Levent Üzümcü''den Oyuncular Sendikası''na: Sarı sendika yolunda ilerliyorlar

Levent Üzümcü''den Oyuncular Sendikası''na: Sarı sendika yolunda ilerliyorlar

Levent Üzümcü''den Oyuncular Sendikası''na: ... “Anlatılan Senin Hikayendir” adlı oyununun 3 Aralık''ta Çoruh Üniversitesi''ne bağlı A. Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezi''ndeki gösteriminin valilikçe iptal edilmesinin ardından, tepkisiz kaldığı gerekçesiyle Oyuncular Sendikası''na tepki gösteren Levent Üzümcü, "Bir tür amacından uzaklaşmış sarı sendika yolunda ilerleyen bir ekip halini aldılar” dedi.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan Levent Üzümcü, istifa ettiği Oyuncular Sendikası'na ilişkin değerlendirmeleri şöyle:

"Oyuncular Sendikası, kurduğumuz değerlerden çok uzaklaşmış durumda. Bizim sendikayı kurma amacımız çalışma şartlarımızın iyileşmesi ve aynı zamanda çalışma statümüzün ve yapımcılarla olan çalışma ilişkimizin bir sigortalı işçi statüsüne evirilmesiydi. Bunun için çalışma yürüten ilk başkanımız Mehmet Ali Alabora'ydı. Ardından Meltem Cumbul ile süreç devam etti. Bunları düzeltmek için hep çabaladık." 

'SARI SENDİKA YOLUNDA İLERLİYORLAR' 

"Bize yapılan haksızlıklar karşısında sendikanın yapması gereken oraya gidip, bize verilen sahnenin neden ve kim tarafından engellendiğini bulup, bunun önüne geçip bir alternatif üretmesidir. Bizim sendikayı kurmaktaki amacımız buydu ama bana yapılan haksızlık ya da bir başka arkadaşımıza yapılan haksızlık ile ilgili en ufak bir açıklamada dahi bulunmuyorlar. Ben istifa edeceğimi açıkladıktan sonra bir açıklama yaptılar. 'Kendi çapında açıklamalar yapmıştır. Tiyatrolar kapanmasın, seyirciler tiyatroya gitsin gibisinden' açıklamalar yaptılar. Bu ilginç bir durumdur. Bir tür amacından uzaklaşmış sarı sendika yolunda ilerleyen bir ekip halini aldılar."

'İNSANIN EKMEĞİYLE OYNUYORLAR'

"Aslında yasaklanan 'Anlatılan senin hikayendir' oyunu değil, yasaklanan Levent Üzümcü'dür. Ben oyunumda toplumdaki dostluğu, barışı ve kardeşliği anlatmaya çalıştım. Bu oyunu izleyip sevmeyecek ve bundan etkilenmeyecek kimseyi bilmiyorum. Buradaki durum başkadır 'Levent Üzümcü para kazanmasın, mesleğini yapmasın' şeklindedir. En iyi bildikleri şeyi yapıyorlar. İnsanın ekmeğiyle oynuyorlar. 'Ya bizdensin ya da ekmeğinle oynarız' demeye getiriyorlar."

Sistem ve rejim böyle devam ettikçe Türkiye'de doğruyu söyleyen, gerçeğin peşinden giden, onurlu, aklı, fikri ve vicdanı hür olan insanların her zaman gadre uğrayacaklarını ifade eden Üzümcü, talebinin adalet olduğunun altını çizerek, "Ben demiyorum ki bu parti gitsin başkası gelsin. İnsanlara kim olduğu, hangi mezhepten olduğu, hangi partinin üyesi olduğu üzerinden değil, insan olması üzerinden değer verilsin istiyorum" şeklinde konuştu. 

"Levent Üzümcü''den Oyuncular Sendikası''na: Sarı sendika yolunda ilerliyorlar" haberi, 11 Ocak 2019 tarihinde yazılmıştır. 11 Ocak 2019 tarihinde de güncellenmiştir. Kültür Sanat kategorisi altında bulunan Levent Üzümcü''den Oyuncular Sendikası''na: Sarı sendika yolunda ilerliyorlar haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Levent Üzümcü''den Oyuncular Sendikası''na: Sarı sendika yolunda ilerliyorlar 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Kültür Sanat konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:08 Zamanaşımına uğrayan hesaplarda önemli değişiklik yapılacak
  2. 05:02 CHP’den Et ve Süt Kurumu'na tepki geldi: Zam geri alınmalı
  3. 04:59 Merkez Bankası'nın rezervlerinde artış gözlemlendi
  4. 04:57 Tüketici kredilerinde artış gözlemlendi
  5. 04:54 Kafe ve restoranlardaki fahiş fiyat boykotuna ticaret odasından tepki geldi
  6. 04:52 Ekvador'da son 2 günde 2 belediye başkanı suç çeteleri tarafından öldürüldü
  7. 04:48 Ünlü oyuncu sette kaza geçirdi: Chris Pratt film setinde ayağını yaraladı
  8. 04:46 AB yetkilisinden Trump’a yanıt geldi: Putin'den korkmayın
  9. 04:43 İspanyol bakan uluslararası topluma seslendi: Gazze'ye odaklanın!
  10. 04:41 MB açıklamasından sonra planlar değişti! Temmuz zamları ne kadar olacak?
  11. 04:39 Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrenci sayısı belli oldu: işte o rakamlar
  12. 04:37 Pastacıların sırrı ifşa oldu! Kek kabartmak bu kadar kolay!
  13. 04:35 Microsoft Store yeni güncellemeyi kullanıcılarına sundu
  14. 04:31 Elon Musk duyurdu: X artık ücretli olacak!
  15. 04:29 Telegram kurucusundan açıklama: Bir yıl içinde bir milyar kullanıcıya ulaşacak!
  16. 04:27 WhatsApp'a eskiden kullandığımız MSN özelliği geliyor!
  17. 04:23 Akıllı telefonların ömrü kaç yıl?
  18. 04:20 Yenilenen EQA ve EQB Türkiye’de!
  19. 04:13 Mükemmeliyetçilik: Başarının düşmanı mıdır yoksa dostu mu?
  20. 04:10 Hıdırellez’de neden yere nar atılır?
Kültür Sanat Haberleri