Kitabı 20 dile çevrilen Çinli felsefeci İstanbul'da

Kitabı 20 dile çevrilen Çinli felsefeci İstanbul'da

Kitabı 20 dile çevrilen Çinli felsefeci İsta... Çinli felsefeci Chen Lai, Türk okurlarla buluştu. Söyleşide, Konfüçyüs değerlerinin özellikleri ve çağdaş Çin’in yaşadığı dönüşüm üzerine konuşan Lai, lai

Çinli felsefeci Chen Lai, Türk okurlarla buluştu. Söyleşide, Konfüçyüs değerlerinin özellikleri ve çağdaş Çin’in yaşadığı dönüşüm üzerine konuşan Lai, Türkçe dahil 20 dile çevrilen kitabı 'Çin Uygarlığının Öz Değerleri'ni okuyucuları için imzaladı.

'Çin Uygarlığının Öz Değerleri' kitabı Türkçe dahil 20 dile çevrilen Çinli felsefeci Chen Lai, Kırmızı Kedi Kitabevi tarafından düzenlenen etkinlikte, Türk okuyucularıyla bir araya geldi. Chen Lai, Çin halkının Çin Uygarlığını bilinçli şekilde inceleyerek özgüvenini ilerletebileceğini ve Çin halkının iç uyumunu sağlayabileceğini söyledi. Lai, kitabının ana konusunun Çin uygarlığının manevi dünyası olduğunu belirtti.

"GENÇLER, TOPLUMA KARŞI SORUMLULUK HİSSETMİYOR"

Kitapta, Çin halkının dünya görüşü ve değerlerini okuyucuya aktardığını ifade eden Chen Lai, Çin ahlâkı ve Çin felsefesi sistemi 'Konfüçyüsçülük' hakkında ise şunları söyledi:

"Geleneksel değerlerimizden konfüçyüsçülük düşüncüleri günümüzde bazı şeyler örtüşürken, bazılarıyla çelişiyor. Bu geleneksel değerlerin geride kaldığı anlamına gelmez. Teknolojide görülen gelişme ya da insanların manevi yaşantılarını gerektiği kadar önemsememesi, bunlar modernselleşme sürecinde ortaya çıkan sorunlardan. Günümüzde insanların bir çoğu materyal hayatları çok önemsiyor. Bu durumda aşırılığa kaçınca bazı sorunlara neden olabiliyor. O zaman biz ne yapıyoruz? Modernselleşme sürecinde ortaya çıkan meselelerin hangisi doğru, hangisi yanlış buna bakıyoruz. Bir sorun da şu. Günümüzde gençler arasında sadece kendine odaklanma var. Gençler kendi istediklerini önem veriyor ve topluma karşı sorumluluklarını hissetmiyorlar."

"SOSYAL MEDYA ETİK ÇERÇEVESİNDE DEĞERLENDİRİLMELİ"

Sosyal medyanın faydalı olduğunu ancak bunu kullanırken etik değerlerin de göz ardı edilmemesi gerektiğini ifade eden Chen Lai, "Sosyal medya aracılığıyla bireyler görüşlerini açıkça ifade edebiliyor. Bu iletişimi hızlandırıp verimliliği sağlıyor. Örneğin, Çin'de insanların kişisel medya kanalı açtıkları uygulama var. Bu herhangi bir denetim üzerinden filtre edilmiyor. Bu medyanın kullanıcıları dikkat çekmek için çok garip sözler söyleyebiliyor ya da ahlak ve değerlere aykırı şeyler paylaşabiliyor. Bu da o aracın amaçlarından uzaklaştığını gösteriyor. Etiğe aykırı ifadeler yer alabiliyor. Bu tür mecralar toplumsal değerler açısından yönlendirilmelidir" tavsiyesinde bulundu.

"İSTANBUL BOĞAZI BENİ BÜYÜLEDİ"

Türkiye'ye ilk kez geldiğini ve İstanbul'u çok beğendiğini de belirten Lai, boğaza duyduğu hayranlığı ise şu sözlerle ifade etti:

"Boğaz inanılmaz güzel. Bu şehirden büyülendiğimi söyleyebilirim. Batı ile doğuyu bağlayan bir medeniyet burada kesişiyor. İstanbul'un Avrupa ve Asya'nın ortasında olması farklı uygarlıklar arasındaki bağı burada hissettiriyor. İstanbul'un farklı kültür ve gelenekleri bir arada barındırdığını düşünüyorum."

"Kitabı 20 dile çevrilen Çinli felsefeci İstanbul'da" haberi, 17 Mart 2019 tarihinde yazılmıştır. Kültür Sanat kategorisi altında bulunan Kitabı 20 dile çevrilen Çinli felsefeci İstanbul'da haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kitabı 20 dile çevrilen Çinli felsefeci İstanbul'da 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Kültür Sanat konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  2. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  3. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  4. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  5. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  6. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  7. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  8. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  9. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  10. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  11. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  12. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  13. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  14. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  15. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  16. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  17. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  18. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  19. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  20. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
Kültür Sanat Haberleri