Kızılay’ın 120 milyon euro değerindeki ihalesi Menzil'e mi verildi?

Kızılay’ın 120 milyon euro değerindeki ihalesi Menzil'e mi verildi?

Kızılay’ın 120 milyon euro değerindeki ihale... Kızılay’ın geçtiğimiz yıl açtığı 210 milyon euro değerindeki test işi ihalesini verdiği şirketin sahibinin Menzil Tarikatı ile bağlantılı olduğu iddiası

Kızılay’ın geçtiğimiz yıl açtığı 210 milyon euro değerindeki test işi ihalesini verdiği şirketin sahibinin Menzil Tarikatı ile bağlantılı olduğu iddiası gündeme geldi. Şirketin sahibi Ferhat Danışman’ın Menzil’i öven sosyal medya paylaşımları yaptığı öğrenildi.

Kızılay’ın, sahibi Menzil Tarikatı’yla bağlantılı olan şirkete 120 milyon euroluk test işini verdiği ortaya çıktı. Kızılay Yönetim Kurulu, 5 Şubat 2018’de tahmini bedeli 716 milyon 500 bin TL olan NAT Tarama, Serolojik Tarama ve Ferritin Tarama Testi alımı için ihale açılmasını kararlaştırdı. Kızılay’ın 14 şirkete faks yolu ile ihale ilanını ve teknik şartnameyi göndermesine karşın, yalnızca iki firma istekli oldu.

Sahibinin Menzil Tarikatı ile bağlantısı olduğu iddia edilen Techno Health-Tenay Elektronik ve Medikal şirketi iş ortaklığı ‘pazarlık’ için davet edildi.Pazarlık sonucunda 3 milyon TL indirimle alımın 713 bin 529 TL (120 milyon Avro) bedelle iki şirketten oluşan ortaklıktan yapılması kararlaştırıldı. İhale kapsamında ise 15 milyon Nat Testi, 15 milyon Serolojik Tarama ve 800 bin Ferritin Testi alınması Yönetim Kurulu tarafından 20 Mart 2019’da onaylandı. İhaleyi alan iş ortaklığındaki Techno Health Şirketi sahibinin Menzil hayranı olduğu ve Menzil’e övgüler dizdiği sosyal medya paylaşımları ile görülüyor.

MENZİL’E ÖVGÜLER

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre; Kızılay’dan iş ortaklığı ile ihale alan Techno Health Şirketi’nin sahibi Ferhat Danışman’ın sosyal medya hesabında Menzil’le ilgili paylaşımlar yer alıyor. Danışman, Menzil’e ait olduğu bilinen Emsay Hastanesi ile ilgili paylaşımları dışında “Menzil’de içilen çorba kişinin midesinden 100 yıl çıkmaz” mesajları da paylaştı. Adıyaman Menzil’deki Seyyid Abdullhakim Elhûseyni Külliyesi’nden “güller diyarı ve ilim irfan merkez” olarak söz eden Danışman, tarikatın yayın organı Semerkand Dergisi’nden de alıntılar yaptı. Danışman, Menzil’in önde gelen isimlerinden olan Seyda Muhammed Raşid’in resimlerini de sosyal medya hesabından paylaştı.

YÖNETİCİ: SORU İŞARETİ OLUŞTU

İsmini vermek istemeyen bir Kızılay yöneticisi, ihale ile ilgili olarak konuştu. Kızılay yöneticisi, sadece belli firmaların davet edilmesinin soru işaretlerine yol açtığını belirterek, şunları söyledi: “Kızılay 150 yıllık bir yardım kuruluşu ve son günlerde ortaya çıkan gelişmeler hem Kızılay gönüllülerini hem bazı yöneticileri derinden üzmektedir. Yapılanlar tarihi önemi ve sorumluluğu olan kuruma yakışmamaktadır. Şirketler kurularak veya gizli kapaklı ihaleler yapılarak şeffaflıktan her geçen gün uzaklaşılmakta. Kızılay içerisinde de Menzil’le ilişkisi olan yöneticiler bulunuyor ve ben bu ihaleyi de o yöneticiler ile bağdaştırıyorum.”

Kaynak Yeniçağ: Kızılay, 120 milyonluk ihaleyi Menzil hayranı şirkete verdi!

"Kızılay’ın 120 milyon euro değerindeki ihalesi Menzil'e mi verildi?" haberi, 17 Eylül 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Kızılay’ın 120 milyon euro değerindeki ihalesi Menzil'e mi verildi? haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kızılay’ın 120 milyon euro değerindeki ihalesi Menzil'e mi verildi? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:00 Wasco'da Korkunç Olay: İnşaat İşçileri Bacak Çiğneyen Adamla Karşılaştı!
  2. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
  3. 14:51 Lamborghini'nin Yenilenen Logosu: Güçlü, Zarif, Cesur
  4. 14:43 Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim, Akademide Yenilik
  5. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
  6. 14:37 Babacan'dan Erdoğan'a maaşı çağrısı: "Milyonlarca emekliyi aldatmaktan vazgeçin!"
  7. 14:34 Osayi-Samuel Trabzonspor Fenerbahçe Maç’ı İçin "Şiddet Maçı Bıraktırmalıydı”dedi
  8. 14:30 Maryland'deki Köprü Faciası: 60 Milyon Dolarlık Kurtarma Çabaları Devam Ediyor
  9. 14:26 Bayraktar: Üretici ve Market Arasındaki Fiyat Farklarına Dikkat Çekiyor
  10. 14:18 Premier Lig'den Radikal Karar: Top Toplayıcı Çocuklar Artık Oyunculara Top Vermeyecek!
  11. 14:14 Goldman Sachs: İstanbul Seçimleri Türk Lirası Üzerinde Olumlu Etki Yaratabilir
  12. 14:06 Yeniden Refah Partisi'ne TGRT'ten Engel: İstanbul Adayları Programa Alınmadı
  13. 14:01 Tacikistan'dan Rusya'daki Konser Salonu Saldırısıyla İlgili 9 Şüpheli Gözaltına Alındı
  14. 13:57 Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Şehitler İçin Vefa Hareketinde
  15. 13:54 Özel Okul Ücretleri Dudak Uçuklatıyor! 1 Milyon Liraya Ulaştı!
  16. 13:52 İEKKK Toplantısında Tunç Soyer'e Veda: "Yola Devam Ediyorum"
  17. 13:50 CHP'den İYİ Parti'ye Sert Tepki: "Kölelik İddialarına Karşı Duruş"
  18. 13:48 Bursa'da Metrobüs Projesi İçin Ön Sipariş Verildi: Mustafa Bozbey'in İncelemeleri
  19. 13:45 Çalışma Bakanı Işıkhan: "31 Mart'ta Yeni Bir Dönem Başlayacak"
  20. 13:45 Süper Lig 31. Hafta Hakemleri Belli Oldu: Öne Çıkan Maçlarda Kimler Düdük Çalacak?
Politika Haberleri