Kulis bilgisi: Erdoğan’ın yeni seçim sistemi gerçekleşirse MHP yok olur

Kulis bilgisi: Erdoğan’ın yeni seçim sistemi gerçekleşirse MHP yok olur

Kulis bilgisi: Erdoğan’ın yeni seçim sistemi... Yeniçağ Gazetesi yazarı Ahmet Takan, Saray'da yürütülen siyasi partiler ve seçim kanununda da değişiklik yapılmasını öngören çalışmayı yazdı. Takan iddia edilen seçim sitemi yürürlüğe girerse MHP'nin tamamen yok olacağını...

Yeniçağ Gazetesi yazarı Ahmet Takan, Saray'da yürütülen siyasi partiler ve seçim kanununda da değişiklik yapılmasını öngören çalışmayı yazdı. Takan iddia edilen seçim sitemi yürürlüğe girerse MHP'nin tamamen yok olacağını ileri sürdü.

Yeniçağ Gazetesi yazarı Ahmet Takan, Saray'da yürütülen siyasi partiler ve seçim kanununda da değişiklik yapılmasını öngören çalışmayı yazdı.

Ahmet Takan'ın "Bahçeli, mitili "değişim kampı"na attı!" başlıklı köşe yazısı şöyle:

"Yeni dönemin siyasi kodları" olarak adlandırılan kopyala/yapıştır metinlerde, Eylül ayından itibaren Erdoğan'ın meydanlara inerek yeni oluşumların ve güç kazanan muhalefet partilerinin önünü kesmeye çalışacağı ifade ediliyor. Bu iş, medyan mitingleri söylemleri ile mi yapılacak?.. Ankara'nın siyasi kulisleri öyle söylemiyor!.. Ne diyor?..

TÜRKİYE TİPİ BAAS REJİMİ

Saray'da yapılan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi "revizyon" çalışmalarının yanı sıra önemli bir faaliyetin daha haberini aldım. Siz buna "Türkiye tipi başkanlık sistemi" ile birlikte "Türkiye tipi Baas rejimi" de diyebilirsiniz.. Zaten hali hazırdaki uygulamada öyle pek farklı değil!.. Saray'da siyasi partiler ve seçim kanununda da değişiklik yapılması için çalışmalar yürütülüyor.

Bu çalışmaların benzerlerini geçmişte de duymuştunuz. "Dar bölge" seçim sistemi... İngiliz modeli olarak bilinen her seçim çevresinin bir milletvekili çıkarması yani seçim çevresinde en çok oyu alan partinin milletvekilliğini almasına dayanan "dar bölge" seçim sistemi. Türkiye'de 600 ayrı seçim çevresi olmasını öngören, en fazla oy alanın milletvekili seçileceği bir sistem...

Yüzde 51 çıtasının kaldırılarak en fazla oy alanın da Cumhurbaşkanı seçileceği bir düzen. Dahası var!.. Siyasi partiler yapılan hazine yardımının önemli ölçüde tırpanlanacağı ve kriterlerinin değiştirileceği konuşuluyor. İttifaklar sistemine son verileceği de iddialar arasında... Yani, başkanı ve temsil ettiği siyasi partiyi onaylayacağımız bir sistem öngörülüyor.

BAHÇELİ NELER YAPMIŞTI?

Yukarıdaki satırları okuduktan sonra, diyeceksiniz ki; "çelişkiye düştün. Bu yazdıkların çıkarsa söylediğin seçim sisteminden en fazla darbeyi MHP almaz mı?"... Doğru, MHP yok olur.... Ancak, "Devlet Bahçeli'nin görevleri" tanımını hiç aklınızda çıkarmamanızı bir kez daha öneririm!.. MHP, Meclis'e girmiş girmemiş, iktidar olmuş olmamış, ne zaman çok önemsedi ve de onun gayretine düştü Devlet Bahçeli?... 2002'de Başbakanlık tekliflerini reddederek koalisyonu bitirdi, AKP'yi tek başına iktidara getirdi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e 2007'de Cumhurbaşkanlığı yolunu açan isim oldu. 7 Haziran 2015 seçimi akşamı "erken seçim" çağrısı yaparak kendisinin "hiçbir hükümet formülü içinde olmayacağını" ilan edip, 1 Kasım seçiminin yolunu açtı. Dağılmak üzere olan AKP'yi tekrar tek başına iktidara taşıdı.

Partisi yarı yarıya milletvekili kaybetti. "İstikşafı görüşmeler" sırasında kendisine söylediklerini Erdoğan'ın kulağına fısıldayarak, Ahmet Davutoğlu'nun azledilmesinde önemli faktörlerden biri oldu. Bunlar ve sonrasında bu ucube sisteme yaptığı katkılar zaten hafızalardan çıkmıyor!..

"Değişim kampı"nın siyasi sonuçları ne olur diye de sual ederseniz. Bahçeli'nin eline tutuşturulacak kağıdı okumadan onu duymadan şimdiden bir şey söyleyemem!..

"Kulis bilgisi: Erdoğan’ın yeni seçim sistemi gerçekleşirse MHP yok olur" haberi, 23 Temmuz 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Kulis bilgisi: Erdoğan’ın yeni seçim sistemi gerçekleşirse MHP yok olur haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kulis bilgisi: Erdoğan’ın yeni seçim sistemi gerçekleşirse MHP yok olur 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:18 Dünya Zenginleri Yeniden Sıralandı: İstanbul İlk Kez Listede!
  2. 14:14 Islam Memiş: Gram Altın ve Gümüşte Yatırım Fırsatları!
  3. 13:48 Özel: "Mithat Bülent Özmen, tam Eyüpsultan gibi bir başkan"
  4. 13:47 CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan "şüpheli" sıfatı ile ifade verdi
  5. 13:46 Dilan Polat ve Nez Demir davasında mahkeme kararı verdi!
  6. 13:23 "TKP'liyim, AKP'ye oy vereceğim" demişti, AKP'nin Gençlik Kolları yöneticisi olduğu ortaya çıktı!
  7. 13:23 Anket şirketi şaşkına döndü, sonuçları yeniden kontrol edecek!
  8. 13:04 Ankara seçim anketi şok etti: Asal Araştırma inanmakta zorlandı!
  9. 12:58 Ekrem İmamoğlu: "Anketlerde hep öndeyiz, seçimi de kazanacağız!"
  10. 12:58 Yaz saati uygulaması başlıyor: Saatler bir saat ileri alınacak!
  11. 12:58 Ankara ve İstanbul için yepyeni bir seçim Kararı!
  12. 12:58 Karabük'te sosyal medya skandalı: 8 kişi gözaltına alındı!
  13. 12:56 Putin: Polonya ve Baltık Ülkelerine Yönelik Saldırı İddiaları 'Tamamen Saçmalık'
  14. 12:51 İsrail'in Gazze Saldırıları: 62 Filistinli Hayatını Kaybetti,Kızılay Çalışanları Serbest Bırakıldı
  15. 12:47 Telefon Ekranınızı Ters mi Düz mü Tutmak: Artılar ve Eksiler
  16. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  17. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  18. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  19. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  20. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
Haberleri