Kuyumculardan altın alacaklara hızlı davranmaları yönünde bir uyarı yapıldı!

Kuyumculardan altın alacaklara hızlı davranmaları yönünde bir uyarı yapıldı!

Kuyumculardan altın alacaklara hızlı davranm... Son günlerde altın fiyatları hızla artarken, altın üretimi ve satışı durduruldu. Potansiyel altın alıcılarına uyarılar yapılarak yatırım yapmak isteyenlerin acele etmeleri gerektiği belirtildi. İşte bu konuyla ilgili detaylar...

İran-İsrail gerilimi sonrasında altın fiyatlarındaki hareketlilik devam ediyor ve altın kendi rekorunu yenilemeye devam ediyor. Düğün yapmayı planlayan çiftler, altın fiyatlarındaki dalgalanmalara dikkat ederken, kuyumcular ise altın fiyatlarındaki artışın bir süre daha devam edeceğini öngörerek tavsiyelerde bulunuyor.

Bu kapsamda açıklamalarda bulunan Eskişehir Kuyumculuk Mağaza Müdürü Emre Öztürk, "Düğün yapacaklara tavsiyemiz altınları şimdiden alarak, kenara koymaları yönünde olacaktır çünkü fiyatlar yükselmeye devam edecektir. Şu anda 1 gramlık altınların özellikle 22 ayarda satış ve üretimleri durdu," ifadelerini kullandı. 

altin-5.jpg

TATİL OLMASINA RAĞMEN PİYASA HAREKETLİYDİ

Eskişehir Kuyumculuk Mağaza Müdürü Emre Öztürk, bayram tatili süresince dahi piyasaların kapalı olmasına rağmen altın fiyatlarında hareketliliğin devam ettiğini ifade etti. Ayrıca, İsrail-İran arasındaki krizin de bu hareketliliği daha da artırdığını vurguladı. Öztürk, altın fiyatlarının yükseliş eğiliminde olduğunu belirterek, takı alışverişi yapmayı planlayan çiftlere acele etmeleri konusunda uyardı.

Öztürk, "9 günlük bir Ramazan Bayramı tatili geçirdik. Piyasalar kapalıyken hareketlilik devam etti ve altın tutarları tavan yaptı diyebiliriz. Buna ek olarak İran ile İsrail hattındaki gerilim bu duruma birazcık daha tuz biber oldu diyebiliriz. Piyasalar bayram arifesinde kapalıyken gram altın tutarları hızlı bir şekilde 2 bin 700 lira seviyelerine kadar yükseldi," dedi.

altin-4.jpg

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE YÜKSELİŞ DEVAM EDECEK

Öztürk, savaşın devam etmemesi ve tarafların geri çekilmesinden kaynaklı altın fiyatlarında minik de olsa bir düşüş olduğunu söyleyerek, "İşçilik fiyatlarındaki yükseklikler hala devam etmektedir. Bu durum da piyasa hareketliliğini bozmamaktadır, o yüzden altın tutarları hala yüksek seviyelerde seyretmekte. Özellikle yatırım yapacak müşterilerimize önümüzdeki günlerde bu seyrin devam edeceği yönünde bir bilgi verebiliriz," ifadelerini kullandı.

altin-3.jpg

"TAKILARIN ALIŞ ŞEKİLLERİ DEĞİŞTİ"

Emre Öztürk, düğün sezonunun başlamasıyla birlikte altın alışverişinin hız kazandığını belirtti. Gelin ve damatların tercihlerinde değişiklikler yaşandığını dile getirdi. Öztürk, More açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Onun haricinde düğün sezonumuz şu anda açıldı. Altın fiyatlarının yükselmesinden kaynaklı olarak düğün hareketliliği önceki sezonlara göre biraz düşük başladı. Bu sebeple altın fiyatlarındaki yükselişle birlikte gelin ve damatlarımız yatırıma daha çok imkan sağlayan altınlara yöneldiler. Mesela bilezik yerine çeyrek altın, takı seti yerine ise bilezik tercih ettiler. Takıların alış şekilleri değişti diyebiliriz."

altin-2.jpg

ŞİMDİDEN ALIP KENARA KOYUN

Öztürk, altın alacakların elini çabuk tutması gerektiğini belirterek, "Piyasadaki hareketlilik çok hızlı bir şekilde tepki veriyor ve altın tutarları yükseliyor, bu durumda gelin ve damat adayları altın fiyatının daha da yükseleceği için korkuyor. Düğün yapacaklara tavsiyemiz altınları şimdiden alarak, kenara koymaları yönünde olacaktır çünkü fiyatlar yükselmeye devam edecektir," sözleri ile açıklamada bulundu.

O ALTINLARDA SATIŞ DURDU

Öztürk, açıklamasının devamında şu sözlere  yer verdi:

"Şu anda 1 gramlık altınların özellikle 22 ayarda satış ve üretimleri durdu. Piyasada alım satımları devam ediyor fakat bunun yerine 24 ayar 1 gramlık altınlar tercih ediliyor. Çeyrek altın yerine gene 1 gram 24 ayar altınlar tercih ediliyor, onun haricinde takılık ürünlerin yerine daha hafif ürünler; büyük setlerin yerine ise minimal ürünler tercih ediliyor. Tabi ki fiyatların yükselmesi bu durumda etkili oluyor."

"Kuyumculardan altın alacaklara hızlı davranmaları yönünde bir uyarı yapıldı!" haberi, 16 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 16 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Kuyumculardan altın alacaklara hızlı davranmaları yönünde bir uyarı yapıldı! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kuyumculardan altın alacaklara hızlı davranmaları yönünde bir uyarı yapıldı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 29 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:25 Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara'nın Tarihî Mirasını Keşif Gezileriyle Canlandırıyor
  2. 22:23 Emekli Maaşlarında Temmuz Zam Endişesi: Asgari Ücrete İlişkin Beklentiler
  3. 22:23 Sergen Yalçın Beşiktaş'a mı Dönüyor? Kulüp Yönetimiyle Görüşmeler Sürüyor
  4. 22:21 Ankaraspor - Nazilli Belediyespor Maçı Şike İddialarıyla Gündemde
  5. 22:19 Taksim'de 1 Mayıs Kutlaması Tartışması Sürüyor: "Ortak Hafızayı Temsil Ediyor"
  6. 22:16 Armutlu'da Kaybolan Korhan Berzeg'e Ait Yeni Bulgular Ortaya Çıktı
  7. 22:16 Antalya'da Okulda İstiklal Marşı Sırasında Yüksek Sesle Müzik Skandalı
  8. 22:11 ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman ile Görüştü
  9. 22:11 Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları: Binlerce Ölü ve Patlamamış Bomba Tehlikesi
  10. 22:09 TAV Havalimanları'nın Kurucu Ortağı Şener Görevini Bırakıyor
  11. 22:08 Yusuf Yazıcı, Lille'den Ayrılıyor: Milan ve Sevilla'nın Radarında!
  12. 22:06 Bülent Arınç: "Seçim Sonuçlarına Partilerin Bakış Açısı Farklı"
  13. 22:04 Hortum Felaketi: Oklahoma ve Iowa'yı Vurdu, 5 Ölü ve Yüzlerce Yaralı
  14. 22:02 Fatih Karagümrük, Antalyaspor'u 4-1'lik Skorla Mağlup Etti
  15. 21:55 Abbas ve Bin Selman, Gazze'deki Durumu Görüştü: İsrail'in Olası Saldırısına Tepki
  16. 21:50 Dışişleri Bakanlığı'ndan Fransa'ya Asuriler ve Keldanilere İlişkin Açıklama!
  17. 21:37 Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden İsrailli Yetkililere Yönelik Gizli Tutuklama Endişesi
  18. 21:34 Mardin'de Bir Kahramanın Arıcılık Tutkusu: Mehmet Akan Aysu'nun Hikayesi
  19. 21:30 Ünlü kuruyemiş zinciri iflas etti, tüm şubeleri kapatılıyor!
  20. 21:30 Lüks Rezidans'ta Eve Çağırdığı Eskortla Kavga Etti: Yanlışlıkla Kardeşini Öldürdü
Ekonomi Haberleri