletvekili Tur Yıldız Biçer, ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçlamasıyla hakim karşısına çıktı.

Çubuk’ta yaşananların ardından Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda “Sivas’ta otel önünde bekleyenlerle, Çubuk’ta ev önünde bekleyenler aynı kandan” ifadelerini kullanan Biçer Manisa Adliyesi’nde görülen duruşmada, “Sivas Katliamı’nı yapanlar ile Çubuk’taki saldırganlar aynı anlayıştadır. Her iki olayın failleri de ülkenin birliğine, iç huzuruna, kamu barışına saldırmıştır” dedi. Suçlamaları reddeden Biçer hakkında mahkeme beraat kararı verdi.

'SUSAMAM'

Tur Yıldız Biçer, davayı twitter hesabından duyurdu. Maahkeme sonrası yaptığı açıklamada da "Bu davalarla katliamcılar karşısında suskun bırakılmak istenen bir toplumda, yeni katliamlara yol açılacağından endişeliyim" açıklaması yaptı..

"Bir birey ya da insan topluluğunun linç edilmesi karşısında susamam" diyen Tur Yıldız Biçer, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda şunları yazdı:

"Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen iddianamede; 21.04.2019 günü Ankara İli Çubuk İlçesinde, şehit cenazesine katılan CHP Genelbaşkanı ve yanında bulunan milletvekili ve korumalarına yönelik linç girişimine tepkimi içeren ve Twitter’da paylaştığım “Sivasta otel önünde bekleyenlerle, Çubukta ev önünde bekleyenler aynı kandan. Kemal Kılıçdaroğlu Yalnız Değildir” sözü nedeniyle, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiğim iddiasıyla cezalandırılmam istenmektedir.

Öncelikle; Sayın Savcı’nın “Saldırı” olarak nitelediği bu olayın, tüm aşamaları ile bir linç girişimi olduğunun altını çizmek isterim.

O günün televizyon programlarında yer alan görüntüler, ulusal basın ve sosyal medya paylaşımları ve CHP tarafından hazırlanmış olan belgesel incelendiğinde; bu olayı basit bir saldırı olarak nitelemenin olanaksız olduğu açıkça görülecektir.

Ben CHP üyesi, 25. ve 26. dönemlerde Manisa milletvekilliği yapmış birisiyim. Bu sıfatları taşımış olmasam dahi bir yurttaş olarak, bir siyasi parti başkanı ya da herhangi bir birey ya da insan topluluğunun linç edilmesi karşısında susamam.

Ülkenin demokrasi ve hukuk bilinci üzerinde önemli yaralar açan bu davalar amacına ulaşamayacak, toplum kendisine dayatılan baskıcı anlayışı reddedecektir.

Sonuç olarak söylemek isterim ki; Hakkımda yapılan suçlamayı kabul etmiyorum.

Var olan yasal düzenlemelere dahi aykırı olan bu tür davaların, Anayasa ile güvence altına alınmış olan düşünce özgürlüğüne ve toplumsal barışa hizmet etmeyeceği inancındayım.

[caption id="attachment_108703" align="aligncenter" width="1000"] eski Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer hakkında halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek iddiasıyla yargılandı. CHP'liler Biçer'i yalnız bırakmadı.[/caption]

"Kılıçdaroğlu'na linç girişimini eleştirdiği için hakim önüne çıkan CHP'li Biçer beraat etti" haberi, 10 Aralık 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu'na linç girişimini eleştirdiği için hakim önüne çıkan CHP'li Biçer beraat etti haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu'na linç girişimini eleştirdiği için hakim önüne çıkan CHP'li Biçer beraat etti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:51 Belarus Lideri: Rusya-Ukrayna Barışı İçin İstanbul Anlaşması Önemli
  2. 15:45 Enerji Dönüşümünde Batarya Teknolojilerinin Yükselişi: IEA Raporu
  3. 15:43 Sokak Köpeğinin Saldırısında Yaralanan Genç Kızın Ayağı Kırıldı
  4. 15:32 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Ermenistan'ın İntikamcı Eğilimleri Endişe Verici
  5. 15:29 EURO 2024: Almanya'da Heyecan Dorukta!
  6. 15:25 Tavuk Etinde Fiyat Patlaması: Tedarik Sıkıntısı İstanbul'u Vuruyor
  7. 15:22 Gümrükte Terk Edilen Michael Jordan İmzalı Spor Ayakkabılar İhaleyle Satışa Çıktı
  8. 15:18 Mescid-i Aksa'ya Sabah Baskını: Gerilim Tırmanıyor
  9. 15:14 Sergio Oliveira'nın Galatasaray Macerası: Tartışma ve Beklentilerin Altında Performans
  10. 15:11 Merkez Bankası Faizi Sabit Tuttu: Nakit Avans ve Kredi Kartı Faizleri Ne Olacak?
  11. 15:10 Japonya'da Dolar Karşısında Yen Değer Kaybı Endişesi: Yetkililerden Uyarı ve Hazırlık Sinyali
  12. 15:07 Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Fahiş Fiyatlarla Mücadelede Kararlılık Artıyor
  13. 15:05 Gönül Dağı Setinde Taciz Skandalı: Mahkeme Kararı Açıklandı!
  14. 15:03 Dondurma Kaşığı İle Çikolatalı Kurabiye Tarifi!
  15. 14:57 Saç Derisi Sorunlarına Doğal Çözümler: Sağlıklı Saçlar İçin Yöntemler!
  16. 14:56 Bu 5 Şehir Tehlikede! Meteoroloji İki Gün Boyunca Uyardı: Tehlikeli Hava Durumu Kapıda!
  17. 14:54 Beyaz Eşya Seçimi Kabusa Dönmesin! Yeni Evlenecekler Dikkatli Olsun!
  18. 14:53 Kayıp Klimt Tablosu: Viyana'da Açık Artırmada 32 Milyon Dolara Satıldı
  19. 14:52 Fenerbahçe, Beşiktaş derbisi için hazırlıklara devam ediyor
  20. 14:49 Ekrem İmamoğlu: "Kanal İstanbul projesi ihanettir"
Politika Haberleri