Köy imamsız kaldı, ortalık birbirine girdi: ‘Önce vakit sonra Cuma namazını bıraktık’

Köy imamsız kaldı, ortalık birbirine girdi: ‘Önce vakit sonra Cuma namazını bıraktık’

Köy imamsız kaldı, ortalık birbirine girdi: ... Bursa'nın Alpagut Köyü’nde yolsuzlukla suçlanan imam, başka yere tayinini istedi. Tayinin ardından üç ay boş kalan caminin imamlığını köy cemaatinden

Bursa'nın Alpagut Köyü’nde yolsuzlukla suçlanan imam, başka yere tayinini istedi. Tayinin ardından üç ay boş kalan caminin imamlığını köy cemaatinden iki kişi üstlendi. Ancak iki kişinin dönüşümlü namaz kıldırma işlemi köy halkı arasında tartışma yarattı. Tartışmaların ardından yeni atanan imam da kurum değiştirince köy imamsız kaldı.

Uzun yıllar Alpagut Köyü’nde imamlık yapan Yavuz Arslaner, yolsuzluk yaptığı iddiasıyla Dodurga İlçe Kaymakamlığı’na ve İlçe Müftülüğü’ne yapılan şikâyetler sonrasında hakkında soruşturma başlatılınca memleketi olan, Çorum’un Osmancık ilçesine tayin istedi. Başvurusu kabul edilen imam köyü terk etti.

Yavuz Aslaner’in tayin edilmesinden sonra köye yaklaşık 3 aydır imam ataması yapılmadı. Köy cemaatinden olan Mustafa G. Ve Emrullah D. dönüşümlü olarak 8 Haziran tarihinden itibaren, namaz kıldırma işini gönüllü olarak üstlendi. Ancak iki kişinin dönüşümlü namaz kıldırma işlemi ile ilgili köy halkında tartışmalar çıktı. İddiaya göre, köy yetkilileri ve ileri gelenlerinden bir heyet ilçe kaymakamlığına giderek imam atamasının yapılmasına gerek olmadığını, bu görevi kendilerinin yapabileceğini söyledi. Köylülerin bir kısmı ise gönüllü imamlık girişimine sıcak bakmadı. Köylüler ikiye ayrılınca da gönüllü imamlar görev yapmayı bıraktılar. Gönüllü imamların ardından bu kez cemaatin bir bölümü de camiye gitmeyi bıraktı.

Gastronomik Lezzetler Tadım Günleri etkinliğinde Hatay lezzetleri Adana’da tadıldı

‘ÖNCE VAKİT, SONRA CUMA NAMAZINI BIRAKTIK’

Gazete Duvar'dan Elvan Yılmaz'ın haberine göre; isminin açıklanmasını istemeyen bir köylü yaşananları ” Bizim İmamımız Yavuz Arslaner’di. Fakat imamlık görevinin yanında ek iş olarak caminin ve lojmanın kaloriferi yakma, cenaze işlemlerinden ve mevlit okumalarından para alıyordu. Bu konu hakkında köyden birileri İmam Yavuz Arslaner hakkında şikâyette bulunmuşlar. Bu imam hem caminin hem de lojmanın elektriğini kaçak kullanmış. Cami ve lojmanın elektrik saatleri kontrol edilince kaçak olduğu ortaya çıktı akabinde 5 bin lira üzerinde ceza geldi. Bu olaylar üzerine Yavuz Arslaner, tayinini memleketi Osmancık ilçesine tayinini aldırmış. O gün bu gündür köye imam atanmadı. Bu iki arkadaş ise gönüllü olarak köy halkına namaz kıldırıyordu. Bu kişilerin haklarında dedikodu söylenti çıkartıldı. Bunun üzerine köy muhtarı da adamları camiden uzaklaştırdı. Bu gelişmeler neticesinde Mehmet Ö. Ve Cafer Ç.’ye köy muhtarı görev yapabilirsiniz oluru verdi. Köyün yarısı önce vakit namazına gelmedi sonrada cuma namazına bile gelmemeye başladı’’ dedi.

3 aydır atanamayan imam atandı fakat 2 Eylül tarihinde göreve başlaması beklenirken gelen haber köyün tekrar imamsız kaldığını ortaya çıkarttı. Yusuf A. İmam olarak atandıktan sonra kurum değiştirerek başlaması beklenen imamlık görevi yerine kurum değiştirdiği görevine başladı. Alpagut köyü yine imamsız kaldı.

"Köy imamsız kaldı, ortalık birbirine girdi: ‘Önce vakit sonra Cuma namazını bıraktık’" haberi, 05 Eylül 2019 tarihinde yazılmıştır. Yaşam kategorisi altında bulunan Köy imamsız kaldı, ortalık birbirine girdi: ‘Önce vakit sonra Cuma namazını bıraktık’ haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Köy imamsız kaldı, ortalık birbirine girdi: ‘Önce vakit sonra Cuma namazını bıraktık’ 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:28 Uzun yıllar boyunca tatlı anılar bırakan bir marka, resmi olarak iflas ettiğini duyurdu
  2. 01:24 Fernando Muslera'dan Beklenmedik Bir Karar: Emeklilik! Şaşırtıcı Açıklama Geldi!
  3. 01:03 Türkiye'nin Otonom Sistemler Fuarı'nda Gösterdiği Performans Avrupalıları ve Asyalıları Etkiledi!
  4. 00:55 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu, İmzalar Atılıyor!
  5. 00:54 Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci ve İsmail Yüksek'in transferi gündemde!
  6. 00:52 Resmi Gazete’de yayımlandı: Sağlık alanında 36 bin personel alınacak
  7. 00:50 TikTok resmen yasaklanıyor!
  8. 00:46 Akıllı telefon aklınıza bile gelmeyecek özellik: En az radyasyon yayan 20 telefon!
  9. 00:45 Emeklilere Sevindirici Haber: Kadir Aydar'dan 5 Bin Lira İkramiye Müjdesi!
  10. 00:40 Uyarı: Ünlü Sosis Markasında Salmonella! Hemen Toplama Kararı Alındı!
  11. 00:40 Çete Şiddeti Haiti'de Yankılanıyor: Başbakan Ariel Henry İstifa Etti!
  12. 00:39 Borsada 3,7 milyar TL'lik dev bir para girişi yaşandı! İşte en popüler hisseler ve hedefler
  13. 00:36 New York Borsası, düşüşle kapanış gerçekleştirdi
  14. 00:35 Süleyman Soylu, Kabindeki Yerine Geri Mi Dönüyor? İşte Son Durum
  15. 00:34 Beşiktaş Defans Sorununu Çözdü! 6 Milyon Euroluk İspanyol Yıldız İmzaya Yakın!
  16. 00:17 Koton ve Lila Kağıt Sanayi Halka Arz Edilecek!
  17. 00:03 Yenilenen Dev Renault Duster, Türkiye Yollarına Çıkıyor! Ne Zaman Satışa Çıkacak?
  18. 00:03 Kunduracının Tuzağına Düşen Adam: Her Şey Karısının Ayakkabılarını Götürmesiyle Başladı!
  19. 00:03 Mobilya Devleri El Değiştiriyor! İstikbal ve Bellona'nın Yeni Sahibi Belli Oldu: O Grup Alıyor!
  20. 00:02 AYM Başkanı Özkaya: Yüksek yargı organları arasında hiyerarşik bir ilişki yok
Yaşam Haberleri