Kirli plan sanıkların itirafıyla ortaya çıktı! İmamoğlu için pazarlık yapılmış!

Kirli plan sanıkların itirafıyla ortaya çıktı! İmamoğlu için pazarlık yapılmış!

Kirli plan sanıkların itirafıyla ortaya çıkt... Kemal Özkiraz, Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde FETÖ'den yargılanan Erkan Karaarslan'ın ifadesini yayınladı. Karaarslan, mahkemedeki ifadesinde Özlem Çerçioğlu ve İmamoğlu'na FETÖ'cü

Avrasya Araştırma'nın sahibi Kemal Özkiraz, Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde FETÖ'den yargılanan Erkan Karaarslan'ın ifadesini yayınladı. Karaarslan, mahkemedeki ifadesinde Özlem Çerçioğlu ve Ekrem İmamoğlu'na FETÖ'cü suçlaması yaparsa tahliye edileceği pazarlığının yapıldığını söyledi.

Aydın'da, haklarında "ihaleye fesat karıştırma" iddiasıyla dava açılan aralarında FETÖ sanığı Erkan Karaaslan ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun da bulunduğu 17 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, bazı tutuksuz sanıklar ve taraf avukatları hazır bulundu. Mazeret bildiren Özlem Çerçioğlu duruşmaya katılmadı. Hakkında FETÖ soruşturması yürütülen ve firari olarak aranan geçtiğimiz aylarda Ankara'da yakalanan sanık Karaaslan ilk kez mahkemedeki yerini aldı.

SKANDAL İDDİALAR

'BAKAN BANA ULAŞTI'

Bazı bakanların kendisine ve ailesine CHP aleyhinde beyanda bulunması için baskı yaptığını iddia eden sanık Kararslan konuşmasına şöyle devam etti: "15/03/2019 tarihinde Ankara Cumhuriyet Savcısı beni odasına davet etti. Çektiğim faksın devlet kurumlarından çıkmasının mümkün olmadığını, istediğim kişi ile beni görüştürebileceğini söyledi. Tutanaklara ismini geçmesini istemediğim bakanlar bana ve aileme ulaşarak belediye başkanları aleyhinde beyanlarda bulunmamı istediler. Davalardan beraat etmemi ve tahliye olmamı da bu beyanlar ile ilişkili olacağını söylediler, bu süreç devam etmiştir, 18-19-20-27 martta cezaevine talebim olmaksızın gelenler olmuştur, bunlar ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuru yaptım."

ÖZLEM ÇERÇİOĞLU HAKKINDA ZORLA GETİRME KARARI

Duruşma savcısı da Özlem Çerçioğlu'nun tüm duruşmalara sağlık raporu mazeretiyle katılmadığını, mahkemeye gelmekten kaçındığını bu nedenle bir sonraki duruşmaya zorla getirilme kararı verilmesini istedi. Çerçioğlu'nun avukatı ise daha önce dosyanın tefrik edilmesi yönünde dilekçe verdiklerini hatırlatarak, kaçma durumu olmayan müvekkilinin beraatini istedi. Savunmaların ardından mahkeme heyeti, Karaarslan'ın savunmasını bir sonraki duruşmada SEGBİS ile yapmasına Çerçioğlu'nun ise zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

İDDİANAME

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca Aydın Büyükşehir Belediyesi ile ASKİ'de "danışmanlık adı altında yapılan usulsüzlükler ve ihaleye fesat karıştırma" suçlarından FETÖ sanığı Erkan Karaarslan ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile belediye çalışanlarının da aralarında bulunduğu 17 kişi hakkında iddianame hazırlanmıştı. İddianamede, bu davadan da tutuklu FETÖ sanığı Karaarslan hakkında 9 yıldan 22 yıla, Çerçioğlu hakkında 6 yıldan 14 yıla, diğer tutuksuz sanıklar hakkında ise 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

"Kirli plan sanıkların itirafıyla ortaya çıktı! İmamoğlu için pazarlık yapılmış!" haberi, 14 Mayıs 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Kirli plan sanıkların itirafıyla ortaya çıktı! İmamoğlu için pazarlık yapılmış! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kirli plan sanıkların itirafıyla ortaya çıktı! İmamoğlu için pazarlık yapılmış! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:33 Sağlık Deposu Kuru Üzüm: Doğanın Mucizesi
  2. 05:27 İsrail-Gazze Savaşı İçin AB’den Siyasi Baskı Çağrısı!
  3. 05:21 Gençlerin Geleceği:Chp Başkanı Özgür Özel Beka Sorunu ve Siyasette Yeni Dönem Üzerine Konuştu!
  4. 05:12 Kraliyetin Sessizliği: Kate Middleton’un Akıbeti İnsanları Neden Endişelendiriyor?
  5. 05:05 Elektrikli Araçlar: Şarj Altyapısının Geleceği Belirsiz
  6. 05:02 Trump Davası: Cezaya Tepki ve Finansal Engeller
  7. 04:57 Hızlı Teşhis, Etkili Tedavi: Tayland’da Yapay Zeka’nın Rolü
  8. 03:37 Biden'dan Netanyahu'ya Refah iletisi: "Refah'ın işgali hata olur"
  9. 03:37 İsrail basını duyurdu: İsrail ve Hamas arasında esir takası gerçekleşecek mi?
  10. 01:56 Nvidia, yeni yapay zeka çipini duyurdu
  11. 01:56 Para sayma görüntülerine ilişkin Canan Kaftancıoğlu "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağrıldı
  12. 01:17 İsrail Şifa Hastanesi'ne Dördüncü Kez Baskın Düzenledi: 20 Ölü, 200 Tutuklu!
  13. 01:12 İzlanda'da Olağanüstü Hal İlan Edildi: Son Üç Ayda Dördüncü Patlama Yaşandı!
  14. 01:00 Canan Kaftancıoğlu İfade Vermek Üzere Çağrıldı!
  15. 00:54 Murat Kurum: İstanbul Depreme Hazır Değil, İmar Barışı Tartışması
  16. 00:48 Borsa İstanbul'da dört hafta sonra bir ilk yaşandı!
  17. 00:47 Meteorolojiden uyarı! 19 Mart hava durumu: Bir tarafa yağmur bir tarafa kar yağışı
  18. 00:47 Bakan Göktaş’tan Kadın İstihdamına Destek: Güçlü Adımlar Atılıyor!
  19. 00:47 Nepal Bayrağı: Mirası ve Geleceği Yansıtan Sembol
  20. 00:38 Erbakan ve Kılıç’tan AKP’ye Tepki: Yerel Seçimlerde Siyasi Şantaj!
Politika Haberleri