Kulüpler Birliği, TFF'ye seçim için bir çağrıda bulundu!

Kulüpler Birliği, TFF'ye seçim için bir çağrıda bulundu!

Kulüpler Birliği, TFF'ye seçim için bir çağr... Kulüpler Birliği, Türkiye Futbol Federasyonu seçimlerinin erkene alınması için bir açıklama yapmış bulundu. Yapılan açıklamada, yeni TFF başkanının Haziran ayında seçilmesinin savunulduğu ifade edildi.

Kulüpler Birliği, TFF seçimlerinin erkene alınması için bir açıklama yaptı. Açıklamada, yeni TFF başkanının Haziran ayında seçilmesinin savunulduğu ifade edildi.

Kulüpler Birliği tarafından yapılan açıklamada, "Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı tarafınca 18 Temmuz'da yapılacağı ilan edilen seçimli genel kurul tarihinin, haziran ayının ilk haftasında yapılmasının elzem olduğunu düşünmekteyiz" ifadeleri kullanıldı.

Kulüpler Birliği'nden yapılan açıklama şu şekilde:

"Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı tarafınca 18 Temmuz'da yapılacağı ilan edilen seçimli genel kurul tarihinin, aşağıda paylaştığımız sebeplerden dolayı Haziran ayının ilk haftasında yapılmasının elzem olduğunu düşünmekteyiz.

Ülkemizde futbol sezonu genel olarak her yıl Mayıs ayının bitimiyle kapanmakta, Avrupa Kupaları ön elemesi oynayacak kulüplerim- iz açısından ise en geç Haziran sonu itibariyle futbol faaliyetleri yeniden başlamaktadır. Hal böyle iken, yeni sezon planlamalarının tamamının bu takvime uygun olarak yapılması gerekmektedir. Zira;

Spor kulüplerinin mali takvim yılı 31 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasındadır. Bu kapsamda, Kulüp Lisans ve Finansal Sürdürülebil- irlik Talimatı'nda yapılması gereken değişikliklerin bu takvime uygun olarak yapılması kaçınılmaz bir gerçekliktir. Bu mevzularda yeni sezon için yapılacak değişimler için yeni yönetime kendi bakış açısı, futbol yönetim anlayışı ve ilkelerine uygun hareket alanı tanın- malıdır. Ülkemizde futbol faaliyetlerinin sezon içerisinde ortaya çıkan eylem ve davranışlar, TFF Yönetim Kurulu ve Hukuk Kurulları ile diğer yürütme kurulları tarafınca değerlendirilerek karara bağlanmaktadır. Gelinen noktada, en büyük mesele ülkemiz futbolunun organizasyonu ve idaresinden sorumlu TFF Yönetim Kuruluna ve diğer kurullara duyulan güvensizliktir. Dolayısıyla, kurulların yöne- tim ve karar istikrarı sağlayabilmesi adına aynı yönetim anlayışı ile döneme başlaması ve devam etmesi elzemdir.

Bu sebeple, yeni seçilecek yönetimin kendi bakış açısı ve ilkelerine uygun kurullar oluşturması için yeni sezon başlangıcına kadar makul bir zaman dilimi tanınmalıdır. Yeni yönetim, 18 Temmuz'da seçildikten sonra kendi ilke ve bakış açısıyla yeterli çalışma zamanı olmasa da bu değişimleri yapmış olsa dahi ilan ve tahkim itiraz süreleri dikkate alındığında liglerin başlama tarihine yetişmesi mümkün değildir.

2024/2025 futbol sezonunun 9 Ağustos 2024 tarihinde başlayacağı ilan edilmiş olduğu göz önünde bulundurulduğunda; transfer dönemlerinin, lig statülerinin, A Takım listelerinin ve futbolcu uygunluklarının yeni yönetim tarafınca hazırlanması eyleme geçirmek mümkün olmayacağından, değişmesini talep ettiğimiz bugünkü anlayışla hazırlanması hedeflenen amaca hizmet etmeyecektir.

Yeni sezon için yapılacak olan hakem klasman atamalarının belirlenmesinin yeni seçilecek yönetim kuruluna bırakılması gerek- mektedir. Bu sebeple yeni seçilecek yönetime hareket alanı bırakmayacak olan 18 Temmuz tarihinin kabulü mümkün değildir. Ülke futbolunun yönetim esaslarını teşkil eden TFF Ana Statüsü, talimatlar, lig ve kupa statülerinin maddi gerçekliğe uygun olarak detaylı araştırma ve futbol paydaşlarıyla bilgi alışverişi neticesinde hazırlanması gerekmektedir. Bu şekilde hazırlanmayan tal- imatların yıl içerisinde sezon devam ederken devamlı olarak revizyona uğraması hakkaniyet ve adalet duygularını zedeleyecektir.

En güncel örnek olarak 2023/2024 futbol sezonu içerisinde Futbol Disiplin Talimatı'nın 44.maddesinin 3.fıkrasında yapılan değişikliğin tahkim kurulu tarafınca iptal edilmesi karşımıza çıkmaktadır.

2024/2025 sezonu TFF bütçesinin mevcut Yönetim Kurulu tarafınca belirlenirken, seçilecek yeni yönetimi etkileyebilecek kararların alınma ihtimali de bugünkü talebimizin ne kadar haklı olduğunu ortaya koymaktadır.

Ülkemiz futbolunun içerisinde bulunduğu kaotik durum, bir gün dahi gecikmeyi kaldırabilecek noktada değildir. Bunun için hep bir- likte kişisel menfaat ve beklentilerimizi bir kenara bırakarak Haziran ayı başlangıcında TFF Seçimli Genel Kurulu'nu yapmak zorundayız. Bugün bu sorumluluktan kaçanlar tarihte Türk futboluna verdikleri zararla hatırlanacaktır. Kamuoyunun bilgilerine arz ederiz, saygılarımıla."

 

"Kulüpler Birliği, TFF'ye seçim için bir çağrıda bulundu!" haberi, 19 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 19 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Kulüpler Birliği, TFF'ye seçim için bir çağrıda bulundu! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kulüpler Birliği, TFF'ye seçim için bir çağrıda bulundu! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 03 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:02 Show TV'nin Bahar Dizisine İddialı Rakip! Kanal D'den Yeni Dizi Sürprizi!
  2. 00:01 Survivor'da gergin anlar yaşandı!: Resmen takımı değişti!
  3. 00:01 Altın Sahipleri Dikkat! 2 Ay Sürecek Bu Olay Yarın Başlıyor! Hazırlıklı Olun!
  4. 23:58 MEB öğretmen atamaları belli oldu!: Proje okullarına başvuru tarihleri de açıklandı!
  5. 23:56 Tek ısırığı ile öldüren yılan görüldü!: İşte Türkiye'nin en zehirli yılanı!
  6. 23:54 Çinli kadınlar neden yalnızca kaynar su içiyor?
  7. 23:53 İşte Turkcell'in yeni yönetim kurulu!: Peki, hangi isimler atandı?
  8. 23:50 SPK 2 şirketin ilk halka arzını onayladı!: Peki, bunlar hangi şirketler?
  9. 23:48 Esnaf, emekli ve dar gelirli vatandaşlar için müjde geliyor!: Torba yasası belli oldu!
  10. 23:46 İşte bahçelerde eksik olmayan danaburnu böcekleri için etkili çözüm!
  11. 23:36 Tatilcilere Müjde! THY 4 Günlük İndirim Kampanyası ile Hayallerinizdeki Tatile Ucuz Uçun!
  12. 23:22 Kızılcık Şerbeti'nin Yapımcısı Müjdat Gezen'e Olay Sözler İle Çıkıştı!
  13. 23:17 Alina Boz Hamile Mi? Alina Boz Bu Yüzden Mi Evlendi?
  14. 23:17 Otomobil sektöründe yeni dönem: Tüketicilerin mağduriyetine çözüm yolda
  15. 23:12 Aziz Yıldırım'ın Savaş Gemisi Denizlerde!
  16. 23:11 SON DAKİKA: Süper Lig'de sürpriz gelişme! Teknik adam istifa etti!
  17. 23:11 Sindirim için en iyi meyve!
  18. 23:09 Uzmanlar öneriyor: Kelle paça yerine bunu tüketin!
  19. 23:07 Çamaşır makinesini art arda 2 kez çalıştırmamalısınız!
  20. 23:05 Kırk yaşından sonra yaşamı tamamen değişecek üç burç!
Spor Haberleri