Kızılay’da skandal üstüne skandal… 30 bin lira aylıklı Ürdünlü, ‘stratejist casus kurum çalışanı’ çıktı!

Kızılay’da skandal üstüne skandal… 30 bin lira aylıklı Ürdünlü, ‘stratejist casus kurum çalışanı’ çıktı!

Kızılay’da skandal üstüne skandal… 30 bin li... Yolsuzluk ve israf iddiaları ile gündemden düşmeyen Kızılay'ın "Baş stratejist" olarak işe aldığı ve aylık 30 bin lira ödeme yaptığı Ürdün uyruklu Ramadan

Yolsuzluk ve israf iddiaları ile gündemden düşmeyen Kızılay'ın "Baş stratejist" olarak işe aldığı ve aylık 30 bin lira ödeme yaptığı Ürdün uyruklu Ramadan Mohammed Radwan ASSI'nın, 'casus' kuruluşta çalıştığı ortaya çıktı. Kızılay'ın 2016 yılında işe aldığı ASSI'nın, sigorta kayıtlarında çalıştığı yer, "Internatıonal Medical Corps" adlı firma gözükürken, söz konusu firmanın CIA'nın çeşitli ülkelerde insani yardım kisvesi adı altında "saha " ve "istihbarat" çalışması yapan STK'larından birisi olması dikkat çekti.

Elazığ'da yaşanan deprem sonrası kamuoyunda yaşanan tartışmaların odağındaki Kızılay hakkında her geçen gün bir başka skandal daha ortaya çıkıyor.

gazetta9.com'dan Celal Eren Çelik, Kızılay'ın "Baş stratejist" olarak işe aldığı ancak casus kurum çalışanı çıkan Ramadan Mohammed Radwan ASSI hakkındaki detayları yazdı. Çelik'in haberi şöyle:

Son olarak KIZILAY'ın 2016 yılında "Baş stratejist" olarak işe aldığı ve aylık 30 bin TL ödeme yaptığı Ürdün uyruklu Ramadan Mohammed Radwan ASSI için ödenen bu ücret kamuoyunda büyük tepki ile karşılanmıştı.

Ramadan Mohammed Radwan ASSI'nin Kızılay bünyesinde iş başı yaptığı dönemde kuruma yönelen tepkiler sonra bir süre sonra KIZILAY iş akdini fesh etmek zorunda kalsa da Assı'nin ev kirası ve çocuklarının 30 bin TL tutarındaki okul masraflarını KIZILAY'ın işe alım sürecinde ödemeyi tahattüt ettiği ve iş akdinin sonlandırılmasının ardından da bu paranın ASSI'ye ödendiği belirlenmişti.

Kamuoyu tepkisine rağmen o dönemde Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, ASSI için "Kendisinin bize çok büyük faydaları dokundu" açıklamasını yapmıştı...

ÜRDÜNLÜ "BAŞ STRATEJİST" ASSI HAKKINDAKİ GERÇEK...

Ancak Ramadan Mohammed Radwan ASSI konusunda yaşanan skandal sadece yüksek maaş ile KIZILAY;'da görev yapması değil. Hatta asıl büyük skandalın yanında bu konu oldukça "önemsiz" kalmakta...

Zira Ramadan Mohammed Radwan ASSI yakından incelendiğinde hiç de öyle "sıradan" bir "Stratejist" olmadığı ve "enteresan" ilişkileri olduğu ortaya çıkmakta.

Ramadan Mohammed Radwan ASSI'nin Kızılay'a işe başlama sürecinde Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Direktörlüğü'ne 04/10/2016 tarihinde gönderilen atama ile ilgili gönderilen ve altında Kızılay Genel Başkanı Dr.Kerem Kınık'ın e-imzası bulunan 626912-903.99-E.98391.evrak sayı numaralı olur belgede "...Ürdün asıllı Ramadan Mohammad Radwan Assı'nın 4817 sayılı yabancıların çalışma izimleri hakkında kanun kapsamında çalışma izni alması için gerekli başvuruların gerçekleştirildiği ,bu konudaki müracaatın ise 16.08.2016 tarihinde Çalışma veSosyal Güvenlik Bakanlığı'na yapıldığı" belirtiliyordu...

Oysa Ürdün asıllı Ramadan Mohammed Radwan ASSI'nin KIZILAY adına SGK'ya başvuru yapılmasından 16 gün önce SGK'dan "SÜRELİ ÇALIŞMA İZNİ" aldığı ortaya çıktı...

Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından verilen "Süreli çalışma izninin" Belge Numarası:495082

Belgede "İşe Başlama Tarihi" olarak ise 30.07.2016 gözükmekte ve çalışma izni 18.06.2018'e kadar süresi var.Belgenin veriliş tarihi ise 04.08.2016... Yani KIZILAY'da işe alınmadan 12 gün önce.

Ama "Gariplikler" tam da burada başlıyor... Zira Ramadan Mohammed Radwan ASSI için SGK tarafından verilen çıkartılan bu "Süreli Çalışma İzninde" Ramadan Mohammed Radwan ASSI 'nin çalıştığı iş yeri KIZILAY olarak gözükmüyor.

Ramadan Mohammed Radwan ASSI'nin çalıştığı firma "INTERNATIONAL MEDICAL CORPS" Türkiye temsilciliği olarak belirtilmiş..

KIZILAY'IN "BAŞ STRATEJİSTİ" "CASUS" KURULUŞTA

Peki kimdir neyin nesidir bu INTERNATIONAL MEDICAL CORPS? diye araştırınca işin asıl büyük "Skandal" kısmı" ortaya çıkıyor.

Zira INTERNATIONAL MEDİCAL CORPS, 2018 yılında başta Gaziantep olmak üzere büroları basılan, Hatay'daki depoları ve tırları mühürlenen, çalışanları sınır dışı edilen ABD merkezli bir "Sivil Toplum Kuruluşu"

Kuruluş CIA'nın çeşitli ülkelerde insani yardım kisvesi adı altında "saha " ve "istihbarat" çalışması yapan STK'larından birisi olarak biliniyor.

Bu "Sivil Toplum Kuruluşu" STK adı altında istihbari çalışmalar yürütmek suçlaması ile Türkiye'de 2018'de kapatıldı. MİT ve Emniyet koordinesinde bürolarına baskınlar düzenlendi.

Konu İngiliz ve ABD gazetelerine taşındı...

Sadece Ramadan Mohammed Radwan ASSI'nin Kızılay'da işe başladığı ama SGK girişinin "Çalıştığı firma" olarak INTERNATIONAL MEDİCAL CORPORATION üzerinden yapıldığı 2016 yılında 106 milyon 900 bin TL'yi Suriye'ye geçirdi.

Aynı STK 4 TIR dolusu ilacı da Suriye'ye götürdü ama ilaçların kime gittiği belli değil!

İşte KIZILAY resmi kayıtlarda,SGK kayıtlarına göre bu NTERNATIONAL MEDİCAL CORPS'da çalışan Ramadan Mohammed Radwan ASSI'yi "Baş stratejist" olarak işe alıyor aylık 30 bin TL net maaş bağlıyor,çocuklarının yıllık 30 bin TL tutarındaki okul masraflarını karşılıyor ve ev kirasını ödüyor....

Ortaya çıkan bu skandala Kızılay Başkanı Dr.Kerem Kınık ve kendisi ile birlikte Ramadan Mohammed Radwan ASSI'nin işe alımında imzası olan kişilerin nasıl yanıt verecekleri merakla bekleniyor...

ASSI ŞU AN BAŞKA BİR "STK"DA...

Ramadan Mohammed Radwan ASSI şu an tıpkı Türkiye'de kapatılan INTERNATIONAL MEDİCAL CORPS gibi CIA'ye yakınlığı ile bilinen PANAROMA isimli STK'da çalışmakta.

Bu PANORAMA isimli vakfın kurucusu ise Bill Clinton'un eski danıışmanlarından ve konuşma metinlerinin yazarı Gabriella Fitzgerald.

"Kızılay’da skandal üstüne skandal… 30 bin lira aylıklı Ürdünlü, ‘stratejist casus kurum çalışanı’ ." haberi, 29 Ocak 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Kızılay’da skandal üstüne skandal… 30 bin lira aylıklı Ürdünlü, ‘stratejist casus kurum çalışanı’ .. haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kızılay’da skandal üstüne skandal… 30 bin lira aylıklı Ürdünlü, ‘stratejist casus kurum çalışanı’ .. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  2. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  3. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  4. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  5. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  6. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  7. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  8. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  9. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  10. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  11. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  12. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  13. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  14. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  15. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  16. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  17. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  18. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  19. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  20. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
Haberleri