Barış bildirisi imzacısı akademisyenler ''Bilim İktidar ve Özgürlük İlişkisi''ni konuşacak

Barış bildirisi imzacısı akademisyenler ''Bilim İktidar ve Özgürlük İlişkisi''ni konuşacak

Barış bildirisi imzacısı akademisyenler ''Bi... Bağımsız öğrenci hareketi Diren Üniversite bünyesindeki öğrencilerin kurduğu dayanışma akademisi Köstebek, 1 Mart Cuma günü Kadıköy Evlendirme Dairesi''nde ''Bilim İktidar ve Özgürlük İlişkisi'' adıyla panel düzenleyecek.

Köstebek Akademi tarafından Kadıköy Evlendirme Dairesi'nde gerçekleşicek 'Bilim İktidar ve Özgürlük İlişkisi'  adlı panalle barış bildirisi imzacısı, akademisyen Ayşe Erzan, barış bildirisi imzacısı akademisyen, yazar Bülent Şık, barış bildirisi imzacısı, akademisyen Cenk Yiğiter katılacak. Köstebek Akademi tarafından yapılan davet şöle; 

Öğrencisiyle, hocasıyla, emekçisiyle içinde bulunduğumuz üniversitelerde bilimin piyasalaşması sonucu, bilgi üretimi doğa-toplum yararına değil sermaye yararına dönüşmüş ve bilginin aktarımı, öğretmen öğrenci hiyerarşisinde tek taraflı bir hal almıştır. Ayrıca bütün bunlarla beraber akademi son dönemde hedef tahtasına oturtulmuş, hocalarımızın cübbelerinin polis postallarıyla ezilmesine varana kadar çok fazla baskıya maruz kalmış ve yüzlerce hocamız barış bildirisine imza attıkları için KHK’lerle ihraç edilmiştir. Üniversitelerin böylesine niteliksizleştirildiği bir atmosferde öğrenciler olarak kurmuş olduğumuz Köstebek Akademisi var olan üniversitelere karşı alternatif bir akademi olma iddiasıyla mücadeleye devam ediyor.

Daha önce yapmış olduğumuz açık derslerde bir araya gelmiştik. İhraç edilen hocalarımızla buluştuğumuz birbirinden değerli dersleri geride bıraktık. Nasıl ki Köstebek amacına ulaşana dek kazmaya devam ediyorsa biz de üniversitelerimiz özgürleşene dek kazmaya devam edeceğiz. Bu dönemin ilk akademisini Bilim, İktidar ve Özgürlük İlişkisi başlığıyla yapıyoruz.


Program:


Özgürlükler ve İktidarın İnşasında Bilim

"Modern çağda, devletlere/iktidarlara, hayal edemeyecekleri büyüklükte şiddet ve denetim imkanları sağlayan bilimsel gelişmeler, aynı zamanda onların meşruiyet kaynağı da olabiliyor. Ancak bilim, insan topluluklarının çevrelerine hükmedebilmeleri için olanaklar sağlayabileceği kadar, hem bireysel hem de toplumsal özgürlüklerin ufkunu genişletebilme imkanlarını da sunabilir mi?"

Ayşe Erzan, barış bildirisi imzacısı, akademisyen. İstanbul Teknik Üniversitesi Fizik bölümünden emekli.

Gıda Güvenliği Çalışmaları ve Kamusal Bilim

"Gıda güvencesi ve güvenliği açısından güncel olan meseleleri kamusal yararı gözeten bilim çalışmaları odağında ele almak neden gerekli ve bu meselelerin iktidar ile olan ilişkileri nelerdir?"

Bülent Şık, barış bildirisi imzacısı, akademisyen, yazar. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nden 677 numaralı KHK ile ihraç edildi.

Akademik Özgürlük Kimin Özgürlüğü, Ne için?

"Akademik özgürlük, üniversitenin kurucu temel ilkesi olduğu gibi bilimsel çalışmanın da ön koşulu. Peki akademik özgürlüğe neden ihtiyacımız var ve bu özgürlüğün özneleri kimler?"

Cenk Yiğiter, barış bildirisi imzacısı, akademisyen. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Genel Kamu Hukuku bölümünden 679 numaralı KHK ile ihraç edildi.

Ayrıca konferansın hemen ardından özgürlüğe olan tutukumuzu şarkılarıyla dile getiren Bandista'nın katılımı ile konser olacak.

1 Mart Cuma, 17.00, Kadıköy Evlendirme Dairesi A Salonu

"Barış bildirisi imzacısı akademisyenler ''Bilim İktidar ve Özgürlük İlişkisi''ni konuşacak " haberi, 26 Şubat 2019 tarihinde yazılmıştır. 26 Şubat 2019 tarihinde de güncellenmiştir. Kültür Sanat kategorisi altında bulunan Barış bildirisi imzacısı akademisyenler ''Bilim İktidar ve Özgürlük İlişkisi''ni konuşacak haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Barış bildirisi imzacısı akademisyenler ''Bilim İktidar ve Özgürlük İlişkisi''ni konuşacak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Kültür Sanat konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:47 Sadettin Saran açıkladı: Göreve gelirsek Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  2. 05:35 Başkentte ucuz alışverişin adresi! Markette fiyatlar artarken orada düşüyor
  3. 05:31 Otomobillerde Nisan ayı kampanyasını başlattı! Bu listeye bakmadan karar vermeyin
  4. 05:29 Hyundai fiyatlamalarını güncelledi! Türkiye'nin en ucuz aracıydı
  5. 05:27 Bakan Şimşek para politikaları hakkında konuştu: Harcamalarda kesintiye gideceğiz
  6. 05:25 Tesla'dan Türkiye'ye özel ucuz model sunuldu: Tek motorlu Model Y satışta
  7. 05:17 Tesla'dan Türk müşterilere müjde geldi: Model Y'ye özel 1,3 milyon lira indirim sunuyorlar
  8. 05:15 AYM'den ek vergi kararı verildi: 75 bin mükellef bunu bekliyordu
  9. 05:11 Mehmet Şimşek'e 'yerel halk' tepkisi: Sömürge valisi böyle konuşur
  10. 05:08 Zamanaşımına uğrayan hesaplarda önemli değişiklik yapılacak
  11. 05:02 CHP’den Et ve Süt Kurumu'na tepki geldi: Zam geri alınmalı
  12. 04:59 Merkez Bankası'nın rezervlerinde artış gözlemlendi
  13. 04:57 Tüketici kredilerinde artış gözlemlendi
  14. 04:54 Kafe ve restoranlardaki fahiş fiyat boykotuna ticaret odasından tepki geldi
  15. 04:52 Ekvador'da son 2 günde 2 belediye başkanı suç çeteleri tarafından öldürüldü
  16. 04:48 Ünlü oyuncu sette kaza geçirdi: Chris Pratt film setinde ayağını yaraladı
  17. 04:46 AB yetkilisinden Trump’a yanıt geldi: Putin'den korkmayın
  18. 04:43 İspanyol bakan uluslararası topluma seslendi: Gazze'ye odaklanın!
  19. 04:41 MB açıklamasından sonra planlar değişti! Temmuz zamları ne kadar olacak?
  20. 04:39 Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrenci sayısı belli oldu: işte o rakamlar
Kültür Sanat Haberleri