A Milli Takımımızdan tarihi zafer!

A Milli Takımımızdan tarihi zafer!

A Milli Takımımızdan tarihi zafer! EURO 2020 Elemeleri H Grubu'nun 3. hafta mücadelesinde Türkiye, en güçlü rakibi Fıransayı 30. dakikada Kaan Ayhan'ın ve 40. dakikada Cengiz Ünder'in golleriyle mağlup etti.2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri H Grubu'ndaki...

EURO 2020 Elemeleri H Grubu'nun 3. hafta mücadelesinde Türkiye, en güçlü rakibi Fıransayı 30. dakikada Kaan Ayhan'ın ve 40. dakikada Cengiz Ünder'in golleriyle mağlup etti.

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri H Grubu'ndaki üçüncü maçında Fransa ile karşılaşan Türkiye A Milli Futbol Takımı, neredeyse maçın büyük bir bölümünü üstün oynayarak son Dünya Şampiyonu Fransa'yı 2-0 mağlup ederek liderliğe yükseldi.

19'uncu dakikada hızlı gelişen Fransa atağında Mbappe'nin sağ kanattan ortasında ceza sahası içerisinde iyi yükselen Griezmann'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

30'uncu dakikada sol kanattan Cengiz Ünder'in kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içerisinde topla buluşan Merih Demiral topu kafayla Kaan Ayhan'a indirdi. Kaan Ayhan'ın bekletmeden vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Lloris'i geçerek ağlarla buluştu: 1-0.

38'inci dakikada sol kanatta Pavard'dan topu kapan İrfan Can Kahveci müsait durumdaki Burak Yılmaz'ı gördü. Burak Yılmaz'ın yerden etkisiz vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Lloris'te kaldı.

40'ıncı dakikada ceza sahası önünde Pogba'dan topu kapan Dorukhan Toköz topu sağ kanattaki Cengiz Ünder'e bıraktı. Cengiz Ünder'in sert ve düzgün vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 2-0.

44'üncü dakikada sağ kanattan Cengiz Ünder'in kullandığı köşe vuruşunda arka direkte topla buluşan Merih Demiral'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak direğin yanından az farkla auta çıktı.

İlk yarı milli takımın 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

55'inci dakikada ceza sahası sağ çaprazında Pavard'ın uzaklaştırmaya çalıştığı top, Kenan Karaman'ın ayağına çarparak ceza sahası içerisindeki Burak Yılmaz'ın önünde kaldı. Burak Yılmaz'ın sert şutunu kaleci Lloris güçlükle kornere çeldi.

56'ncı dakikada paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunda Cengüz Ünder'in ortasında arka direkte topla buluşan Kenan Karaman'ın kafa vuruşunda kaleci Lloris gole izin vermedi. Lloris'den dönen topu Fransa savunması uzaklaştırdı.

70'inci dakikada Cengiz Ünder'in pasında ceza sahası dışında topla buluşan Mahmut Tekdemir'in sert şutunu kaleci Lloris güçlükle kornere çeldi.

86'ncı dakikada hızlı gelişen Türkiye atağında Kenan Karaman'ın pasında topla buluşan Burak Yılmaz'ın ceza sahası sol çaprazından vuruşunda meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu 3'üncü maçında Türkiye, Fransa'yı konuk etti. Konya Büyükşehir Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada Slovenya Futbol Federasyonu'ndan Damir Skomina düdük çaldı. Skomina'nın yardımcılıklarını ise Jure Praprotnik ve Robert Vukan üstlendi.

Türkiye: 2 - Fransa: 0

Maç öncesi milli arşların okunduğu seremonide Konya seyircisi İstiklal Marşımızı coşku ile söyledi. Ancak Fransız Milli Marşı söylenirken, yoğun bir protesto ve ıslık sesleri statta yankılandı.

KALE MERT'İN

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, dün yapılan taktik antrenmanda ayak bileğinden sakatlanan Hakan Çalhanoğlu'nun yerine Kenan Karaman'a ilk 11'de görev verdi.

Kaleyi Mert Günok'a emanet eden Güneş, savunma dörtlüsünü Zeki, Kaan, Merih ve Hasan Ali'den oluşturdu. Savunmanın hemen önünde Mahmut Tekdemir ve Dorukhan Toköz'a forma şansı veren Güneş, hücumda ise Cengiz, İrfan Can ve Kenan Karaman'ı sahaya sürdü. Güneş'in gol yolundaki tercihi ise Burak Yılmaz oldu.

A Milli Takım'ın Fransa karşısındaki 11'i ise şöyle: Mert, Zeki, Kaan, Merih, Hasan Ali, Mahmut, Dorukhan, İrfan Can, Kenan, Cengiz, Burak.

MİLLİ TAKIMDA 10 EKSİK

A Milli Takım'da sakatlıkları sebebiyle daha önce kadrodan çıkartılan Ozan Kabak, Okay Yokuşlu ve Cenk Tosun'un yanı sıra Gökhan Akkan, Emre Taşdemir, Efecan Karaca, Emre Belözoğlu, Yunus Mallı, Ömer Ali Şahiner ve Enes Ünal da Fransa maçının kadrosunda yer almadı.

KONYA'DA 6'NCI MAÇ

A milliler, Fransa karşılaşmasıyla Konya'daki 6'ncı maçına çıktı. Daha önce oynadığı 5 karşılaşmada 2 galibiyet elde eden milliler, 2 kez sahadan beraberlikle ayrılırken, bir kez de mağlup oldu. A milliler, daha önce Hollanda'yı 3-0, İzlanda'yı ise 1-0'lık skorlarla mağlup etmişti. Ukrayna 2-2 ve Letonya ile 1-1 berabere kalan A Mili Takım, tek mağlubiyetini ise UEFA Uluslar B Ligi 2'nci Grup karşılaşmasında İsveç karşısında 1-0'lık sonuçla yaşamıştı. Bu maçlarda 7 gol atan Milliler, kalesinde ise 4 gol gördü.

MİLLİLER KAZANIRSA GRUP LİDERİ

Fransa'yı konuk eden ve averajla 2'nci sırada yer alan A Milli Takım, maçtan 3 puanla ayrılması halinde grup liderliğine yükselecek. Milliler, gruptaki ilk 2 maçında Andorra ve Arnavutluk'u mağlup ederek 2'de 2 yapmıştı. Fransa ise deplasmanda Moldova'yı 4-1 ile geçtikten sonra sahasında İzlanda'yı 1-0 mağlup etmeyi başarmıştı.

TRİBÜNLER DOLDU

Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda seyirci girişlerinin 19.00'da açılmasıyla tribünler tamamen dolu. Satışa çıktığı gün dakikalar içerisinde biletleri tüketen taraftarlar, stat girişinde de milli takımı coşkuyla karşıladı. Futbolseverler, millilerin ısınmaya çıkmasıyla birlikte oyunculara destek olmaya başladı. Karşılaşma öncesinde stadyumda 42 bin Türk bayrağı dağıtıldı. Mücadele öncesi ve sırasında taraftarların bayraklarla yaptıkları görsel şov, güzel görüntüler ortaya çıkardı.

175 BASIN MENSUBU GÖREVLİ

Öte yandan Türkiye - Fransa karşılaşmasına basın mensuplarının ilgisi yoğun oldu. 49'u Fransız olmak üzere 175 basın mensubu, karşılaşmayı takip etti.

TFF BAŞKANI NİHAT ÖZDEMİR'İN İLK RESMİ MAÇI

Geçtiğimiz hafta yapılan seçimle Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanlığına seçilen Nihat Özdemir, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Türkiye - Fransa maçında protokol tribünündeki yerini aldı. Karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve milletvekilleri de takip etti.

Öte yandan teknik direktörlerden Yılmaz Vural, Aykut Kocaman, Rıza Çalımbay ve Mehmet Özdilek de mücadeleyi takip edenler arasında yerini aldı.

JUVENTUS, MERİH'İ İZLİYOR

Türkiye - Fransa maçına ilk 11'de başlayan genç savunmacı Merih Demiral için Juventus Sportif Direktörü Fabio Peratici de tribündeki yerini aldı. Aytemiz Alanyaspor'da gösterdiği başarılı performansla İtalya Serie A ekiplerinden Sassuolo'ya transfer olan ve kısa sürede büyük kulüplerin dikkatini çeken Merih Demiral'ın ismi Juventus ile anılıyordu. Fransa maçı öncesinde siyah beyazlı ekibin sportif direktörü Fabio Peratici de tribünlerdeki yerini aldı.

KANTE YOK, MBAPPE 11'DE

Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü Didier Deschamps ise yıldız oyuncu Mbappe'yi ilk 11'de oynattı. Bolivya ile oynanan hazırlık maçında sakatlanarak oyundan çıkan Mbappe, Türkiye karşısında sahadaki yerini aldı. Deschamps orta sahada sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Kante'nin yerine ise Sissoko'ya forma verdi.

Fransa'nın A Milli Takım karşısındaki 11'i şöyle: Loris - Pavard, Varane, Umtiti, Digne, Matuidi, Sissoko, Pogba, Mbappe, Griezmann, Giroud

FRANSIZ TARAFTARLAR KONYA'DA

Türkiye'nin Fransa'yı konuk ettiği karşılaşma için yaklaşık 2 bin 500 Fransız taraftar maç için Konya'ya geldi. Biletlerini internetten alamayan taraftarların çoğu karaborsa biletleri satın aldı. 400 Dolar'a kadar bilet alan Fransızlar stada girmek üzereyken biletlerinin sahte oldukları anlaşıldı. Konya Emniyeti'nin daha sonra sahte biletler üzerine operasyon başlattığı öğrenildi.

KADROLAR

TÜRKİYE: Mert, Zeki, Kaan, Merih, Hasan Ali, Dorukhan, Mahmut, Cengiz, Kenan, İrfan, Burak

FRANSA: Lloris, Pavard, Varane, Umtiti, Digne, Matuidi, Sissoko, Pogba, Mbappe, Griezmann, Giroud

"A Milli Takımımızdan tarihi zafer!" haberi, 08 Haziran 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan A Milli Takımımızdan tarihi zafer! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. A Milli Takımımızdan tarihi zafer! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:20 Meteorolojiden fırtına uyarısı: Bu gece başlıyor!
  2. 03:17 20 Nı̇san 2024 günlük burç yorumu
  3. 03:14 Aksaray ve Konya arası kaç kilometre?
  4. 03:11 Antalya ve Alanya arası kaç kilometre?
  5. 03:07 Bu burç 2024 yılında büyük finansal kazançlar elde edecek!
  6. 03:04 Akrep burcu erkeği özellikleri nelerdir?
  7. 02:23 Trump mahkemede uyuya kaldı: Bu durum ona zarar verebilir
  8. 02:02 Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden biri iflasını açıkladı ve şirket hızla satışa çıkarıldı
  9. 01:57 IFacebook ve MSN'de bulunan nostaljik bir özellik Instagram'a geliyor!
  10. 01:51 Google haritalar, elektrikli araç sahiplerine güzel haber: Sürücüleri sevindirecek özellik geliyor
  11. 01:47 Jeep'in TOFAŞ hamlesi Türkleri heyecanlandırdı: Düşük fiyatlara hazır olun!
  12. 01:42 Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye bir kredi daha geldi
  13. 01:40 CHP'li Durmaz'dan Tokat açıklaması: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  14. 01:33 Mobil tabanlı birinci şahıs nişancı oyunu artık bilgisayarlara geliyor!
  15. 01:22 AK Parti'de ıstakozun ardından Rolex krizi gündemde
  16. 01:22 Hamas ve İslami Cihad, Filistinlilere İsrail askerlerine karşı mücadele çağrısı yaptı
  17. 01:22 Zeybekci'den İsrail açıklaması: "Bebek katliamını kınıyoruz ama ticaret anlaşmamız var"
  18. 01:16 CHP'li Durmaz açıkladı: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  19. 01:14 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon açıklaması geldi
  20. 01:11 Sayılar hayatınızı mahvedebilir!
Haberleri