Video | Adana Film Festivali''nde ustalara ödül

Video | Adana Film Festivali''nde ustalara ödül

Video | Adana Film Festivali''nde ustalara ödül Uzun ve kısa metrajlı filmler ile belgesellerden oluşan 257 eserin 421 gösterimle izleyiciyle buluşacağı 25. Adana Film Festivali''nin açılış ve onur ödülleri gecesi düzenlendi. Sunuculuğunu Nefise Karatay ile Oktay Kaynarca''nın yaptığı törende, festivale katılan filmler tanıtıldı.

25'inci Uluslararası Adana Film Festivali etkinlikleri kapsamında Türk Sineması'na katıda bulunan usta sanatçılar Cüneyt Arkın, Muhterem Nur, Ahmet Mekin ve Süleyman Turan'a 'Onur Ödülü', yönetmen Şerif Gören'e 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' ve Rus yönetmen Aleksey Fedorchenko'ya ise 'Vizyon Sahibi Yönetmen Ödülü' verildi.  Törende Vizyon Sahibi Yönetmen ödülünü Rus yönetmen Aleksey Fedorchenko aldı.

"Yaşam Boyu Başarı Ödülü"ü yönetmen Şerif Gören'e verildi. Gören, ilk filmini Adana'da çektiğini, bunun kendisine çok uğurlu geldiğini belirtti.

Bu toprakların kendisine ustası Yılmaz Güney'i hatırlattığını ifade eden Gören, "O bana Şerif kardeş ben ona Yılmaz abi derdim. Beraberliğimiz yaklaşık 10 yıl sürmüştür. Tabii ki Yaşar Kemal ile sohbetlerimizi, Orhan Kemal'ın tavla oynayışını, tespihini hiç bir zaman unutmadım. 25. yılda bu ödül önemli bir şey. Bu ödülle de beni onurlandırdınız, gururlandırdınız ve bu ödülü şerefle saygıyla taşıyacağım" dedi.

Oyuncu Ahmet Mekin de ödül alan isimlerden oldu. Mekin, sinema ve edebiyat dünyasının bir anlamda beşiği olan festivalin 25. yılını kutladı. Sinema yaşamının en önemli ödüllerinden birini aldığı için çok mutlu olduğunu ifade eden Mekin, "Özellikle Muhterem Nur, Şerif Gören, Cüneyt Arkın, Süleyman Turan gibi sinemaya emek vermiş dostlarımla birlikte ödül aldığım için daha da mutluyum." diye konuştu.

25'inci Uluslararası Adana Film Festivali etkinlikleri kapsamında Türk Sineması'na katıda bulunan usta sanatçılar Cüneyt Arkın, Muhterem Nur, Ahmet Mekin ve Süleyman Turan'a 'Onur Ödülü', yönetmen Şerif Gören'e 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' ve Rus yönetmen Aleksey Fedorchenko'ya ise 'Vizyon Sahibi Yönetmen Ödülü' verildi.

Sağlık sorunları nedeniyle törene katılamayan Cüneyt Arkın'ın ödülünü, eşi Betül Cüreklibatur ile oğlu Murat Arkın aldı. Törene görüntülü mesaj gönderen Cüneyt Arkın, mesajında, güzel Adana'dan çok anlamlı bir davet aldığını ancak gelemediği için çok üzgün olduğunu söyledi. Arkın, "Uzun süredir ayrı kaldım sizlerden. Sevgi dolu içten gelen bakışlarınızı, sımsıcak hareketlerinizi, o candan yaklaşmalarınızı çok özledim. Hepinizi sevgi ve saygıyla kucaklıyorum" ifadesini kullandı.

Rahatsızlığı nedeniyle sahneye yardımla çıkan Muhterem Nur, ödülünü  aldıktan sonra böyle bir organizasyonu hazırlayan ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Ödül alan oyunculardan Süleyman Turan da aktörlüğü "mahcup adamın intikamı" olarak değerlendirdiğini anımsattı. Turan, "Bundan sonra da ne kadar mahcup olabilirim gerçekten bilmiyorum ama yine de mahcup olmaya hazırım ne olursa olsun" diye konuştu.

"Video | Adana Film Festivali''nde ustalara ödül" haberi, 25 Eylül 2018 tarihinde yazılmıştır. 25 Eylül 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Kültür Sanat kategorisi altında bulunan Video | Adana Film Festivali''nde ustalara ödül haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Video | Adana Film Festivali''nde ustalara ödül 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Kültür Sanat konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:59 Domateslerin Uzun Süre Taze Kalması İçin Pratik Yöntemler
  2. 17:52 Antalya'daki Teleferik Kazası: Tutuklu Belediye Yetkililerinin İtirazı Reddedildi
  3. 17:37 İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF Başkanlığına adayı oldu!
  4. 17:32 Denizlispor’da sezon kapandı! Bekir Turaç Böke'den Haber!
  5. 17:28 İsrail'den İran'a karşı "diplomatik atak" geldi!
  6. 17:24 Ronald Araujo'dan İlkay Gündoğan'ın O Sözlerine Hemen Cevap Geldi!
  7. 17:20 Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder açıklamalar yaptı! “Hata lüksümüz yok”
  8. 17:12 Trabzonspor'da O Futbolcuyla Yollar Ayrılacak!
  9. 17:10 Et ve Süt Kurumu'ndan Büyük Zam: Yüzde 25 Artış!
  10. 17:03 CHP'den Beştepe'ye: Özgür Özel'den Randevu Talebi
  11. 16:59 Fenerbahçe'de eski yönetici Şekip Mosturoğlu aday oldu!
  12. 16:57 Çernihiv'e Yapılan Hava Saldırısında Ölü Sayısı 18'e Yükseldi
  13. 16:53 AB Liderler Zirvesi: Yatırım ve Rekabet Gücü Gündemde
  14. 16:46 Temmuz Ayında Asgari Ücrete Zam Yapılmayacak
  15. 16:40 İbrahim Tatlıses'ten şok sözler; ‘Yok öyle beleşten bir hayat’
  16. 16:32 Uğur Dündar'dan babalık davasıyla ilgili şok sözler!
  17. 16:21 Nafaka Kriz Ahu Yağtu'ya Eski Eşi Cem Yılmaz'dan Sert Uyarı Geldi!
  18. 16:13 Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlandı!
  19. 16:04 Japonya'da meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki depremde 11 kişi yaralandı
  20. 16:00 PFA, İsrail Futbol Federasyonu'nun FIFA Üyeliğinin Sonlandırılması İçin Çağrı Yaptı
Kültür Sanat Haberleri